Programul KineDok în luna decembrie

Proiecţiile de film documentar din Europa Centrală şi de Est sub marca KineDok continuă în România până pe 16 decembrie, dar și în celelalte țări participante la proiect: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Polonia, Norvegia și Bulgaria. Între timp, la următoarele proiecții intrarea rămâne liberă și, totodată, aveți ocazia să participați la tombolele din locațiile partenere unde puteți câștiga un DVD marca One World Romania. Programul KineDok va continua și în 2018  - ediția cu nr. 4 - cu o serie nouă  de filme.
Pe parcursul acestui an, filmele propuse de programul KineDok au ajuns la pasionații de filme documentare din 21 de orașe din țară, în 29 de locații partenere, fără ajutorul cărora nu ar fi existat cele 205 de proiecții organizate din martie 2017 până la sfârșitul lunii decembrie. Totodată, la finalul proiecțiilor au avut loc discuții alături de invitaţi români şi străini - jurnalişti, experţi din diferite domenii pe problemele dezbătute, cât și regizori sau protagoniști ai filmelor din selecție, din care merită amintiți: Kristina Meggyes – regizor ”Aceia”, Tonci Gacina – regizor ”Turism!”, Monica Lăzurean-Gorgan - regizor „Doar o răsuflare” și Victor Purice – protagonistul „Cinema, Mon Amour”.

Printre orașele în care vor avea loc proiecțiile Kinedok în această lună se numără Alba Iulia, Arad, București, Cluj-Napoca, Comănești, Miercurea Ciuc, Reșița și Târgoviște.


Mai multe detalii: www.oneworld.ro | www.kinedok.net/ro
Programul ultimelor proiecții din 2017 în cadrul Kinedok powered by One World Romania este următorul:
Arad
6 decembrie – Copiii lui Cain - Asociația CitiZenit
București
14 decembrie – Cinema, mon amour – Spațiul Public European
Cluj-Napoca
15 decembrie – Liberi – Fabrica de Pensule
Comănești
8 decembrie – Unchiul Tony, Trei Proști și Serviciul Secret – Centrul Europe Direct
Iași
5 decembrie – FC Roma – Meru Iași
Miercurea Ciuc
7 decembrie - Unchiul Tony, Trei Proști și Serviciul Secret – Muzeul Secuiesc al Ciucului
Reșița
16 decembrie - Unchiul Tony, Trei Proști și Serviciul Secret – Muzeul Cineastului Amator
Târgoviște
8 decembrie – Liberi – Biblioteca Județeană „Ion Heliade Rădulescu”
O parte importantă din misiunea KineDok este de a merge în orașele mici, de a ajunge mai aproape de oameni și de a folosi spiritul local al pub-urilor, galeriilor și al altor locuripopulare. Aceste locații oferă o alternativă pentru întâlnirea dintre filmul documentar și public și creează o atmosferă intimă în care vizionarea și dezbaterea unor probleme curente, alături de regizori și experți din diferite domenii. KineDok România este coordonat de Asociaţia One World Romania şi funcţionează ca o platformă de distribuţie alternativă de film documentar în medii informale.
ORGANIZATOR NAŢIONAL: Asociația One World România
ONLINE:  oneworld.ro | kinedok.net  
PARTENERI: Institute of Documentary Film (Rep. Cehă), Filmtopia (Slovacia), Eclipse Film (Ungaria), ReStart (Croația), Krakow Film Foundation (Polonia), Bergen Internaţional Film Festival ( Norvegia), Activist 38 (Bulgaria)
CU SPRIJINUL: Programul Europa Creativă al Uniunii Europene, Centrul Național al Cinematografiei, BRD Groupe Société Générale 
PARTENER DIGITAL: Canopy

0 comentarii: