Sleep Party People - live la București

Proiectul dream-pop danez Sleep Party People concertează în premieră la București, vineri 15 decembrie, după ora 21, la Control Club, în cadrul turneului de promovare a celui mai recent album, Lingering.
 
BILETE        FACEBOOK EVENT
Sleep Party People - Figures (video)
 
În spatele pseudonimului Sleep Party People se află talentatul muzician și multi-instrumentist danez Brian Batz. Din 2008, versatilul artist cu o imaginație fără limite a dezvoltat un proiect muzical eclectic, mereu deschis spre inovație și experiment. Combinând muzica ambientală, atmosferică, cu sound-ul instrumentelor tradiționale, Sleep Party People se potrivește perfect atât în peisajul sonic post-rock, amintind de Mogwai și Sigur Ros, cât și în sfera muzicii electronice, cu accente synth-pop, shoegaze și krautrock.
 
Influențat de artiști ca Boards of Canada, David Lynch sau Erik Satie, Batz a descoperit că sunetele vechiului său pian, asociate cu vocea sa prelucrată electronic, crează un sound misterios și hipnotic, etichetat ca dream pop – „un soundtrack pentru visare”. „Am fost mereu un mare fan al muzicii instrumentale ambientale, dar nu m-am încumetat să compun așa ceva. Abia când am început acest proces am prins gustul și m-am îndrăgostit de melanjul dintre organic și digital”, mărturisește Brian Batz.
 
De la înființare, Sleep Party People a lansat patru albume de studio și a concertat live în Europa, Asia și America de Nord. Cel mai recent disc – Lingering (Joyful Noise Recordings, 2017) – este o colecție fluidă și atmosferică de piese aventuroase melodic.
 
Cunoscut pentru aparițiile live inedite, în care atât Batz cât și trupa care-l acompaniază (Anders Bach, Aske Bode, Kaspar Kaae & Jacob Haubjerg) poartă măști de iepure, proiectul Sleep Party People promite un show dinamic cu un setlist ce oscilează între melodii lente, în care predomină pianul, și piese cinematice, cu ritmuri alerte.
 
An unsettling balance of menace and beauty” – Drowned in Sound
Lingering is one of the finest albums issued this year and is a strong contender for album of the year.” – Spill Magazine
“A forceful and fluid collection of melodically adventurous and wildly atmospheric jams.” – Gold Flake Paint
As  a  sonic  architect,  Batz  proves  to  be  something  close  to  a  Genius  ... Wonderful” - The Sunday Times
 
Concertul Sleep Party People de la București este organizat de Control Club și Liveland.
Biletele se pot achiziționa în avans, la prețul de 30 de lei, online, prin Eventbook.ro (https://eventbook.ro/music/bilete-sleep-party-people-live-at-control-club) sau de la Control Club (Str. Constantin Mille, nr. 4) și librăriile partenere Eventbook: http://eventbook.ro/partners.

0 comentarii: