Festivalul Filmului Latinoamerican 20 - 26 aprilie

Festivalul Filmului Latinoamerican
20 – 26 aprilie 2012,  Cinema Union, Str. Ion Campineanu, 21


Organizatori:
Instituto Cervantes din Bucuresti cu sprijinul Ambasadelor Republicilor Argentina, Brazilia, Chile, Cuba, Mexic, Peru, Uruguay si Venezuela în România şi al secţiunii “Cine en Construcción” al Festivalului de Film de la San Sebastian.

Filmele vor fi prezentate în versiune originală spaniolă, respectiv portugheză, cu subtitrare în engleza. Subtitluri în română vor avea filmele La Nana, Amorosa Soledad, La yuma, La Extranjera, Ilusiones ópticas.

Festivalul prezintă producţii ale cinematografiei latinoamericane din ultimul deceniu (14 lungmetraje de ficţiune şi un documentar) puse la dispoziţie de Ambasadele ţărilor din America Latină reprezentate în România şi o selecţie de 5 lungmetraje de ficţiune din secţiunea “Cine en Construcción” din cadrul Festivalului Internaţional de Film de la San Sebastian, selecţie aflată deja la cea de-a şasea ediţie în România.

In deschiderea festivalului se va proiecta filmul La nana (Doica) de Sebatian Silva, producţie chiliană din 2009, comedie dramatică, recent premiată la Festivalul de Film Sundance.

Invitată în festival va fi regizoarea argentiniană Victoria Galardi, care va fi prezentă la proiecţia filmului “Amorosa Soledad” marţi, 24 aprilie, ora 19:00.

Biletele se pun în vânzare la casa de bilete a cinematografului Union, înaintea fiecărei proiecţii. (10 Lei – tarif intreg, 8 Lei – abonament Cinemateca pentru salariaţi si 5 Lei – abonament Cinemateca pentru studenţi şi pensionari).

0 comentarii: