Expirat Vama Veche: The Mongol Rally Party

PARAMONGOLS & FIRE FAIRIES START:
THE MONGOL RALLY PARTY 2012
JOI – 19 IULIE @ EXPIRAT VAMA VECHE

In plin sezon, Expirat Vama Veche devine punct de control pe traseul de 18.000 km The Mongol Rally – cel mai mare raliu caritabil din lume.

Cu nebunia creata de Paramongols ca precedent – intamplata anul trecut, cam pe vremea asta si cam in acelasi context – baietii alaturi de Fire Fairies si-au propus sa repete „startul romanesc” al raliului. Asa ca, joi pe 19 iulie, cam dupa ora 21:00 invadam terasa Expirat din Vama, care cum putem, din toate colturile plajei, cu mijloace de transport sau fara, cu un scop clar definit: sa sustinem Fire Fairies www.facebook.com/mongolfirefairies – prima echipa exclusiv feminina din Romania care si-a luat inima in dinti si a plecat spre Ulan Bataar, formata din 3 fete si o masina de pompieri improvizata, material de concurs pe care, cu voia domnisoarelor sus-mentionate, planuim sa il binecuvantam cu shot-uri.

Pentru ca oprirea la boxele Expirat se face chiar pe parcursul raliului, in a patra zi de la start, Fire Fairies isi propun sa aduca cu ele un convoi intreg de participanti – cat mai multe echipaje din cele peste 400 care vor fi plecat deja la drum spre Mongolia – si sa dea steag verde la THE MONGOL RALLY PARTY 2012.

Adica o nebunie de o noapte ce va incepe cu doua live-uri cu iz de Indie Rock: THE FRACTURES - http://www.youtube.com/user/FracturesTV - sau Dark Glam cu baza fada de Rock a la POETRIP - http://soundcloud.com/poetrip si va continua cu muzici de dans pe capota in stilul clasic Expirat Vama Veche.

In tot acest timp, bem cocktail-uri special concepute pentru seara in cauza, bauturi din pretul carora cativa lei pleaca catre cauza mai mult decat onorabila Fire Fairies & The Mongol Rally.

Dupa ce ne trezim cu totii, fetele pleaca mai departe in raliu si noi le tinem pumnii inca 5-6 saptamani, pana vor ajunge la sosire.

Pana la petrecerea motorizata aflati mai multe despre:
Fire Fairieswww.firefairies.ro
Expirat Vama Vechewww.expirat.org
__

The Mongol Rally este o cursa de peste 10.000 de mile, desfasurata intru, pentru, si in numele binelui si al aventurii. Peste 400 de echipaje pornesc anual spre Ulan Bataar, fara sa fie vorba de viteza sau victorie. 

Mongol Rally este o cursa pe cont propriu, fara asistenta tehnica sau medicala, fara masini de back-up, organizata cu scopul de a dona, la destinatie, toate mijloacele de transport folosite, alaturi de o suma cat mai consistenta de bani, care se duce catre Lotus Children’s Centre.
__

Fire Fairies va dona fondurile stranse in urma campaniei caritabile catre Lotus Children’s Centre, o fundatie care are grija de copiii abandonati si abuzati din Mongolia.

Mongolia se confrunta cu mari probleme legate de cresterea dramatica a ratei abandonului. Nivelul de trai foarte scazut face ca multe familii sa nu-si mai permita, efectiv, sa isi creasca copii, asa ca an de an numarul copiilor care traiesc in canale si pe strazi creste. Salariul mediu pe economie in Mongolia este de mai putin de 100$ pe luna, ceea ce duce si la cresterea alcoolismului, multi dintre copii fiind nevoiti sa fuga de acasa. Asta, alaturi de temparaturile de pana la -50 grade Celsius, duc la concluzii teribile.

Lotus Children’s Centre lupta pentru a asigura minimul necesar de trai pentru copiii vulnerabili, oferindu-le adapost, hrana si educatie. Centrul ofera copiilor o viata in conditii normale.

Masina cu care fetele vor calatori va fi donata la sfarsitul raliului statului mongol.
__

Mongol Rally incurajeaza Fire Fairies sa se alature si unei cauze aproape de noi, prin sprijinirea Asociatiei Carusel, o initiativa care merita aplaudata si sustinuta, mai ales in conditiile in care problemele pe care le trateaza ei sunt de obicei tabu, chiar si in Romania anului 2012.

Misiunea Asociatiei Carusel este crearea unui mediu social activ, proactiv si reactiv in vederea promovarii si apararii drepturilor si libertatilor omului. Carusel isi propune imbunatatirea calitatii vietii persoanelor consumatoare de droguri si alcool, celor care practica sexul comercial sau care au parteneri sexuali multipli, persoanelor care traiesc pe strada sau care provin din medii dezavantajate socio-economic, si a tuturor celor care sunt la risc de imbolnavire, marginalizare si excluziune sociala.

0 comentarii: