Mircea Tiberian concerteaza in Music Hall

3 martie: Mircea Tiberian Quartet – Jazzy Night la Music Hall

Music Hall este locul unde muzica de calitate va fi la ea acasă. Clubul este deschis 5 zile pe săptămână, de miercuri până duminică şi găzduieşte concerte de mare ţinută, fiind astfel principalul promotor al muzicii live de calitate.
Serile de blues şi jazz intitulate „Still Got The Blues” continuă cu succes la Music Hall, aşa că joi, 3 martie va fi o seară de jazz autentic în care Mircea Tiberian şi quartetul său ne vor încânta auzul  cu un recital extraordinar de jazz dinamic şi improvizaţie dezlanţuită. Concertul va începe la ora 21:00.

Mircea Tiberian a debutat în 1974 la Festivalul Internaţional de la Sibiu, iar între anii 1979-1981, a fost membru al Teatrului Muzical “Ion Vasilescu” din Bucureşti. Apoi pînă în 1984, a lucrat în studiouri de înregistrări ca pianist şi aranjator. Din 1984 pînă în 1986, este co-leader al cvartetului Mircea Tiberian - Liviu Butoi, între “86 şi “89, al grupului Opus 4, iar din “89 pînă în “90 este conducător al trio-ului “Labirint”, şi între 1991-1992, al “Romanian All Stars”.
În perioada 1990-1993, este membru al “Romanian Big Band”, iar în anul 1998, co-fondator al Orchestrei Interzone Jazz. A participat la diverse proiecte multi-media: Incursiuni (1996), Liniada (1999), Agnus Dei (2000), şi a condus mai multe grupuri de jazz sub propriul său nume.
Experienţa artistului nu s-a limitat doar la nivelul muzical, ci s-a extins şi spre cel academic, fiind profesor la Universitatea de Muzică din Bucureşti, la secţia de jazz pe care, de altfel, a şi înfiinţat-o în 1990. Este fondatorul şi coordonatorul Departamentului de Jazz din Bucureşti (începînd cu 1990 şi pînă în prezent) şi din Cluj (începînd cu 1996 şi pînă în prezent). Mircea Tiberian mai este şi autor de lucrări scrise despre jazz: „Notes on Music and Music Notes”, „Curriculum de Jazz” pentru liceele de muzică din România.
Printre premiile obţinute de Mircea Tiberian se numără: Muzicianul Român al Anului (1987); Premiul Uniunii Compozitorilor pentru compoziţie jazz (1990, 1996, 2000); Premiul pentru Întreaga Activitate Artistică (Asociaţia de jazz Napocensis, 2001)
Discografia sa cuprinde optsprezece albume, printre care: Magic Bird, Never Ending Story, Working Underground, Alone in Heaven, Hotel of Three Beginnings, Back To My Angel, Eleven, Viaţa lumii, Trei lumini, precum şi cele patru discuri împreună cu grupul Interzone, al cărui co-leader este Mircea Tiberian, alături de Maurice de Martin.
Seara va fi deschisă de trupa EVERPLAY, formaţia rezidentă a clubului Music Hall, compusă din muzicieni cu experienţă, cu un playlist alcătuit din muzica anilor “60 –”80.
Prin urmare, Music Hall va aduce un suflu nou în viaţa de noapte a Bucureştiului şi pune la dispoziţia publicului un spaţiu aerisit, aflat în imediata vecinătate a staţiei de metrou Basarab. Cu 180 de locuri la mese, parcare, personal instruit, zâmbitor şi amabil, Music Hall vine în întampinarea dorinţei fiecărui client de a se relaxa şi a petrece seri mai mult decat agreabile.
Biletele se pot procura la intrare sau pe www.biletoo.ro .
Pentru informaţii şi rezervări, sunaţi la numărul 0736.941.655.
Te aşteptăm în Music Hall pentru o seara live perfectă.

0 comentarii: