FNTi editia a II-a | Ziua 4

FNTi editia a II-a : Ziua 4
JOI, 6 NOIEMBRIE
 
TEATRU
17:15 : „Sase din 49” de Spiro Gyorgy | Teatru de Arta Bucuresti (Str. Sfantul Ştefan nr.21)
Productie Teatru de Arta Bucuresti
Regie: Alexandru Maftei
Cu: Dana Voicu şi Liviu Cheloiu
Durata: 1h30
 
Ce se poate intampla unui cuplu de oameni simpli atunci cand sunt pusi in fata unui bilet castigator la loto care valoreaza 10 miloane de euro? Cei doi, sot si sotie si parinti a doi copii adolescenti, evolueaza de la bucurie frenetica si imaginatie bolnava pana la frica paralizanta sau paranoia avansata. Toate hibele mai vechi sau mai noi ale relatie lor ies incet incet la iveala intr-o cavalcada cand comica, cand tragi-comica care culmineaza cu un gest extrem: distrugerea biletului castigator.

TEATRU
19:00 : „Identity Check” de Florin Caracala | Teatrul de pe Lipscani (Str. Lipscani nr.53)
Productie Compania FaPt, Iasi
Regie: Florin Caracala
Cu: Andreea Spataru, Doru Ioan Calin, Dragoş Maftei, Arun Cotic, Ionuţ Ungureanu, Andrei Petrariu
Durata: 1h15

Ne propunem sa investigam dezvoltarea individului, pornind de la necesitatea Internetului, o lume virtuala prin concepţie, dar foarte reala prin manifestare.
Peste treisutecincizeci de milioane de oameni işi traiesc in reţea viaţa economica, ştiinţifica, sociala şi culturala, acesta fiind exemplul şi modelul, clar definit, al vieţii societaţilor viitoare.
Astazi, nu exişti daca nu ai macar un cont pe reţelele de socializare, locuri in care ne expunem toti fara sa ne dam seama, locuri unde identitatea reala ajunge sa fie modelata sau chiar substituita de cea virtuala. Din aceasta perspectiva, oricine poate deveni un cod numeric, identificabil şi controlabil in totalitate, obligat sa acţioneze dupa nişte reguli impuse.
Cum vom fi noi, cand expansiunea tehnologiei informaţiei ne va dizolva identitatea umana şi o va inlocui cu o non-identitate informaţionala? Cine vom fi, cand vom deveni “informaţi”, fara a mai fi formaţi din nici un punct de vedere? Cum vor arata societaţile şi oraşele de maine, in contextul dominaţiei definitive a tehnologiei?
Iata un subiect care lanseaza cateva intrebari, inainte de a deveni transparenţi şi perfect controlabili, inainte de a fi prea tarziu, cand nu mai exista alternativa.
Aşadar, noi te intrebam: Quo vadis?...

TEATRU
19:00 : „La lilieci” dupa Marin Sorescu | Godot Cafe-Teatru (Str. Blanari nr.14)
Productie Teatrul Vostru, Sibiu
Regie: Marian Ralea
Cu: Marian Ralea, Teodora Domnariu, Florentina Neagu, Doriana Taut, Corina Vişinescu, Florin Parvu, Alexandru Verzescu, Laurenţiu Vlad
Durata: 1h10
 
Spectacolul La Lilieci suprinde cu veselie şi umor crampeie din viaţa satului oltenesc Bulzeşti in care se intampla minuni. Spectacolul ilustreaza cu har inţelepciunea seculara a unor tradiţii adanc inradacinate in rutina satelor. Se contureaza o serie de personaje, inzestrate cu un caracter puternic dar şi cu smerenie şi cuviinţa in faţa divinitaţii.
In aceasta lume, rupta de forfota repezita in care noi ne traim vieţile, poveştile lui Marin Sorescu au ramas vii pana in ziua de azi luptand impotriva timpului devastator, iar in casele acestor oameni coboara Dumnezeu. Un univers plin de mister, autenticitate şi farmec in care filosofia naiva a romanilor da forţa cuvantului din intamplarile bulzeştenilor.

TEATRU
19:00 : „Daca ala e cu aia, ai'a lui cu cine-o fi?” de Mimi Branescu | Unteatru (Str. Ilfov nr.1)
Productie Compania 3/3, Braila
Regie: Radu Nechifor
Cu: Narcisa Novac, Corina Borş, Ramona Ginga, Alexandru Marin, Valentin Terente
Durata: 1h
 
Mare, noapte, plaja, trei femei şi un barbat. Fiecare iubeşte şi fiecare nu este iubit. O serie de intamplari amuzante şi absurde, personaje bine conturate care compun o atmosfera demna de film. Comedie, thriller şi romantic, se unesc in textul lui Mimi Branescu, care propune personajelor subiecte intrigante la care publicul nu ramane impasibil. Cele cinci personaje sunt in cautarea raspunsului la intrebarea: “Daca ala e cu aia, ai'a lui cu cine-o fi?”

TEATRU
19:30 : „Elevator” de Gabriel Pintilei | Teatrul Mignon (Bulevardul Hristo Botev nr.1)
Productie Teatrul Mignon, Bucuresti
Regie: Dorin Boca
Cu: Florentina Nastase,Vlad Balan
Durata: 1h10

Marea Britanie, 2002. Doi tineri raman blocaţi intr-un ascensor dintr-o fabrica parasita, pentru a face sex. Raman blocaţi, iar situaţia devine dramatica atunci cand minutele se transforma in ore şi orele in zile.
Dupa un caz real.
 
TEATRU
20:00 : „Demon Amour” de Lory Piper | Godot SubScena (Str. Blanari nr.14)
Productie Teodor Ghita
Regie: Teodor Ghita
One-man show cu Teodor Ghita
Durata: 1h5

Spectacolul, lipsit de convenţii, reda cu mult „tact comic” o sumedenie de locuri comune in societate: iubire, neputinţa, slabiciuni, caştiguri, dezechilibre sau pasiuni.
Vocea lui Teodor Ghiţa reface in faţa publicului diferite „puzzle-uri” sociale in care publicul va „descifra”, intr-un tablou dinamic, personaje precum „cuceritorul”, „adolescentul”, „nebunul” sau „demoazela.”
 
TEATRU
20:00 : „Maitreyi” dupa Mircea Eliade | Teatrul Bulandra - Sala Liviu Ciulei (Bd. Schitu Magureanu nr.1)
Productie Compania DAYA, Bucuresti
Regie: Chris Simion
Cu: Maia Morgenstern, Aylin Cadir, Vlad Zamfirescu, Doru Ana, Anca Sigartau, Jasmine Iliescu, Carla Maria Teaha, Marius Chivu, Radu Micu, Teodora Calagiu / Madalina Dorobanţu
Durata: 2h15

Maitreyi este o poveste care te determina sa-ţi laşi sufletul sa respire.
Spectacolul are la baza o dramatizare dubla, realizata dupa romanul „Maitreyi” de Mircea Eliade, cu intervenţii din „Dragostea nu moare” de Maitreyi Devi.
Este prima data cand aceste doua puncte de vedere se intalnesc pe o scena de teatru.
 
TEATRU
20:00 : „Povestea povestilor” dupa Ion Creanga | Teatrul Coquette (Calea Calarasi nr.94)
Productie Brusc Teatru, Botosani
Regie: Lenus-Teodora Moraru
Cu: Alexandru Dobynciuc, Florin Iftode, Vlad Volf
Durata: 45 min

„Povestea povestilor – citita la aniversarea Junimii din 1.08.1877 si purtand doua date: (sambata 1877 Oct. 22”; 1878 Novembrie 12) a aparut in ediţia G.T. Kirileanu la indemnul si cu sprijinul real al lui Nicolae Iorga, intr-un tiraj restrans de 150 de exemplare, inaccesibil pubicului larg. La Junimea a fost citita, desigur, „Pe uliţa mare” spre deliciul doamnelor prezent-abile in Casa Pogor, entuziasmate de zicerile alunecoase ale humulesteanului traitor in ticaul Iaşului. Indrazneli anedcdotice si haz de necaz care ajungeau pana la urechile pudice ale Titu Maiorescu, aşa cum i se adresa Caragiale, criticul fiind ingrijorat, asteptand reacţia frustrata, indecisa, imprevizibila, a duducii din Vaslui.” (Ion Pecie)

TEATRU
20:00 : „Refuz sa cresc. Daca puteti face o mica donatie” de Vera Ion| Teatrul Luni de la Green Hours (Calea Victoriei nr.120)
Productie Scrie despre tine, Bucuresti
Regia: Vera Ion
One-woman show cu Vera Ion
Durata: 1h
 
Refuz sa cresc. Daca puteti face o mica donatie, a treia producţie a platformei ”Scrie despre tine”, e un spectacol bazat pe fapte şi intamplari reale, scris in urma documentarii la Londra a situaţiei in care o tanara regizoare de teatru din Bucureşti lucreaza ca statuie Peter Pan pe Southbank. Piesa vorbeşte despre anxietatea si razboiul continuu cu ei insisi pe care il traiesc tinerii din Romania, neintelegand care sunt locul si valoarea lor intr-o societate in care e aproape imposibil sa supravietuiesti daca lucrezi ca artist.

TEATRU
21:15 : „Poker” | Teatru de Arta Bucuresti (Str. Sfantul Ştefan nr.21)
Productie Reactor de creatie si experiment, Cluj-Napoca
Regie: Leta Popescu
Cu: Tudor Klein, Paul Socol, Doru Talos, Valentin Oncu
Durata: 55 min

Poker il are in prim plan pe Tudor, un tanar de 20 de ani, surprins in cateva momente definitorii din evolutia sa ca adult. Trecand prin experienta lumii underground si a jocurilor de noroc, personajul atrage atentia prin contrastul puternic intre viata la care aspira si cea pe care o traieste. Dinamic si frapant, spectacolul reflecta problemele si valori ale tinerei generatii de astazi.
 
TEATRU
21:30 : „Carpathian Garden” de Radu Iacoban | Godot Cafe-Teatru (Str. Blanari nr.14)
Productie Fundatia Godot
Regie: Radu Iacoban, Tudor Aaron Istodor
Cu: Radu Iacoban, Tudor Aaron Istodor
Durata: 1h20

80 de minute de format TV transpuse scenic intr-o comedie taioasa realizata de doi actori – Tudor Aaron Istodor si Radu Iacoban care va vor prezenta un “act comic social” susţinut de personaje contemporane delicioase.
Prezentatori de ştiri, parcagii, preoţi, staruri de filme XXX, moguli de presa, politicieni, se vor succeda in faţa spectatorului, provocandu-i umorul şi inteligenţa. Comedie pura, ironie şi mult, mult farmec.
 
CARTE DE TEATRU
23:00 : FNTi „CITESC TEATRU!” | Godot Cafe-Teatru (Str. Blanari nr.14)
Theodor-Cristian Popescu - „SURPLUS DE OAMENI, SURPLUS DE IDEI - Pionierii miscarii independente in teatrul romanesc post 1989”, Editura Eikon
Prezentare de carte
 
WORKSHOP
Casting Toolkit cu Florentina Bratfanof | Teatrul Coquette (Calea Calarasi nr.94)

Proiect cultural finantat de Administratia Fondului Cultural National
 
Parteneri:
Teatrul Act, Teatrul de Arta Bucuresti, Teatrul LUNI de la Green Hours, Godot Cafe-Teatru, Teatrul de pe Lipscani, Teatrul Coquette, Teatrul Mignon, Unteatru, In Culise la IMAGO, Teatrul de Sufragerie

Cu sprijinul:
Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucuresti, F64, Halewood Wines, Hotel Ibis Bucuresti, Cozyness Downtown Hostel

0 comentarii: