4 ani de Subcarpati: Este minunat sa vezi ca ai pus osul putin la reimprospatarea unor lucruri estetice.Concertul Subcarpati din noaptea de 30 noiembrie spre 1 decembrie a devenit deja o traditie. E a patrulea an de cand se tot tine, iar anul asta are si o noutate – trupa urca pe scena de la Arenele Romane  cu un band serios, in total sunt 14 oameni. Daca nu stiati, va zicem noi, trupa s-a lansat pe 1 decembrie 2010, odata cu primul album ce ii poarta numele si a lansat pana acum 3 albume.
 
Invitatii concertului traditional din acest an sunt Trei Parale.
Biletele se pot cumpara cu 25 de lei bucata, pana in ziua evenimentului de pe www.myticket.ro (http://goo.gl/0BuJ9G) si din punctele fizice Diverta, Magazinul Muzica și Librăria Eminescu si cu 30 lei bucata, in ziua evenimentului, de la poarta.
 
Event FB - www.fb.com/events/1508129592779185/
PROMO video - http://goo.gl/UJgw3Z
 
www.subcarpati.com
www.fb.com/subcarpati
 
Peste 4 ani ne vedem pe scenele lumii. In festivaluri normale si etno
 
Ce inseamna 4 ani de Subcarpati?
Inseamna concertul traditional de 1 decembrie. Inseamna o traditie pe care incercam sa o tinem, sa o facem din ce in ce mai frumoasa de la an la an. In sensul asta, in fiecare an, Subcarpati a incercat sa aduce ceva nou pentru noi si pentru oameni. Anul asta suntem in premiera in Bucuresti cu 14 oameni. Prima data varianta live.
 
Concret?
Daca pana acum, trupa Subcarpati canta in formatul hip hop, cu platane si microfone, pe 30 noiembrie spre 1 decembrie, vom veni in format live, cu toba, vioara, chitara, bas, synth, percutie, dj si 4 vocali. In premiera.
Era si pacat sa nu ins
trumetalizam piesele Subcarpati. Muzica Subcarpati e samplata din orchestre si din instrumente. se potriveste, chiar daca avem un drive electro, greu de redat cu instrumente live.
 
Cand ati demarat proiectul Subcarpati, in 2010, unde il vedeati peste 4 ani?
Nu ne imaginam niciodata ca o sa ajunga treaba atat de departe. Cand am inceput Subcarpati, folclorul nostru abia era bagat in seama, iar acum unii il folosesc in campania poltica. Chiar nu ne imaginam ca lucrurile o sa ajunga asa de departe.
 
In plus, este minunat sa vezi ca ai pus osul putin la reimprospatarea unor lucruri estetice.
 
Unde vedeti trupa Subcarpati peste alti 4 ani?
Ne vedem pe scenele lumii. In festivaluri normale si etno. Abia asteptam. Big up!
 
Ziua Nationala Subcarpati la Radio Cooperativa Urbana
Radio Cooperativa Urbana (www.Radio.CooperativaUrbana.ro), singurul radio alternativ din Romania, sarbatoreste luni, 1 decembrie, Ziua Nationala Subcarpati, la fix 4 ani de la lansarea trupei. Astfel, de la ora 00.00 la ora 24.00, ascultatorii RCU vor putea asculta numai piese marca Subcarpati, aflate atat pe albumele proprii, cat si pe cele scoase sub umbrela Subcarpati (Culese din cartier & Argatu).
 
“Dupa 4 ani de Subcarpati, dupa 4 ani de folclor arhaic romanesc impanat cu grime, dub, breaks si hip hop actual, insinuat, subtil sau fatis, in mintile ascultatorilor de pretutindeni, dupa 4 ani de viziune nascuta in/de capul celui mai entuziast si mai generos artist pe care-l cunosc - taica Bean – trupei/ansamblului/orchestrei/colectivitatii asteia artistice cu nume de lant muntos ar trebui sa i se recunoasca institutional locul in patrimonial nostru cultural” - spune Bogdan Serban, responsabilul chestionarelor  #Made in Ro, de pe platforma www.cooperativaurbana.ro

0 comentarii: