Mintea alergătorului de cursă lungă cu Andrei Gligor

Povești care salvează: Mintea alergătorului de cursă lungă | cu Andrei Gligor, ultra-maratonist

18 decembrie 2017, ora 19.00, la Journey Pub (str. George Enescu nr. 25, în Piața Romană)

* Eveniment caritabil susținut de Andrei Gligor în beneficiul copiilor cu autism aflați în programe terapeutice in centrele ATCA (Asociația de Terapie Comportamentală Aplicată).

___Povești care salvează: cumpară un autograf pentru Bine!_____
ATCAwww.atca.ro

Echipa ATCA te invită în data de 18 decembrie, la Journey Pub, pentru o seară de povești care pot îmbunătății viața copiilor cu autism din România. Lasă-te inspirat de istorisirile lui Andrei Gligor și cumpără un autograf din partea lui! Banii strânși în cadrul acestui eveniment sunt redirecționati către programele ATCA (Asociația de Terapie Comportamentală Aplicată), asociatie dedicata luptei împotriva autismului la copii.

_____ Puterea mentală, puterea alergătorului de cursă lungă____
Andrei Gligor – andreigligor.ro – aleargă între 2017 şi 2019 aproape 2045 km, la 7 dintre cele mai dificile curse de anduranţă din lume, încercând prin acest efort personal să tragă un semnal de alarmă privind deşertificarea sudului Romaniei. Cursele lui Andrei vor începe în Namibia și se vor încheia în Australia.

Andrei este sportiv, un om cu o mulțime de povești de rezistență, un om care face ce spune ca face, un tata devotat al unei fetițe geniale și ... IT-ist, care atunci cand a fost rugat să ajute cauza ATCA nu doar că a acceptat imediat dar a devenit și ambasadorul cauzei: Andrei povetește pe 18 decembrie 2017 ce înseamnă să fii ultra-maratonist susținând copiii cu autism si prin evenimentul “Povești care salvează: Mintea alergătorului de cursă lungă” - Andrei Gligor, ultra-maratonist și sustinător ATCA, pentru cauza copiilor cu autism.

_____Povestea lui Andrei____
„Atunci când alergi de la un capăt al lumii la altul în curse extreme precum Sahara Marathon, Marathon des Sables sau in circuitul de curse CaliVita 7 Deserts, ajungi să te cunosti, să iți afli limitele, să iți provoci echilibrul interior. Aduni zeci de mii de kilometri pe borna interioară și milioane de trăiri.

Alergările de zeci de kilometri într-o singură zi, în condiții extreme, te forțează să îți disciplinezi corpul și mintea. Pe traseele lungi și istovitoare petreci mult timp doar tu cu gândurile tale, într-o lume în care zgomotele din exterior se estompează și faci milioane de pași pe care poate ar fi bine să nu îi numeri ca să nu îți pierzi uzul rațiunii. Ei bine însă, sunt persoane, dar mai ales copii, care rămân captivi în mintea lor, pe care, dimpotrivă, gesturile repetitive îi liniștesc. Acestea sunt doar două dintre simptomele copiilor cu autism, o afecțiune cerebrală care îi marginalizează de copiii normali și îi împiedică să devină independenți ca adulți dacă nu beneficiază de îndrumare terapeutică.

Sunt o persoană care aleargă pentru bine, iar de această dată am ales cauza copiilor cu autism din centrele ATCA pentru care vreau să atrag atenția asupra izolării, care în cazul lor nu este auto-impusă, la care sunt condamnați dacă nu beneficiază de tratament. De aceea, transform kilometri din cursele viitoare în ore de terapie pentru aceștia.

Este un exercițiu de anduranță, dar fiecare pas pus înaintea celuilalt te duce spre linia de sosire, care pentru mine înseamnă un nou record asupra limitelor mele, iar pentru copiii cu autism o viață mai aproape de normalitate.

Vă aștept așadar la o seară de povești despre locuri neîmblânzite, trăiri nebănuite și copii speciali.”

Rezervari la eveniment: Journey Pub – 0752 285 286
* Evenimentul se desfasoara in limita a 100 de locuri disponibile in sala.

Evenimentul este organizat de ATCA și de Andrei Gligor care este susținut oficial de sponsorul CaliVita și de revista Running Mag.

Parteneri media: Radio Romania Cultural prin emisiunea Orasul Vorbeste, Radio Guerrilla, Romania Pozitiva, Filme-carti.ro, ChestiiUrbane.ro, Mamepetoc.ro, Literaturapetocuri, Iqool.ro, PierdutPrinLume, Munteanu, Gratuitor.ro

0 comentarii: