București MTB Race, pe turnantă!

A mai rămas o săptămână până la semnalul de plecare pe traseul de concurs din cadrul București MTB Race - Parcul Natural Văcărești - 4 Noiembrie 2017. Organizatorii, Asociația Parcul Natural Văcărești  (APNV) și Bikexpert Racing Team, promit participanților o zi competițională plină de energie  în minunatul cadru al Parcului Natural Văcărești.  


Pe 4 noiembrie 2017, pe Splaiul Unirii din București, în marginea Parcului Natural Văcărești, se vor alinia la linia de start 200 de cicliști de MTB și aprox. 100 de copii dornici de aventură pe potecile  parcului.  Traseul, amenajat în format XCO (cross country olimpic), are o lungime de aprox. 6 km și se va parcurge de 7 ori, de către categoriile de varstă 15- 40+ ani și de 2 ori de către copii.

Traseul va fi marcat pe digul care împrejmuieste parcul și pe potecile principale, in afara zonelor de protecție, astfel încât prezenta cicliștilor sa aiba impact minim asupra ecosistemului. Mai mult decât atât, organizarea evenimentului în luna noiembrie (anotimpul rece – perioadă de hibernare) este o garanție în plus că prezența sportivilor nu va deranja speciile caracteristice: păsări de apă, reptile, amfibieni.

Ciclismul în Parcul Natural Văcărești este o acțiune permisă de regulamentul parcului, aprobat de Ministerul Mediului în august, 2016. Practicarea activităților sportive în parc face parte din strategia administratorului ariei naturale – Asociația Parcul Natural Văcărești, de a dezvolta la Văcărești un proiect integrat care să includă: protecția și conservarea naturii, activități de educație și cercetare științifică precum și activități de recreere sănătoasă (sport, plimbări în aer liber, observarea naturii, fotografie).

Cei care doresc să se înscrie în competiție mai au la dispoziție 4 zile, secțiunea de înscrieri, pe site - ul oficial al evenimentului, www.Bucuresti - mtb.ro, închizându-se la ora 11. 59 din data de 2 nov. 2017. Doar primii 200 de concurenti care vor achita taxa de inscriere vor avea posibilitatea sa ia parte la acest eveniment.


Persoane de contact - Cătălin Sprânceană, Bikexpert Racing Team. tel - 0754227456, catalin@bikexpert.ro și Dan Bărbulescu, tel-  0729199396, dan@parcnaturalvacaresti.ro.

Sponsorul  principal al competiției este Kaufland România. Sponsor: Alliantz Țiriac. Parteneri: Gold Nutrition, Race Hub, Ambulanța de Biciclete.

0 comentarii: