Platforma de cartografierea patrimoniului culturalLansare. Joi, 20 noiembrie, ora 18.00

În perioada 20-25 NOIEMBRIE vă așteptăm la EXPOZIȚIA MULTIMEDIA dedicată proiectului, care va avea loc la Make a Point - Șos. Morarilor nr. 1, sector 2, București. 


Proiectul propune o abordare nouă a patrimoniului cultural construit la nivel național - din perspectiva oamenilor/ grupurilor/ comunităţilor care îl utilizează şi de care depind conservarea şi valorizarea acestuia. 
www.culturadata.ro/patrimoniucultural devine prima platformă online dedicată cartografierii patrimoniului cultural construit.
Platforma prezintă rezultatele studiului sociologic derulat de Institut sub forma unor hărți interactive și grafice informative care ilustrează distribuția națională, regională și județeană a percepțiilor populației analizate.

În plus, instrumentul digital oferă detalii suplimentare cu privire la mediul de rezidenţă, mărimea localităţilor, nivelul de educaţie şi caracteristici socio-demografice ale populaţiei analizate.

Pentru a accesa platforma online este necesară autentificarea.

Cheia de acces va fi disponibilă la expoziție, în revista Dilema Veche - din 20 noiembrie și prin distribuție directă.

Lansare 20 noiembrie, ora 18.00
20 - 25 noiembrie
(Luni – Vineri 18:00-20:00 / Sâmbătă: 11:00-13:00, Intrarea este liberă)
Sos. Morarilor nr. 1, sector 2, Bucuresti
###
Institutul Naţional pentru Cercetare şi Formare Culturală, aflat în subordinea Ministerului Culturii, este singurul institut naţional care are ca obiectiv cercetarea specializată şi formarea profesioniştilor din domeniu. Misiunea noastră este de a oferi date relevante pentru desfăşurarea activităţii instituţiilor publice de cultură, indiferent de nivelul de subordonare, precum şi altor tipuri de organizaţii. Cel mai important studiu realizat de institut este Barometrul de Consum Cultural la nivel naţional.
 
###
Make a Point
Make a Point este o Asociație culturală înființată în anul 2009 de către trei oameni de artă: criticul de film Viorica Bucur, regizorul de film documentar Mădălina Roșca și artistul vizual Alma Cazacu, care aduce cultura mai aproape de oameni. Geografic vorbind.
Asociația organizează expoziții, spectacole, proiecții de film, seminarii, workshop-uri și este un spațiu dedicat expunerii de lucrări și mesaje ale creatorilor contemporani într-un loc aparent inaccesibil artei: o fostă hală a Postăvăriei Române. În 2012 și în 2014, Make a Point a câștigat Premiul al II-lea și respectiv al III-lea pentru Artă și Cultură la Gala Societății Civile.
Pentru programări sau alte informații ne găsiți la point@makeapoint.ro
Daca nu ați mai fost la Make a Point, urmăriți link-ul:
http://makeapoint.us4.list-manage.com/track/click?u=8525b33d589aabfa4017bc06d&id=41466e15c9&e=146905eef1

0 comentarii: