Trupa Grimus va deschide concertul Placebo de la Bucuresti

Trupa Grimus va deschide concertul pe care Placebo il va sustine la Bucuresti pe 6 august, Complexul Sportiv Iolanda Balas Soter.
 
Grimus este o formație de rock alternativ din Cluj Napoca, înființată în anul 2005. Grimus este anagramarea aproximativă a cuvântului simurgh, ce reprezintă o pasăre gigantică din mitologia persană. Este, de asemenea, primul roman al scriitorului de origine indiană Salman Rushdie, cel care a făcut anagramarea.
În sala mică de repetiții a Clubului Cultural Observator din Cluj-Napoca repetă mai multe trupe, printre care și Revers. La sfârșitul lui 2004, componența trupei Revers se modifică prin plecarea toboșarului Ionuț Sandu și a vocalistului Sorin Bularca. Cei trei rămași, Vali Rauca, Cristi Csapo și Paul Pătraș se regrupează, îi cooptează pe Bogdan Mezofi la voce și pe Dorin Țifrea la clape, și realizează un demo de trei piese (cu înregistrarea tobelor realizată de Ionuț Sandu).
Pentru a susține concertul din 10 martie 2005 la balul arhitecturii din Cluj-Napoca, cei 5 caută un toboșar. Îl gasesc pe Cristi Boțan, care repeta în aceeași sală cu Hangover, înființată de “ex-Reversul ” Sorin.
Astfel, cu 6 piese proprii și un cover, cu Bogdan (Dabija) – voce, Cristi – chitară solo, Paul – chitară armonie, Dorin – clape, Vali – bas și Cristi – tobe, cu un nume nou – Grimus, trupa deschide concertul din 10 martie unde au mai cântat Hangar, Godmode și Luna Amară. Urmează concerte în Bistrița și Cluj Napoca, unde se câștigă fani și apreciere. Cu toate acestea, formula conține un compromis. Vali, “creierul” trupei ce compune piesele pe chitară acustică, nu se acomodează posturii de basist, fapt ce duce la o redistribuire a rolurilor. În acest moment, Paul părăsește Grimus, iar basistul devine personajul cu cea mai mare versatilitate al trupei, pâna în prezent trecând, cronologic, Adriana Stan (Lex), Cristi Andrieș, Robert Forgacs (October Sun), Istvan Kovacs.
Urmează concerte în deschidere pentru Luna Amară și Omul cu șobolani, la diverse evenimente precum Ziua studentului, TIFF, Biker’s weekend și festivaluri (Stimultan,FânFest, Stufstock). Grimus participă la concursul Mediabefuto, unde câștigă pe rând atât faza locală din Cluj Napoca, cât și faza regională. În finala națională, Grimus câștigă premiul pentru cea mai bună compoziție proprie, cu piesa Different Color Shoes, precum și participarea în cadrul festivalului Peninsula din anul următor, de la Târgu Mureș.
Din luna august, 2006, Grimus are un nou bassist, în persoana lui Istvan Kovacs. Trupa își lărgeste perspectiva prin intrarea sub auspiciile Underdog Management, conduse de Richard Constantinidi și Ernesto Bianchi.
Piesa Solitude este difuzată pe postul de radio City FM din București, în cadrul emisiunii Romtop și atinge prima poziție a clasamentului.
La începutul anului 2007, piesa Solitude se regăsește pe poziția întâi a clasamentului Romtop anual 2006 de la City FM. Piesa In a Glimpse pătrunde în Romtop în luna martie și rămâne pe primul loc timp de 5 săptămâni. Compozițiile de pe Demo sunt apreciate și înafara țării, piesa In a Glimpse fiind difuzată la Insomnia Radio UK, precum și la un post de radio local din Bruxelles, unde piesa ajunge pe locul întâi.
Pe parcursul întregului an, Grimus participă la majoritatea festivalurilor din țară (Top T, Heartrock 2, Rock on Port Albert, CokeLive, Rock la Mureș, Cramps Records, Peninsula (FelSziget), Stufstock și FânFest). În luna iunie, Grimus cântă în deschidere pentru Sophie Ellis-Bextor la București, și mai concertează la Timișoara, Bistrița, Lugoj, Deva, Târgu Jiu, Cluj Napoca, Miercurea Ciuc, Vama Veche, precum și la Chișinău și Varna.
În vara lui 2007, trupa își schimbă secția ritmică, Tamás Adorjáni (tobe) și Titus Vădan (bass) debutând la Rock on Port Albert în data de 22 iunie.
Pe 4 octombrie 2007, Grimus câștigă locul întâi în finala națională din cadrul concursului Global Battle of the Bands (GBOB) și se califică la finala mondială de la Londra, care s-a desfășurat la începutul lunii decembrie. În urma concertului din Camden Underworld, Grimus primește trofeul de bronz ‘The Best New Romanian Band 2007
Piesa In a Glimpse se regăsește pe poziția a 2-a a clasamentului Romtop anual 2007 de la City FM, iar Elephants pe locul 25. La începutul lunii ianuarie, Grimus încep la București înregistrările pentru albumul de debut.
În august 2010 (ca și în edițiile din 2006 și 2007) trupa a concertat pro bono la festivalul FânFest, Roșia Montană în cadrul campaniei „Salvați Roșia Montană”.
Bilete IN AVANS:
Tribuna: 145 RON (număr limitat de bilete)
Gazon A: 125 RON
Gazon B: 95 RON
Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro și în oficiile Poștei Române semnalizate “Aici Bilete.ro”. Lista completă a celor peste 580 de oficii de pe întreg cuprinsul țării poate fi accesată aici: www.bilete.ro/informatii.asp?sectiunea=oficii-postale- partenere
Bilete VIP:
Platformă VIP, Open Bar și Finger Food
300 RON (număr limitat de bilete – 200 bucăți)
400 RON (număr limitat de bilete – 200 bucăți)
500 RON (număr limitat de bilete – 200 bucăți)
Pentru achiziționarea unui bilet VIP vă rugăm sunați la (+40) 722 399228
Bilete LA INTRARE
Tribună: 190 RON
Gazon A: 160 RON
Gazon B: 125 RON

0 comentarii: