Pavilion: Niels Van Tomme @ Free Academy

FREE ACADEMY Luni 27 Octombrie, 17.00 @Pavilion, Str. C.A. Rosetti nr. 36
 
Niels Van Tomme
Imaginativul curatorial: un rezumat

 
În cursul lui, Niels Van Tomme va adresa în mod specific practicile lui curatoriale, situate la mijloc între cercetarea academică și artistică, practica instituțională și independentă și interesele de amatori și profesioniști. Proiectele sale includ expoziții în muzee și galerii, intervenții în spațiul public și proiecte curatoriate pentru internet.

Niels Van Tomme este curatorul Bucharest Biennale 7 (2016). Este curator, cercetător și critic, care lucrează la intersecția dintre cultură, politică și estetica contemporană. Expozițiile și programele sale publice au fost prezentate în spații precum The Kitchen (New York), Värmlands Museum (Karlstad), National Gallery of Art (Washington, DC), Contemporary Arts Center (New Orleans), Gallery 400 (Chicago), and Akademie der Künste (Berlin). Niels Van Tomme este Contributing Editor la revista Art Papers, și publică în jurnale, reviste și cataloage internaționale. Demersurile sale curatoriale au beneficiat de burse acordate de diferite instituții precum The Andy Warhol Foundation for the Visual Arts, The Elizabeth Firestone Graham Foundation, Lambent Foundation și The Nathan Cummings Foundation, fiind remarcate de publicații precum Afterall, Artforum, Art in America, Afterimage și The Wall Street Journal.

 
Cursul va fi ținut în engleză și pentru participare este necesară o aplicație din cauza locurilor limitate. Sunt doar 20 de locuri disponibile. Pentru aplicații vă rugăm să trimiteți un e-mail la adresa: contact@pavilionmagazine.org
 
Free Academy își dorește să fie o platformă informațională, o alternativă informală/nonformală la sistemul educațional românesc (neperformant) fără pretenția de a fi pusă într-un context oficial. Plusând pe o manieră neoliberală de predare ne dorim prin acest proiect să urmărim beneficiile individuale și mai puțin cele de grup.
 
Participarea este gratuită.
 
www.freeacademy.ro
 
Imagine: Harun Farocki, Niels Van Tomme și Trevor Paglen. Fotografie de Elise Gallant, 24 octombrie 2013.

---
PAVILION

Visiting address:

Str. C.A. Rosetti nr. 36 (crossing with Str. Jean Louis Calderon), Bucharest


Mail address:
PO Box 26-0390 Bucharest 014800 Romania


Ph:
+ 4 021 310 5469


E:
contact@pavilionmagazine.org

bb@bucharestbiennale.org

W:
www.pavilionjournal.org

www.pavilioncenter.ro
www.bucharestbiennale.org
www.filmbiennale.ro
www.freeacademy.ro
www.re-forma.ro
FB:
www.facebook.com/pavilionjournal
www.facebook.com/bucharestbiennial
Instagram:
www.instagram.com/bucharestbiennale
www.instagram.com/bucharestfilmbiennale
www.instagram.com/reformacommunity
 
Blog:
pavilion.pavilionmagazine.org

0 comentarii: