Mădălina Teler & Alina Turdean - Desired Constellation

Mădălina Teler & Alina Turdean
Desired Constellation
- expoziție -

06 decembrie 2017 - 07 ianuarie 2018
Vernisaj: Miercuri 06 decembrie 2017, 19.00

Curator: Răzvan Ion

De ce să ne imaginăm noi constelaţii? Oamenii au fost dintotdeauna fascinaţi de haosul feeric al cerului ȋnstelat şi au ȋncercat să introducă un sens, o ordine ce poate fi numită şi recunoscută pentru a-şi apropia acest univers enigmatic.

Fiecare cultură şi-a creat propriul set de constelaţii pe baza propriei mitologii. Aceste figuri stelare, imaginar conturate, au presupus de la ȋnceput un raport cu destinul uman, ȋn special constelaţiile zodiacale. Credem că ȋncă există o atracţie pentru interpretările astrologice oricât de ştiinţifică a devenit cunoaşterea lumii noastre.

De ce să nu putem atunci să trasăm şi alte constelaţii care să exprime dorinţele şi speranţele noastre? Un gest simbolic de trasare a propriului destin reflectat ȋn stele.

Harta cerului a fost de mult ȋntocmită, definită şi redefinită pe masură ce cunoaşterea noastră s-a extins. Această cartografiere ȋşi are propria istorie, ȋn prezent fiind recunoscute 88 de constelaţii de către Uniunea Astronomică Internaţională. Nu propunem o redare telescopică a cerului ȋnstelat, ci o configurare aleatorie de “stele” ce pot fi unite ȋn jocul imaginaţiei fiecăruia ȋn dorinţa de descriere sau rescriere a propriului destin.

*Referinţă muzicală: Björk – Desired Constellation

Mădălina Teler este designer ceramist, iar de la începutul lui 2013 a lansat propriul studio – De Ceramică. Pasiunea ei pentru formele de porțelan se manifestă încă de la Liceul de Arte Plastice “Nicolae Tonitza”, din București, unde a absolvit specializarea ceramică. A urmat Facultatea de Arte Decorative și Design (Universitatea de Arte Bucuresti) – secția ceramică, iar la master, tot la UnArte, a virat spre design interior. Un an din timpul facultății l-a petrecut la Universitatea Sorbonne din Paris.

Alina Turdean este arhitect de interior cu o înclinație în design de obiect. A câștigat premiul I la Concursul de mobilier de avangardă 2012. Utilizează motive tradiționale românești și geometrie simplă sau organică traforate în diferite tipuri de metal. Un an din timpul facultății l-a petrecut la Roma, în cadrul Universității La Sapienza, la Facultățile de Arhitectură Valle Giulia și Ludovico Quaroni.

0 comentarii: