„Stai la coadă”: istoria predată prin joc

Jocul de societate despre viața în comunism „Stai ca coadă” va fi subiectul conferinței organizate marți, 26 noiembrie, la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative de la ora 10.00. Cei care vor să încerce jocul sunt învități și la Ceainarie Tabiet de la str. Popa Savu 20 la lansarea versiunii române a jocului. Autorii „Stai la coadă” vor fi prezenți la ambele evenimente.

Marţi, 26 noiembrie 2013, Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative în colaborare cu Institutul Polonez din Bucureşti organizează conferinţa "New Methods in Teaching History of Communism".
Evenimentul, adresat în special studenţilor, se va desfăşura la Centrul Internaţional de Conferinţe Batiştei (sala CIC A, str. Emanoil Bacaloglu nr. 2), între orele 10.00 şi 14.00. La conferinţă vor participa: prof. univ. dr. Alina Bârgăoanu, rectorul SNSPA, Maja Wawrzyk, directorul Institutului Polonez din Bucureşti, şi lectorii polonezi dr. Lukasz Michalski şi Karol Madaj care vor susţine o prelegere academică privind metodologia predării istoriei comunismului. De asemenea, va fi prezentat şi jocul educaţional “Stai la coadă!”, iar studenţii din SNSPA vor participa la o rundă demonstrativă.
Jocul educaţional cu tematică istorică este inspirat de Monopoly, dar, spre deosebire de acesta, este un joc care descrie comunismul. Stai la coadă! a fost creat de Institutul Memoriei Naţionale din Varşovia pentru ca tinerii să înţeleagă cu adevărat realităţile sociale din comunismul est-european.
Seara, de la ora 18, va avea loc o sesiune de prezentare a jocului “Stai la coadă!” și de autografe din partea autorului în Ceainaria Tabiet, strada Popa Savu nr. 20, în vecinătatea Institutului Polonez (strada Popa Savu nr. 28).
Vom pregati și câteva surprize pentru participanți – o tombola cu mai multe premii în jocuri oferite de Ideal Board Games SRL, reduceri la toate jocurile distribuite de Ideal Board Games SRL (Stai la Coadă, seria Catan, Rețeaua Energetică, Ubongo etc) precum și un ceai din partea casei.

Pentru participare vă rugăm să trimiteți un email la office[a]ceainariatabiet[p]ro, locurile fiind limitate. În mail veți preciza numarul de persoane, numele și un număr de telefon.

Dr. Lukasz Michalski este director adjunct al Biroului de Educaţie Publică al Institutului Naţional de Comemorare a Comunismului, expert educaţional şi cadru didactic universitar. Este coautor al programului educaţional şi al expoziţiilor din cadrul Muzeului Insurecţiei din Varşovia. De asemenea, este autor de articole educaţionale, publicând în revistele "Arcana", "Glaukopolis", "Rzeczpospolita", "Życie" şi "The IPN Bulletyn".
Karol Madaj este educator şi designer de jocuri de societate. Creator al jocurilor educaţionale "Coada", "303" sau "ZnajZnak". Coautor de seturi educaţionale şi al unei cărţi.

0 comentarii: