Bobby Stoica(ex. Voltaj) – creatorul coloanei sonore din filmul “Terapie pentru crima”

“Terapie pentru crima”  (scenariul si regia Kiki Vasilescu)  este primul film romanesc de actiune cu o “femme fatale” in rolul principal, rol ce i s-a potrivit “manusa” interpretei Claudia Pavel (Cream).
 
Actiunea filmului se desfasoara in Bucurestiul zilelor noastre iar protagonista este o tanara  corporatista  ce vrea sa-si schimbe meseria cu una mai banoasa si mai putin plictisitoare. Vrea sa devina criminal profesionist  asa cum a vazut in filmele de la Hollywood  dar  constata  ca nu e asa de simplu.  De aici incep o serie de aventuri pline de suspans dar si de umor.
 
Filmul a fost produs in regim independent de cunoscutul Dan Burlac - recent selecţionat la Festivalul de Film de la Toronto pentru întreaga activitate iar coloana sonora si muzica originala au fost realizate de compozitorul si producatorul Bobby Stoica impreuna cu echipa sa de la Voltart.
 
Prezent la lansarea filmului, Bobby Stoica a declarat: “ Eu si Kiki Vasilescu suntem prieteni.. pot spune de-o viata, adica inca din copilarie, iar cand mi-a spus ca vrea sa faca primul sau film, m-am bucurat foarte mult sa fac parte din echipa sa. Am scris pentru "Terapie pentru crima" coloana sonora originala, dar si o piesa cantata de Claudia Pavel (Cream) pentru genericul de final - "Cuckoo with a gun", iar echipa mea de la Voltart a realizat captura de sunet ("priza directa") si o mare parte din postproductia audio. “
 
Daca filmarile au durat putin peste o luna, pentru coloana sonora au fost necesare sase  luni de munca:
 
“Am lucrat mai bine de 6 luni la acest proiect si ma bucur enorm pentru ca muzica a fost atat de apreciata, mai ales pentru faptul ca este scrisa in aceeasi cheie ironica, cum este realizat tot filmul, iar stilul este unul eclectic, de la muzica electronica si dub-step pana la rock alternativ cu accente balcanice. 
Cred ca e o premiera faptul ca am alaturat sonoritatile unor instrumente gen acordeon sau fluier, beat-uri, orchestra digitala sau voci de muzica rock, asta in contextul in care muzica pentru filmul romanesc de multe ori se rezuma la licentierea unor lucrari existente ale artistilor romani. “                  
 
Pentru Bobby Stoica acesta este primul lung metraj pentru care a scris si realizat coloana sonora desi experienta lui ca si producator musical este vasta si include atat filme de scurt metraj, documentare cat si  zeci de emisiuni TV foarte cunoscute.
 
Filmul “Terapie pentru crima” a avut lansarea de gala la sfarsitul lunii septembrie si ruleaza in cinematografele din toata tara pana la jumatatea lunii octombrie.

1 comentarii:

Anonim | 10 octombrie 2014 la 12:31

Felicitari Bobby Stoica! Multumim, Urban Things pentru stire!