Lansare Dictionarului polon-român la Gaudeamus

Publicarea lucrării reprezintă un mult-așteptat, autentic eveniment editorial. Cartea, apărută la Editura Polirom, a luat naștere din dorința autorilor Constantin Geambașu și Cristina Godun a de a realiza un dicţionar polon-român de dimensiuni mai mari decât cele publicate anterior, care să ţină seama de noile realităţi impuse de dinamica limbii polone. La eveniment va participa E.S. Marek Szczygieł, ambasadorul Republicii Polone în România.

Lansarea Dicționarului polon-român, autori: Constantin Geambaşu, Cristina Godun, Anda Mareş, Nicolae Mareş ora 11.30, standul Editurii Polirom

Invitaţi: ES Marek Szczygieł, Ambasadorul Republicii Polone în România, Maja Wawrzyk, directorul Institutului Polonez, prof. univ. dr. Mihai Mitu, dr. Nicolae Mareș, prof. univ. dr. Constantin Geambașu

Moderator: Adrian ŞerbanBaza de pornire a fost micul Dicţionar polon-român, autori Nicolae Mareş și Anda Mareş, apărut în anul 1980 la Editura Ştiinţifică şi Enciclopedică.

Lucrarea a fost revizuită, îmbogăţită şi restructurată, ţinând seama de numeroasele schimbări din ultimele decenii, îndeosebi în domeniul economiei şi al informaticii.


Scopul a fost acela de a pune la dispoziţia cititorilor un instrument de lucru util, complex şi în concordanţă cu normele lexicografice actuale, cuprinzând circa 100 000 cuvinte.


Elaborarea noului dicționar, la care un aport important l-au adus studenţii secţiei de filologie polonă,  a fost sprijinită financiar de Institutul Polonez din Bucureşti.

Publicarea lucrării reprezintă un mult-așteptat, autentic eveniment editorial.

0 comentarii: