FNTi editia a II-a : Ziua 5 - Vineri 7 nov

FNTi editia a II-a : Ziua 5 
VINERI, 7 NOIEMBRIE

TEATRU
19:00 : „LSD Theatre Show” de Christopher Durang | Godot Cafe-Teatru (Str. Blanari nr.14)
Productie Doctor's Studio, Bucuresti
Regie: Horia Suru
Cu: Isabela Neamtu, Matei Chioariu
Durata: 1h30

“LSD Theatre Show este spectacolul stralucitor si zgomotos al cautarii unei priviri intelegatoare in masa inerta a ochilor goi ai societatii. O societate in care ni se cere sa functionam cuminte si uniform dupa reguli stabilite mereu de altii, mereu cu mult inainte sa ajungem noi aici, mereu mai intelepti si mereu avand Dreptatea, sau pe Dumnezeu sau Legea de partea lor.” - Horia Suru

TEATRU
19:00 : „Asa se intampla cu toti oamenii obisnuiti / Common Lives” de Theo Herghelegiu | In Culise la IMAGO (Pta Natiunilor Unite nr.3-5)
Productie In Culise la IMAGO, Bucuresti
Regie: Cristian Bajora
Cu: Paul Alexandru, Maria Popovici
Durata: 1h

O tragicomedie care reuseste sa starneasca in tine dorinta de a te cunoaste mai bine si de a gasi acel sens al vietii de mult timp cautat. Vei rade, chiar daca amar, si te vei regasi in nelinistile si absurdul personajelor. Dar asa e viata, absurda. Si banala.

TEATRU
19:30 : „In 4D” de Alexa Bacanu | TNB Sala Media (Bdul Nicolae Balcescu nr.2)
Productie Reactor de creatie si experiment, Cluj-Napoca
Regie: Ovidiu Caita
Cu: Raluca Mara, Oana Mardare, Valentin Oncu, Doru Talos
Durata: 1h30

Cat de mult din ce ştim despre iubire e informaţie preluata din ficţiunile altora şi cat e realitate personala? Exista vreo diferenţa intre cele doua? In 4D urmareşte modul in care patru personaje işi creeaza şi interpreteaza viaţa şi relaţiile prin prisma filmelor preferate. Realizand mai mult sau mai puţin ce li se intampla, ele se indragostesc, se despart şi se urasc, adoptand roluri care sunt imitaţii ale altor roluri, produse straine ale unor autori necunoscuţi, care devin insa formatoare de percepţii, concepţii şi prejudecaţi.

TEATRU
19:30 : „Paravan. Doua telefoane” de Matei Lucaci-Grunberg | Teatrul Mignon (Bdul Hristo Botev nr.1)
Productie Jamais-Vu, Bucuresti
Regie: Matei Lucaci-Grunberg
Cu: Irina Antonie, Iulia Ciochina, Tavi Costin, Andrei Catalin, Madalina Craiu, Ştefan Huluba
Durata: 1h15

Un spectacol despre “facerea” unui spectacol. Paravan. Doua telefoane este o comedie dinamica in doua acte care prezinta ultima repetitie a unei piese de teatru si premiera ei. Acţiunea se desfaşoara in jurul celor aptru actori, regizorul şi o asistenta de platou. Plin de parafraze la lumea teatrului şi la texte clasice din Caragiale, Ionesco, Cehov sau Shakespeare, spectacolul ofera publicului prilejul de a urmari cum se dezvolta şi se construiesc semnificatiile multiple ale unui text dramaturgic, cum se negociaza sensuri si trairi intre actori şi cum uneori problemele personale se confunda cu problemele personajului.

TEATRU
20:00 : „G.O.D.” de Eric Bogosian | Teatrul Luni de la Green Hours (Calea Victoriei 120)
Productie Teatrul Luni de la Green Hours
Regie: Marcel Top
One-man show cu Toma Danila
Durata: 1h

“Un spectacol decalogic despre criza şi absenţa majora a timpului pe care le traim, absenţa celui de-al doilea personaj principal in afara sublimului Om şi anume absenţa a ceea ce numim in iniţiale necunoscute noua ...G.O.D.”

TEATRU
20:15 : „Feromonii” de Theo Herghelegiu | Teatrul de Arta Bucuresti (Str. Sfantul Stefan nr.21)
Productie Brusc Teatru, Botosani
Regia: Vlad Volf
Cu: Ada Lupu, Alexandru Dobinciuc, Rusu Cosmina, Anca Pascu, Alexandra Acalfoae
Durata: 1h

Feromonii propune o reflecţie asupra originii, naturii şi a alteritaţii dragostei, fiind axat pe o deconstrucţie ironica a convingerilor noastre idealiste. Dragostea este un deziderat in viaţa oricui, un sentiment pe care oamenii l-au atribuit de-a lungul timpului sufletului, inimii sau unui transcendent ce se ridica deasupra corpului fizic. Care este explicaţia pentru “fluturii din stomac”? De ce dragostea, atat de intensa şi puternica, se stinge dintr-o data? Deseori vorbim despre suflete-pereche, despre dragostea reancarnata, despre latura mistica a acestui sentiment. Daca analizam puţin ce ne spune chimia şi biologia, putem constata ca misterul poetic al dragostei este departe de credinţele idealiste şi foarte aproape de noi, de proprii noştri atomi. Chiar daca lucrurile stau aşa, sentimentul care pare ca explodeaza se afla tot foarte departe de controlul nostru direct. Totuşi, daca admitem ca la originea “fluturilor din stomac” se poate afla o simpla reacţie chimica, il vom putea gestiona mai bine atunci cand apare, ferindu-ne astfel de eventualele decepţii şi iluzii.

TEATRU
21:45 : „Omul-Perna” de Martin McDonagh | Godot Cafe-Teatru (Str. Blanari nr.14)
Productie UNATC "I.L. Caragiale", Bucuresti
Regie: Florin Ion Grigoras
Cu: Rareş Andrici, Cosmin Dominte, George Lepadatu, Tudor Andronic
Durata: 2h20

Omul-perna de Martin McDonagh este o drama intunecata care se petrece intr-un stat totalitar al carui nume nu este specificat. Piesa incepe intr-o camera de interogatoriu a unei sectii de politie, in care doi ofiteri, Tupolski şi Ariel, interogheaza un om pe numele sau Katurian, in legatura cu niste crime recente ce au avut ca victime copii.

WORKSHOP 
„Meisner/Industry Workshop” cu Eugene Buica

“Actorii vor invaţa cum sa traiasca cu adevarat in prezent şi sa aduca autenticitate muncii lor, in timp ce devin prezenţi şi pentru partenerii lor de joc. A-ţi asculta partenerul şi a reacţiona sincer in faţa lui in fiecare moment, este ceea ce sta la baza actoriei. Exerciţiul repetiţiei este singura modalitate prin care se creeaza aceasta baza actoriceasca. Iata caţiva dintre practicanţii tehnicii Meisner: Robert Duvall, Philip Seymour Hoffman, William H. Macy, John Malkovich şi Kathy Bates.” – Eugene Buica.


Eveniment este realizat cu sprijinul Ambasadei S.U.A la Bucuresti

WORKSHOP
„Casting Toolkit” cu Florentina Bratfanof

Participanţii vor trece prin situaţii şi exerciţii similare celor unui casting. Lucru pe text, distribuirea unor fragmente de scene, improvizaţie, filmari individuale ale probelor, feedback pe ceea ce s-a lucrat, alaturi de invitaţii surpriza din ultima zi a workshop-ului.


Proiect cultural finantat de Administratia Fondului Cultural National

Parteneri:
Teatrul Act, Teatrul de Arta Bucuresti, Teatrul LUNI de la Green Hours, Godot Cafe-Teatru, Teatrul de pe Lipscani, Teatrul Coquette, Teatrul Mignon, Unteatru, In Culise la IMAGO, Teatrul de Sufragerie

Cu sprijinul:
Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucuresti, F64, Halewood Wines, Hotel Ibis Bucuresti, Cozyness Downtown Hostel

0 comentarii: