Expirat: Concert Robin and the Backstabbers - 2 august

CONCERT: ROBIN AND THE BACKSTABBERS
JOI – 2 AUGUST @ EXPIRAT VAMA VECHE

Expirat Vama Veche pune in scena un episod de backstabbing. Nu, nu ne referim la „Iulius Caesar”-ul lui Shakespeare, nici la „Tinker Tailor Soldier Spy” si nici nu ne gasiti cu cutite de comando in dinti, la plimbare pe plaja din Vama Veche.

In schimb, Joi pe 2 August cam dupa 21:00 pregatim un live pe terasa cu mesaje ascutite si dam drumul la „Vanatoarea Regala” in stil ROBIN AND THE BACKSTABBERS.

Adica ii gazduim pe baieti si ii lasam sa-si faca de cap cu voi asa cum stiu mai bine, cu sunete ceva mai altfel si piese ceva mai fresh. Ascultam ce are de spus soarele cu dinti despre masina 682 in 3 minute sau luam la rand sat dupa sat si ascultam pe drum repertoriul live al baietilor.

Dupa concert evident continuam in stilul clasic Expirat cu muzici de dans pana la rasarit.
Intrare: prin stanga, dreapta, fata sau spatele terasei.
__

ROBIN AND THE BACKSTABBERS nu pleaca neaparat prea des la mare dar atunci cand o fac se lasa cu tradari ale neconventionalului muzical. Adica cu pop melodramatic ce oscileaza alternativ intre Partizan si Smashing Pumpkins – dupa spusele unui ziarist mai luminat ca noi. Prin randul iguanelor facatoare de minuni umbla vorba ca ar fi si ceva influente si atitudine punk pe acolo insa, zvonurile au fost infirmate.

In orice caz, pentru cei care au dat orasul, radio-ul si internetul la schimb pentru plaja in ultimii 2 ani si ceva, poate ar fi bine sa spunem ca grupul exista de prin 2010 – an in care si-au castigat o parte din faima, cativa dintre fani si 100% din statutul de legenda la Stufstock Newcomers – concurs pe care l-au castigat in stil Nadia Comaneci.

Povestea lor a continuat cu diverse prezente pe scena alaturi de trupe de soi dinafara spatiului mioritic – d’alde Whitest Boy Alive, British Sea Power sau Obits; pe la intamplari ca B’ESTFEST 2011 sau Street Delivery sau cu piese care s-au inteles la fix cu top-urile Guerrilla unde s-au si instalat lejer pe primele locuri.

Despre baieti, una alta? Robin e Robin...sau Andrei Proca iar job-ul sau e sa tina riff-urile de chitara si mesajul in ton cu ritmurile Backstabber-ilor – Florin Vasile (chitara si backing), Vlad Fenesan (bass) si Vladimir Proca (tobe).

Pana ne vedem cu ei pe plaja, baietii isi fac de cap in online pe www.facebook.com/robinandthebackstabbers, se aud pe www.soundcloud.com/robinandthebackstabbers si se vad pe www.youtube.com/user/ratbackstabbers.

Cu Expirat Vama Veche se tine legatura la www.expirat.org si la 073EXPIRAT.

0 comentarii: