Kudos Beach Session Reloaded


Kudos Beach brings you the best summer events to keep up the party in full flow over the summer.
Our dj’s, stuff and guests will be making sure the place shines regardless the weather.
Dress code: Be Yourself!

In the mix:
Sambata, 3 iulie : Rosario Internullo (Desolate/Yellow Tail Records), Negru (Cecile Records/Rekids Records) si Mahony (Fumakilla)
Duminica, 4 iulie: Leon (Viva Music/Cecile Records), Rosario Internullo


Concert Robin & The Backstabbers in Tago Mago

Pentru ca postul sfintilor Petru si Pavel va fi proaspat dus la bun sfarsit, in Tago Mago se va da liber la vanatoare regala. Si ca sa nu existe efecte adverse postabstinenta alcoolicogastronomica, atmosfera va fi colorat nebuloasa. Delir neortodox garantat!

ROBIN AND THE BACKSTABBERS
Influentati initial de Breban si Statiunea Borsec, impulsionati molecular de Gellu Naum si Eufrosina Popescu, Robin and the Backstabbers si-au gasit drumul apoteotic printre sinuozitatile Smashing Pumpkins si Beck. Teoretic predestinati succeselor cinematografice si ecologico-economice, alinierea constelatiilor i-a aruncat in lumea portativelor efervescente si a versurilor onirice. Cu opriri de alimentare pe ruta Paris-Dakar via Izvorul Borsec nr.10. Manifestarile lor sonore au pus de doua ori (Rosu) Frina in Club Mojo din Bucuresti, Zod!ar Club din Galati, Festivalul Hand2Hand si Festivalul Liveland. 
The Robin sings, The Brother drums,The FV keeps the guitars in check and The VF grooves. All for the fine and noble art of backstabbing. 

http://www.myspace.com/robinandthebackstabbers


NEBULOSA
O trupa stelara cu Noamme la voce si bass, Andrei la chitara si Vladimir la tobe.
Muzica lor este spatiala, melodioasa si visatoare, intocmai celor trei, cu influente indie, folk si soul.
Cum cei trei membri pleaca in aceasta vara in 3 colturi diferite ale lumii, Nebulosa ia o pauza de concerte live.
Vineri e ultima sansa la un concert de jazzy bubble gum pop.

http://www.myspace.com/nblsa

Intrarea: 15 lei
Tago Mago Club se afla in strada Sperantei, numarul 21.

Dekadens la Tago Mago

Joi, 1 iunie, la Tago Mago ai parte de un nou concert:
de la ora 22:00 Dekadens live, in deschidere The Division of Joy cu visuals by Matze.


Intrarea: 15 ron.
Tago Mago Club se afla in Str. Sperantei la numarul 21.

Tenisshop.ro instiga la aventura


Daca ai pana in 18 ani si ai chef de aventura, evadeaza o saptamana din mediul urban si hai in tabara de vara din Muntii Bucegi!

Tabara se va organiza in zona Pestera, in Muntii Bucegi in perioada 11-17 iulie 2010.
Programul  cuprinde:
    - Cursuri de initiere in alpinism
    - Tiroliene
    - Drumetii
    - Plimbari cu ATV-ul
    - Echitatie
    - Jocuri de cabana

Veti fi supravegheati de doi instructori calificati ca ghizi montani, dar macar nu mai sunteti sub ochiul critic al parintilor.
Profesorul   Victor Ciortea  (  0721 253 057)   si  ghidul montan George Cotinghiu (0724 272 406), va vor acorda toata atentia , dar pe deasupra vor fi atenti la fiecare detaliu legat de cazare, transport si asistenta medicala.
Daca ai un frate mai mic/sora, e ok...e loc si pentru ei. George si Victor fac parte si din salvamont, deci parintii pot sta fara grija.

La final, pe 17 iulie www.tenisshop.ro vine sa verifice daca te-ai simtit bine si te va premia cu diverse articole si echipamente sportive adecvate varstei tale( rachete de tenis de camp, palete de tenis de masa si badminton, mingii, fluturasi sau sepci).

By the way, din cauza locurilor limitate inscrierile se fac pana pe data de 5 iulie 2010....

Review: Gotan Project la Bucuresti

Vineri seara Bucurestiul a experimentat o noua portie de "iluzie" marca Gotan Project. Sala Palatului a fost scena unei intamplari la care cu greu ai sansa sa asisti. Inca dinanintea concertului virtuozilor argeniniano-francezi, puteai sa iti dai seama ca va avea loc ceva special.
In fata salii Palatului un Tango Flash Mob alcatuit din 12 cupluri alcatuite din reprezentanti ai celor mai reprezentative scoli de tango din Bucuresti au dansat, spre deliciul publicului, infruntand ploaia ce la acea ora a ales sa cada peste Bucuresti.
In sala...cu cateva minute inainte de inceperea spectacolului, atmosfera era plina de bucurie si zambet asa cum, din pacate, rar ai sansa sa vezi la un concert.
"Cuesta Abajo" a dat semnul inceperii concertului. Si practic, inceputul spectacolului de virtuozitate muzicala si magie vizuala pura, pentru ca vizualurile proiectate de Prisca Lobjoy era de fapt scurtmetraje ce acompaniau publicul pe muzica divina a Gotanilor, ducandu-i undeva departe pe strazile din Buenos Aires.
Gotan Project asta a incercat si reusit sa faca. "Tango 3.0" este calatoria ascultatorului pe strazile atat de intortocheate, atat de pline de mister ale capitalei Argentiniene si este de fapt o calatorie initiatica.
Imbinarea dintre muzica electo si tango a creat exact acel balans ce practic te introducea intr-o stare de hipnoza pura.
Noile compozitii, de pe cel mai recent disc "Tango 3.0", suna bine nu doar pe CD cat si in live unde ai ocazia sa simti, practic, mult mai aproape de tine exprimarea Gotan Project. Astfel, melodii ca "La Rayuela" (un joc argentinian de copiii ce in paralel iti propunea o calatorie intre infern si paradis), "Panamericana" (prezentata ca un drum de-a lungul Americii Latine), "La Gloria", "Eraze una Ves" sau "Erase Una Vez" s-au dovedit a fii adevarate bijuterii muzicale pentru publicul ce, in parte le auzea pentru prima parte, a dansat mare parte a serii printre randurile Salii Palatului.
N-au lipsit, evident, nici vechile creatii ale trupei printre care si "Una Musica Brutal" ce a reusit, in prima faza, sa ridice publicul de pe scaune si sa-l imbie la dans.
Sarmul muzicii cantate de Gotan Project a facut publicul sa ceara bisul, dupa 16 melodii, iar acesta a sosit destul de repede intr-o forma de inca 4 melodii („Mil Millones / Queremos Paz”, „Desilusión”, „Peligro”, „Santa María (del Buen Ayre)”) pentru a fi urmat, de inca unul, la cererea insistenta a publicului ce a ramas in picioare si a aplaudat pe intreaga melodie finala, "Immigrante".
3500 de oameni, vineri seara, au fost martorii unui spectacol de electro-tango pe care cu greu il vor putea uita si pe care, il vor pastra in inima lor mult timp de acum inainte.
Organizarea a fost si ea la cele mai inalte nivele astfel incat trebuie transmise aprecieri si multumiri echipei Events pentru un spectacol bine realizat.
Personal transmit multumiri Andreei si lui Florin pentru faptul ca m-au primit la acest eveniment.


Disco not Disco la Tago Mago




Sambata de la orele 21:00 la Tago Mago ai parte de o noua reintalnire cu Cliza pentru ca, evident, ai "petrecerea casei" : Disco not Disco Alternative not Alternative".
Party-ul tine pana dimineata la ora 06:00.
Tago Mago Club se afla in strada Sperantei la numarul 21.

Alternative Rock'n'Roll Party la Tago Mago



Vineri la club Tago Mago ai Alternative Rock'N'Roll Party.
De la 22:00 si fix pana la ora 06:00.
Intrarea libera.

Dj Rushen prezinta Rushours

Dj Rushen is back in business. Realizatorul emisiunii Rushours, difuzata in fiecare miercuri de la orele 23:00 pe ProFM Dance, a revenit cu un noua productie si, de asemenea, cu cea mai recenta editie a emisiunii sale in oferta speciala de download pentru cei ce nu au ascultat-o sau au ascultat-o si le-a placut peste masura.
Rushours ora 1
Rushours ora 2
DJ Rushen & Danny Claire - No No (On & On Remix) by DJ Rushen

Castigatorii rafturilor de carti

And the winners are…

După îndelungi dezbateri şi deliberări, concursul organizat de Curtea Veche Publishing la inceputul lunii mai, pe blogul lor, si-a gasit castigatorii.
Îi felicităm aşadar pe câştigătorii celor două concursuri de eseuri, care vor primi câte un raft de cărţi de la Curtea Veche Publishing:
Fiction:
"Henry Miller a spus ca atunci cand vrei sa scapi de obsesia unei femei o transformi in literatura. Marile povesti de dragoste s-au nascut din marile disperari ale secundei. Citind, imbratisam alta viata, devenim cel care nu suntem, cel care am vrea sa fim. Sau invatam sa tacem meditativ in fata literaturii norvegiene, sa ne infriguram in fata literaturii ruse, sa explodam solar alaturi de greci sau sa visam veacuri de singuratate alaturi de indieni cu ochii tristi…" continuarea aici

Nonfiction

"Să scriu despre fericire cu urechile pline de primăvara lui Vivaldi şi de zdrăngănitul câte unui tramvai, într-o dimineaţă de duminică, pe laptopul care îmi încălzeşte tandru genunchii, cu sucul de ananas (100% sugar free) aburind paharul, cu anticiparea unei după-amieze cu lecturi de poezie şi o meteo-probabilă ploaie, cu ochii cătând în răstimpuri spre cartea care aşteaptă să o savurez, cu garofiţele de grădină de pe noptieră şi deja vara pe disc, este o formă calmă de fericire.
Lenea de sâmbătă dimineaţă şi cafeaua băută lent cu Dilema deschisă pe masa din bucătărie, parfumul care mă face să mă simt frumoasă toată ziua şi gustul pastelor gătite în tihnă, plinătatea din sufletul când sunt generoasă şi plutirea pe care mi-o dă creativitatea, dimineţile răcoros parfumate şi vacanţele sunt tot fericire."
continuarea aici.

Pentru acest concurs editura a primit 17 eseuri pentru concursul de literatura si 18 pentru concursul nonfiction despre fericire.Si cum oamenii de la Curtea Veche sunt mereu pusi pe facutul surprizelor frumoase, au decis "că ar fi foarte frumos să vă facem o surpriză, oferindu-vă câte un mic cadou, plin însă de învăţăminte.
Fiecare participant la concurs poate alege, dintre noutăţile noastre editoriale, un volum care vă face cu ochiul, iar noi vi-l oferim cadou." lista noutatilor aici.
Felicitrari castigatorilor si evident, editurii Curtea Veche pentru initiativa.

Local Records - Romanian electronic music label

De-a lungul a 15 ani, scena electronica romaneasca a evoluat in atitudine si asimilare de sunet. A sosit insa momentul sa ne concentram pe ceea ce inseamna de fapt esenta unei scene, si anume producatorii ei.
In prezent, in Romania, ei exista disparat si sunt cunoscuti numai in cercuri mici. Publicul nu este constient de existenta lor si nu ii percepe ca o miscare. Aceasta lipsa de comunitate si de perpective (sansa de a fi auzit pe o scara mai larga, de a avea succes local si international, de a fi apreciat, sustinut si promovat), descurajeaza pe oricine ar vrea sa o ia pe calea muzicii electronice.
In acest context apare LOCAL RECORDS – “primul tau label” -  prin care un producator de muzica electronica isi anunta prezenta si se face auzit atat in tara, dar mai ales in strainatate, intr-un mod mai coerent, mai sistematizat si intr-o forma mai buna decat s-a facut pana acum.
LOCAL RECORDS isi propune sa creeze o comunitate artistica de interese comune si sa descopere soundul nou romanesc, prin incurajarea producatorilor care, deocamdata, nu au motivatia necesara de a persevera si de a iesi in fata ca sa-si arate potentialul. Incurajam toti producatorii sa ne trimita muzica lor (sub forma de arhiva urcata pe web) pe  adresa music@localrec.ro. Ascultam tot ce primim!
LOCAL RECORDS este un label atipic, pentru ca nu vinde muzica, ci o promoveaza. Nu lucreaza cu bani, ci cu entuziasm. Intra direct in minunata lume noua, in care muzica tinde sa fie libera, iar banii sa vina pe alte cai. In ziua de astazi, pentru un label este important sa stie cu cine sa vorbeasca despre fiecare release exact acolo unde conteaza, printre case de discuri, magazine, reviste, bloguri, artisti, critici si organizatori de evenimente. LOCAL RECORDS este o platforma de promovare.
LOCAL RECORDS opereaza sub egida Organizatiei Romane pentru Drepturilor de Utilizator (ORDU), ONG ce militeaza pentru un internet liber si pentru utilizarea licentelor deschise. LOCAL RECORDS functioneaza sub licenta Creative Commons, iar releasurile vor fi in marea lor majoritate digitale, disponibile la download pe siteul www.localrec.ro, iar uneori pe format fizic.
Primele release LOCAL a fost :
[LCL001] Bogdan – Human Thermodynamics / Bogdan Live
BOGDAN, unul dintre fondatorii labelului, inaugureaza soundul LOCAL RECORDS cu o noua schimbare de stil. Dupa ce a trecut prin muzica serialista si balearic dub, acum adopta un alt hibrid, cosmic techno. Dans 4/4 si feeling de disco. Patru piese ca un album ce spune o poveste despre dansul spatial.Bonus, “Bogdan Live”, in premiera la download, un performance prezentat in 2009 in fata publicului aflat la cea de-a patra editie a festivalului Rokolectiv, un stil hibrid, intitulat de artist balearic dub: cald, organic si lent, la 90 de bpm,  o oaza de poveste intr-un oras agitat si curcubeul de deasupra blocurilor gri.

Gotan Project vin la Carturesti

Gotan Project vă aşteaptă la Grădina Verona la o întâlnire faţa în faţă.
 Vă invităm vineri, 25 iunie începând cu ora 12:00 la terasă la Cărtureşti pentru o sesiune de autografe cu dichis.
Cu câteva ore înaintea concertului organizat de Events şi susţinut la Sala Palatului, începând cu ora 20:00 pe aceeaşi dată, binecunoscuţii artişti tango le fac o surpriză fanilor români oferindu-le câteva minute de discuţii prieteneşti.
Gotan Project se află în plină promovare a celui mai nou album Tango 3.0 lansat în luna aprilie a acestui an şi distribuit în România de A&A Records Warner Music Licensee.

Biletele la pretul de 120, 160, 210 sau 250 lei, in functie de categorie, pot fi achizitionate online, pe www.eventim.ro, sau prin reteaua Eventim (magazinele Germanos, Vodafone, librariile Carturesti si Humanitas). Biletele pot fi achizitionate si in trei rate lunare, doar prin Card Avantaj, la sediul Eventim din str. Grigore Alexandrescu, nr. 56.

Guns N' Roses la Bucuresti?

Un zvon, frumos pentru unii dintre noi, innunda amiaza acestei zile ploioase de iunie : Guns N' Roses ar putea canta la Bucuresti.
Pe site-ul oficial al trupei aceasta informatie nu apare, acesta parand ca fiind neupdatat de ceva vreme insa, nici pe myspace-ul trupei nu apare data referitoare la Bucuresti.
Insa conform paginii Guns N' Roses de pe Last.FM, pe 26 septembrie, dupa concertele din Croatia si Serbia, Bucurestiul ar putea fi gazda concertului Guns N'Roses ce face parte din turneul de promovare al celui mai recent disc al lor, "Chinese Democracy".
Ramane de vazut daca acesta este doar un zvon sau nu, insa, cel putin pentru unii dintre noi, deja visul de a-i vedea live pare sa prinda realitate.

Concert Magnolia in club Fabrica

Vineri, 25 iunie, cel mai recent proiect al Ralucai Leahu (ex-Nitro si Zebre), Magnolia, va sustine un concert in clubul Fabrica din capitala, situat pe strada 11 Iunie, nr. 50.

Magnolia exista inca din 2007 dar live-urile au fost destul de sporadice, fapt ce creste interesul asupra show-ului din Fabrica. Alaturi de Raluca (voce), din trupa mai fac parte Dan Leahu (chitara, clape), Radu Anghel (bas, clape) si Bogdan Morosanu (tobe).
Concertul incepe la ora 21:00.

3 zile pana la concertul Gotan Project

Tangoul se intoarce:
Gotan Project la Bucuresti!
Bucuresti, 29 martie -  Celebra trupa de electro-tango canta pe 25 iunie, la Sala Palatului in Bucuresti. Este pentru a treia oara cand trioul revine in Romania, unde toate reprezentatiile lor s-au desfasurat cu casa inchisa. De astazi, biletele s-au pus in vanzare online, pe eventim.ro, si prin reteaua Eventim din magazinele Germanos, Vodafone, librariile Carturesti si Humanitas. Concertul este organizat de Events.

Gotan Project au creat un nou stil de muzica, un melanj fabulos, perfect echilibrat, intre pasiunea tangolui argentinian si rigurozitatea electro. Spectacolele lor live, memorabile prin proiectiile video spectaculoase, exploateaza senzualitatea tangoului clasic si interactiunea efervescenta cu sounduri moderne: dub, electro, nu-jazz si break.

Sinonimul „cool & chic”, muzica Gotan Project se asculta peste tot in lume, de la cluburile din New York pana la plajele din Rio de JaneiroNumele trupei este o anagrama a cuvantului „tango”, descriind sintetic muzica pe care o creeaza – un remix al tangoului. Albumul „La Revancha del Tango” (2001), pasaportul lor catre succes, a vandut peste un million de copii si i-a facut faimosi pentru reinventarea tangoului si reintroducerea acestui gen muzical in atentia unei audiente masive.

Francezul Philippe Cohen Solal, argentinianul Eduardo Makaroff si suedezul Christoph H. Müller au in spate 11 ani de cariera si peste 2 milioane de albume vandute. Startul a fost in 1999, cand cei trei au pus bazele trupei la Paris; un an mai tarziu, a aparut single-ul Vuelvo Al Sur/El Capitalismo Foraneo. Au urmat 8 albume: Vuelvo Al Sur (2000), El Capitalismo Foraneo (2001), La Revancha del Tango (2001), Inspiración Espiración (2004), Lunático (2006), El Norte (2006), Gotan Project Live (2008), si ultimul pe lista, Tango 3.0 (2010).

Spectacolul din Capitala este inclus in turneul european de promovare al ultimului album semnat de Gotan Project, „Tango 3.0”, care va fi lansat pe piata la inceputul lunii aprilie. Lista turneului include destinatii din Rusia, Franta, Anglia, Portugalia, Belgia, Germania, Italia, Bulgaria sau Polonia. Albumul "Tango 3.0" este distribuit exclusiv in Romania de A&A Records/Warner Music Licensee si poate fi gasit in magazinele de specialitate de la sfarsitul lunii aprilie. 

Dutevino Mix Night in Control

Vineri 25 iunie, clubul CONTROL va asteapta la :

ora 21.00 DUTEVINO Mix Night  ( live concert )
Intrare: 15 lei

ora 23:00 Party: DJ Night Berlin- Paris, in cadrul Noptii Institutelor Culturale

Clubul Control se afla pe Strada Academiei nr.19 (Pasajul Victoriei)

Rain District in Control

Joi 24 iunie, la ora 22.00  in clubul CONTROL, pe Str. Academiei, nr. 19:
Concert
RAIN DISTRICT
RAIN DISTRICT s-a infiintat in 2007 si timp de aproximativ un an, trupa a trecut prin diferite schimbari de componenta si de stil.
In octombrie 2009 formula Alex Purje - voce si chitara // Stefan Panea - chitara // George Dobre - bass // Alex Ghita - tobe a inregistrat un album full length, produs si lansat in maniera DIY. Albumul se poate gasi pe shop-ul site-ului bestmusic.ro, contine 10 piese inregistrate in studioul Lemon in perioada ianuarie - septembrie 2009, fiind catalogat ca un material electro/ rock/ experimental.
 Cea mai noua piesa inregistrata se numeste Frank Miller si este inspirata din comics-urile Sin City.
 Intrarea libera

Urbanii sportivi de la Tenis Shop

E foooarte frumos afara, deci cred ca a venit momentul sa faci cunostinta cu Tenisshop.ro.
 Daca vrei sa iti cumperi echipament de tenis, squash, badminton, tenis de masa...sau daca pur si simplu ai nevoie de cateva sfaturi legate de cum sa iti alegi racheta de tenis , ori sa afli ce aduc nou ultimele tehnologii Wilson, Head sau Babolat, trebuie sa accesezi site-ul lor .

Daca ai vrea sa participi la vreun concurs si sa castigi o racheta de tenis sau ai o actiune interesanta la care ai nevoie de un partener de incredere, urmareste tot www.tenisshop.ro .
Oamenii chiar au creat un precedent prin:  campania organizata impreuna cu radio Itsy Bitsy de 1 Iunie, cand au oferit cadouri ( 3 rachete de tenis Wilson  US Open Junior + 3 tenis trainere), dar si cu ocazia Zilei Mondiale Anti Tutun, pe 31 mai, cand Liga Studenților din București (LSB) a organizat cea de-a doua ediție a concursului sportiv FUGI DE TUTUN! si Tenisshop a fost sponsor principal la premierea castigatorilor.

Vezi ce iti mai pregatesc in vara asta pe tenisshop.ro, caci si la iarna o sa-ti ramana prieteni , aducand noutati, promotii si oferte pe www. snowsports.ro.

Traducerile din poveste la Institutul Cervantes

„Traducerile din poveste”, depănate la Noaptea Institutelor Culturale

Vineri, 25 iunie, ora 20:00, Editura Vellant şi Institutul Cervantes deschid Noaptea Institutelor Culturale cu lansarea cărţii Traducerile din poveste, de Luminiţa Voina-Răuţ. Alături de autoare vor fi redactorul-şef al Observatorului cultural, Carmen Muşat, traducătoarea Cornelia Rădulescu şi directorul executiv al Editurii Vellant, Dan Pleşa. Lansarea va avea loc la Institutul Cervantes din strada Marin Serghiescu, nr. 12.
O carte despre cărţi şi despre oamenii din spatele lor, Traducerile din poveste demonstrează cât de fină este graniţa dintre traducător şi scriitor. Volumul traducătoarei Luminiţa Voina-Răuţ, eseistic şi confesiv totodată, este greu de catalogat. Un amestec făcut din alte literaturi şi din viaţă personală, cartea dezvăluie poveştile din jurul textelor pe care autoarea le-a citit, tradus şi iubit.
Se întâmplă rar ca traducătorii să dezvăluie ceva din magia şi munca de migală depuse în spatele paginii traduse. Rătăcirile şi regăsirile, bucuriile textului, lupta cu sinonimele, părerile despre carte rămân de obicei în afara volumului din bibliotecă. Tocmai de aceea, cartea Luminiţei Voina-Răuţ trebuie citită ca un jurnal de creaţie şi, în acelaşi timp, o mărturie a puterii de atracţie a scrisului, aşa cum declară şi autoarea: Se întâmplă un lucru ciudat: ori de câte ori traduci, simţi nevoia, în timp ce urmăreşti ideea, sensul exact al frazei care trebuie cu sfinţenie respectat în limba ţintă, să urmăreşti şi un altfel de ritm, de astă dată unul interior, care vibrează odată cu cuvintele aşternute pe hârtie, generând o stare de graţie indefinibilă.
Cei care iubesc cărţile vor găsi aici atâta dragoste pentru literatură cât încape într-o viaţă. Din întrevederi şi corespondenţe întreţinute cu nume mari ale literaturii spaniole şi sud-americane, precum Mario Vargas Llosa, Juan Marsé sau Ernesto Sábato, se ţese un univers al nuanţelor şi căutărilor, al vieţii din spatele scrisului.

LUMINIŢA VOINA-RĂUŢ a tradus numeroase cărţi semnate de autori precum Mario Vargas Llosa (Rătăcirile fetei nesăbuite, Peştele în apă), Julio Cortázar (Autostrada din sud, Cât de mult o iubim pe Glenda), Ernesto Sábato (Între scris şi sânge), Alfredo Bryce Echenique (Ghidul trist al Parisului), Juan Marsé (Vraja Shanghaiului), Nuria Amat (Regina Americii), Agustín Sánchez Vidal (Buñuel, Lorca, Dalí: enigma fără sfârşit), Luis Buñuel (Ultimul meu suspin) şi mulţi alţii. S-a născut la Braşov, în 1958. În 1981 a absolvit Facultatea de Limbi şi Literaturi străine, Universitatea Bucureşti (secţia spaniolă-franceză) şi este membră a Uniunii Scriitorilor din România din 1995.

Principele Radu la Cafeneaua Critica

Principele Radu la Cafeneaua critică (Club Control, miercuri 23 iunie 2010)

Invitatul special al Cafenelei critice, la final de stagiune, este Principele Radu al României. Tema întîlnirii de miercuri 23 iunie: România – proiect de societate: ieri, azi, mîine. Princepele Radu a împlinit 50 de ani pe 7 iunie 2010.
Amfitrion: Ion Bogdan Lefter.
Cafeneaua critică este un proiect de dezbateri culturale pe teme de actualitate. Prima serie s-a desfăşurat în anii 1990, la Cafeneaua Facultăţii de Litere a Universităţii Bucureşti, seria a doua – în perioada noiembrie 2008-iulie 2009 la Cluburile A şi The Silver Church, iar seria actuală, a treia, a fost inaugurată în martie 2010 la Club Control*.
*
Cafeneaua critică - Miercuri 23 iunie 2010, orele 19.00-21.00 - Club Control - Bucureşti, Str. Academiei nr. 19 (în Pasajul Victoriei, intrarea dinspre Str. Academiei/Institutul de Arhitectură/Biserica Enei; în pasaj, prima intrare pe stînga)
tel.: 0733-927.861
www.control-club.ro

Remember: Placebo la Bucuresti


Acum exact un an, duminica 21 iunie, trupa Placebo sosea pentru a doua oara la Bucuresti.
A fost unul dintre acele concerte pe care cu greu le poti uita, asta poate si pentru ca orizontul meu de asteptari a fost rasplatit peste masura.
Mai mult, din nerabdare si un pic de visare, am fost la concert chiar cu o zi inainte de acesta sa aiba loc. Astfel incat pe 20 iunie, eu impreuna cu invitatele mele din acea perioada asteptam un concert ce avea sa aiba loc abia peste o zi. Dar asta a facut magia si mai puternica. Astfel incat inca de la primul acord al trupei am intrat intr-o stare de transa din care, cu greu, am reusit sa mai imi revin in zilele ce au urmat concertului.
Brian Molko a fost absolut fantastic, iar concertul de la Bucuresti a fost unul dintre cele mai bune ale trupei din 2009 asta si pentru ca trupa a venit cu inima deschisa in fata publicului si a facut intr-adevar spectacol, astfel incat indiferent daca ai mai fost prezent la varii concerte sau acesta era primul din "cariera" ta, nu aveai cum sa nu simti ca ceva special are loc iar tu faci parte din acea poveste.
Intr-o amiaza calda de duminica a lunii iunie, a anului 2009, ne-am luptat pentru soare, am cantat, am aplaudat, am iubit si am avut ocazia de a vedea un "drama king", Brian Molko, absolut fenomenal.
De ce mi-am adus aminte de acest concert? Din cauza ca sunt unele lucruri pe care nu le poti uita si in mintea si inima ta isi au un loc bine inchegat, astfel incat, cu bucurie iti aduci aminte cat de frumos si bine a fost.

Review: Tep Zepi in club Control

Joi seara, racoare destul de suspecta pentru Bucurestiul ce experimenteaza temperaturi cat se poate de inalte, insa in aceeasi vreme, si o noua reintalnire cu trupa Tep Zepi.
Locatia: Control Club.
In pofida Campionatului Mondial de Fotbal, aflat in plina desfasurare,si a unui concert Rain District cu intrare libera in Fabrica, clubul a fost multumitor de plin la ora concertului, iar pe parcurs chiar s-a mai umplut un pic.
Inaintea concertului, Vava imi spunea ca "are chef sa cante" iar acest lucru
s-a vazut inca de la inceput la intreaga trupa, care si de aceasta data, au dat dovada de cum trebuie realizat un concert la cote inalte.
In afara de fanii obisnuiti ai trupei, la concert au fost prezenti foarte multi oameni ce in ultimele saptamani au auzit de trupa si au vrut sa-i vada si in live, iar la final pot sa va spun ca acestia nu au plecat dezamagiti, ci din contra, chiar cu dorinta de a-i mai vedea si auzi.

15 melodii si un bis a numarat concertul. Un bis, pe care trebuia mentionat, a fost cerut indelung de public iar revenire pe scena a trupei nu a facut decat ca atmosfera din Control sa atinga cote maxime.
Petra Acker, una din cele mai bune voci feminine ale momentului, a impresionat si de aceasta data si, fara a incerca sa supar pe cineva, spun ca integrarea ei in trupa a dat un sound mult mai bun melodiilor trupei.
Insa in afara de voce, Petra a facut si spectacol, semanand, oarecum, cu

Cesaria Evora a muzicii rock.
Mihnea Ferezan, si el in mare "pofta" de cantat, a uimit si incantat si de aceasta data atmosfera cu a sa chitara si a demonstrat, daca mai era nevoie inca odata, de ce cealalta trupa in care activeaza, Luna Amara, va canta atat la Sonisphere cat si intr-un acoustic session la Tago Mago (detalii aici).
In coltul opus al scenei, as usual, Vava Ferezan care a energizat publicul
si de aceasta data cu riff-urile sale de bass, dar si prin "jongleriile" ca au creat un show demn de orice bassist ce se respecta.
La tobe, John Ciurea, la randul sau a impresionat publicul chiar daca a cantat cu 1 bat rupt insa asta nu poate fi decat o lauda pentru el, dat fiind faptul ca, a fost in acelasi registru cu restul trupei.
Pentru Tep Zepi viitorul arata bine, si in pofida unor zvonuri, turneul trupei va continua, urmatoarele date urmand a fi anuntate curand.
Foto credit: Daniela Grigore (Control) ; Video credit: No.3


Portrete Vii la Make a Point

Expozitia 'Vlad Petri - Portrete Vii' se poate vizita pana pe 24 iunie, de luni pana joi, intre 4-8pm.
Pentru alte ore / zile, contactati-ne la point@makeapoint.ro
Still previews aici: http://www.vladpetri.ro/
Cum ajungi la Make a Point in 30sec, aici: http://makeapoint.ro/point/info_contact_ro.html

Vlad Petri - Portrete Vii
"Timpul şi trecerea lui preocupă minţile oamenilor, generează întrebări, ridică probleme, stimulează reflecţia asupra propriei existenţe. Prin timp, devine posibilă memoria, o acumulare ce ajunge să fie una dintre cele mai de preţ posesiuni. Acolo se află stocată o arhivă de decupaje în timp, care au determinat devenirea persoanei, aflată în legătură cu imaginaţia şi cunoaşterea. Sondarea ei este o operaţiune complexă, ale cărei rezultate pot fi echivoce, căci momentele trecutului sunt schimbate de minte în forme care îşi pierd uneori reversabilitatea. Imaginea însă este documentul incontestabil al memoriei, instantaneul realităţii vizuale în care rezidă informaţii primite pe calea tuturor simţurilor.
Imaginile lui Vlad Petri nu doar recheamă momente din memoria sa, dar le reconstruiesc şi le animă, aducând în prezent situaţii care îl leagă de personajele sale. Totul începe de la fotografie, mediu ce se apropie cel mai mult de realitate, căreia îi sunt integrate obiecte şi sunete, rezultatul făcând subiectul unei receptări complexe. Portretul viu este organismul recompus dintr-un ansamblu de elemente, alese cu o logică afectivă, care trăiește perpetuu aceeași clipă. Condiţia acestora apare confuză, căci existenţa lor este detașată de cea a persoanelor de la care pornesc și scoasă din firul temporal.
Motivaţia pentru (re)crearea acestor fiinţe, amintiri esenţializate şi însufleţite ale unor oameni apropiaţi, pare a fi refuzul de a accepta timpul ca factor de descompunere. În sens invers evoluţiei portretului lui Dorian Gray, chipurile din portretele lui Vlad Petri îşi păstrează vârsta, în timp ce persoanele pe care odată le surprindeau s-au schimbat, au îmbătrânit sau au dispărut. Imaginea lor apare estetizată, idilică, pentru că realitatea subiectivă căreia aparţin este una ludică, ingenuă, fantastică – cea a memoriei lui Vlad.
În instalațiile însuflețite, mai are loc o opoziție, de această dată la nivel formal. Obiectele tridimensionale adunate în jurul personajelor nu se comportă ca fundaluri obișnuite, ci funcționează invers decât într-o fotografie. În loc să se aplatizeze în profunzimea câmpului, lăsând figura să se profileze, aici fondul iese în relief, în timp ce personajul privește ca de după un geam. Totodată, lucrurile sunt dispuse estetic, țesând o textură decorativă și în același timp una de semnificații, funcția simbolică și cea ornamentală fiind în egală măsură valabile."
Cynthia Canela

Oferta concert Eros Ramazzotti

Cu mai putin de o luna pana la concertul din Romania al artistului italian Eros Ramazzotti, organizatorii evenimentului, inMusica Events ofera fanilor urmatoarea oferta speciala:
Cumperi ACUM un bilet la Concertul EROS RAMAZZOTTI si CASTIGI numeroase avantaje :
  • o REDUCERE de 10% pentru fiecare bilet cumparat
  • o INVITATIE la European Royal Orchestra – Seara Italiana (Bucuresti, Arenele Romane – 30.06.2010, ora 20.00)
  • un CARD de FUN InMusica Events (cu care vei beneficia de o REDUCERE de 10% la toate evenimentele InMusica Events)
* Oferta este valabila pentru biletele cumparate in sectoarele:  Gazon A si B
**Biletele se vor cumpara direct de la sediul InMusica Events (B-dul. Lascar Catargiu, nr.45, et.3, ap.8, Sector 1,  Bucuresti) sau de la Arenele Romane (Str. Cutitul de Argint nr 26, Bucuresti)

Informatii si comenzi la:
Office:  +4 021.310.44.96 ; Fax: +4 021.310.44.86 ; 
Bld. Lascar Catargiu, nr 45, floor 3, ap.8, district 1; Bucharest, Romania

Persoane contact:Liana Munteanu si Silvia Grigore.

Kudos reOpening Party - Amanat



Evenimentele reincep pe plaja Kudos de sambata 19 iunie.
Kudos reOpening Party ti-i aduce la start pe Kool, Rosario Internullo, Adrian Eftimie, Pagal si Mahony.
Asa ca...daca vrei sa evadezi din jungla asfaltica bucuresteana, fuga in Mamaia pe plaja Kudos unde vei avea parte de un univers de sentimente colorate.

Later edit: Din surse sigure am aflat ca eventul a fost amanat. Revenim cu noua data si line-up.

This is the funky shit si Disco Not Disco




"This is the funky Shit" alternative electro dance party cu Daria la butoane, vineri, 18 iunie, de la 23:30, la Tago Mago Club in strada Sperantei la numarul 21.










Sambata, ca de obicei, Cliza ne invita pe ringul de dans pentru „Disco not Disco” – alternative dance party.

A La Patchanka la Tago Mago



Astazi, incepand cu ora 21.25, Beer not War Collective ne cheama la o petrecere cu raggae, ska, patchanka, dub, rocksteady si circus beat  - „A la Patchanka!”.
Unde? La Tago Mago Club, in strada Sperantei la numarul 21.

Suie Paparude cu un nou clip

Festivalul Inter:Cult 2010

Festivalul Inter:Cult 2010 – Femeile şi societatea civilă în Europa Centrală şi de Sud-Est la Bucureşti include trei filme care vor fi prezentate la Cinema Elvira Popescu, în perioada 17-19 iunie. fran:culture e o platformă austriacă a culturilor francofone. Festivalul are loc la Paris, Viena şi Bucureşti.
Proiecţia de vineri, ora 11.00, cu La Liste de Carla, se adresează în mod special elevilor şi va propune o serie de dezbateri în legătură cu justiţia internaţională, cu rolul Tribunalului Internaţional pentru Fosta Iugoslavie în a se face dreptate.
Vor fi prezenţi la Bucureşti, cu ocazia acestor proiecţii:
Dl. Thomas Ballhausen de la Film Archiv Austria; Dna Mădălina Diaconu, Profesor de filozofie la Universitatea din Viena; Dl. Louis Sarrazin, Consilier la Adunarea francezilor din străinătate; Prof. Michel Cullin de la Centrul de cercetări « Felix Kreissler » pentru relaţiile franco-austriece, de pe lângă Academia Diplomatică din Viena
Dl. Alfred Philipp, Profesor de fizică la Universitatea din Viena, Preşedintele fran:cultures

Programul proiecţiilor de la Cinema Elvira Popescu, B-dul Dacia nr. 77
Joi 17 iunie, ora 20.00 - Lourdes - De Jessica Hausner; Cu Sylvie Testud, Léa Seydoux, Bruno Todeschini
Austria-Franţa-Germania, 2009; Durata – 1h36 - Versiune originală franceză şi germană

Vineri 18 iunie, ora 11.00 şi 20.00 - La Liste de Carla - De Marcel Schüpbach; Film documentar Elveţia, 2006; Durata – 1h35; Versiune originală în franceză, subtitrat în engleză
  
Sâmbătă 19 iunie, ora 20.00 - La Pivellina - De Tizza Covi, Rainer Frimmel; Cu Patrizia Gerardi, Tairo Caroli, Asia Crippa, Walter Saabel; Italia-Austria, 2009; Durata – 1h40; Versiune originală în italiană, subtitrat în engleză

A fost....Bookfest 2010

Saptamana trecuta, de miercuri, 9 iunie, si pana duminica, 13 iunie, Romexpo a fost gazda editiei cu numarul 5 a targului de carte Bookfest.
Aceasta a fost prima editie ce a avut invitata o tara, Spania, iar acest lucru se pare, cel putin din dorinta organizatorilor, va deveni o traditie, asa cum este deja pentru targuri de calibru, cum ar fi cele desfasurate la Frankfurt sau Torino.
Pe parcursul celor 5 zile, publicul a putut beneficia de ofertele speciale ale editurilor dar in aceeasi vreme a avut si posibilitatea de a-se intalni cu autorii cartilor prezente la targ.
Invitatii straini ai targului au fost: Najat el Hachmi (foto) (Curtea Veche), Rosa Montero (Rao), Madeleine Thien (Humanitas), Rosa Montero (Nemira), Lorenzo Silva, Angelica Lidell, Carme Rier, Paula Izquierdo, Jose Ramon Fernandez, Milagros Frias, Ray Loriga (Curtea Veche) precum si scriitorul maghiar Peter Esterhazy (Curtea Veche).
Editurile, ca deobicei, au incercat sa "ocupe" spatiul expozitional cu lansari cat se poate de importante, din pacate insa multe organizate in paralel, acest lucru fiind spre disconfortul publicului dar si al invitatiilor.
Astfel, vineri la lansarea romanelor a doi invitati spanioli, editura Curtea Veche a fost "bruiata" peste masura de cele doua edituri vecine - Nemira si Humanitas - ce au ales aceeasi ora pentru a prezenta doua noutati editoriale ce practic puteau fi prezentate si mai tarziu, ca spatiu orar, astfel incat invitatii din Spania si publicul sa nu aiba de suferit.
Insa cum in lumea literara orgoliile sunt destul de mari, iar fiecare considera ca propria productie este importanta, aceasta mentalitate de a avea lansari in paralel intr-un spatiu destul de apropiat nu va fi abandonata probabil prea curand.
Tot la capitolul premiere pot mentiona si prezenta cartilor electronice la aceasta editie a targului prin Iriver Story via Skin Media Romania.

Desi, recunosc, ca nu sunt un adept la cartii electronice - iar aceasta idee pare a fi una general valabila in intreaga lume literara a autorilor si traducatorilor - trebuie sa recunosc ca am fost impresionat de desfasurarea de forte a celor de la Skin Media, reprezentati cu mandrie de catre domnisoara Maria Botan ce a oferit tuturor celor prezenti la stand informatii cat se poate de complete despre acest gadget distribuit in exclusivitate pe piata romaneasca de firma pe care o reprezinta.
Tot, Iriver Story, a organizat in cursul zilei de sambata si un eveniment pentru copii in care au fost acordate cadouri carti (oferite de editura Litera) dar si pachete Discovery Channel.
Marii castigatori ai targului, din partea editurilor, au fost reprezentantii editurii Adevarul datorita numarului mare de carti vandute si numarului mare de vizitatori ai standului (din varii motive nu voi comenta prea mult acest lucru).

Cel mai innovativ stand a fost insa cel al editurii Vellant (vezi foto) care a reusit sa impresioneze nu doar prin noile titluri prezentate publicului dar si prin modul in care le-a prezentat. Plus, prin fapt ca, au ales ca lansarea de vineri a volumului "Traducerile din Poveste" a doamnei Luminita Voina-Raut sa aiba loc in spatiul Agora si nu interiorul micutului dar cochetului lor stand, aceasta fiind de fapt optiunea pe care o parte din restul editurilor ar fi trebuit de asemenea s-o adopte.
La final de Bookfest pot spune doar ca aceasta a fost una din editiile reusite ale targului de carte, poate si datorita prezentei Spaniei ca tara invitata dar si datorita faptului ca, in cazul anumitor edituri si imi permit sa numesc aici Curtea Veche, Vellant, Rao si Nemira, titlurile noi dar si cele deja existente in portofoliu au reusit sa se ridice la nivelul unui targ de carte occidental.
 Last but not least, la finalul targului, Iriver Story a premiat pe unul dintre vizitatorii standului iar acesta din urma a intrat in posesia unui Iriver nou nout pe care sa poata citi in format electronic cele mai noi carti ale momentului. Felicitari domnului Dan Munteanu, si sper eu, ca in pofida acestui premiu castigat sa nu abandoneze, totusi, cartea in formatul sau classic.
La final, multumesc editurilor Curtea Veche si Vellant si Iriver Story.

Luna Amara concert acoustic la Tago Mago

Trupa clujeana de rock alternativ Luna Amara va sustine un acoustic set la Tago Mago joi, 24 iunie, incepand cu orele 22.
Prezenti pe scena muzicala romanească de peste zece ani, Luna Amara si-au castigat o audienta fidela printr-un stil bine conturat, demonstrat pe cele trei albume ale sale: „Asfalt” (2004), „Loc lipsa” (2006) şi „Don’t Let Your Dreams Fall Asleep” (2008), ultimul dintre acestea fiind caracterizat de o abordare mai acustica a soundului binecunoscut al trupei. Scriitorul Matei Florian a afirmat ca in piesele de pe ultimul album al trupei „fragezite acustic, cultivate alternativ, subtile progresiv si pasionale melancolic, amaraciunea pare sa-si fi gasit dozajul corect de vitalitate, explozie tinuta sub control, eliberare presimtita si stare meditativa”.