Piese româneşti celebre în stil gospel, în spectacolul „American Night Dream”Premieră absolută pe scena bucureşteană:  „American Night Dream” –  interpretarea unor melodii pur româneşti într-un autentic stil gospel, joi, 18 decembrie, la Teatrul Elisabeta din Bucureşti, începând cu ora 20

Ñ Artistul american Calvin McClinton va interpreta melodii româneşti în stil gospel, în timp ce Claudia Pavel (Cream) va aduce sensibilitate românească unor piese de swing, musical şi jazz, genuri pe care le abordează pentru prima dată în carieră
Prima ediţie a evenimentului „American Night Dream”, realizat de Axis Productions cu sprijinul Ambasadei  Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, promite spectatorilor o seară energizantă şi câteva premiere absolute pe scena muzicală bucureşteană: un mix de piese de jazz şi musical cântate atât în limba engleză cât şi în limba română, la care se adaugă interpretarea inedită a unor melodii pur româneşti, într-un autentic stil gospel, de către invitatul special al serii, artistul şi cântăreţul american Calvin McClinton. Alături de el o veţi revedea şi auzi pe cunoscuta cântăreaţă Claudia Pavel (Cream) interpretând, în premieră, piese celebre de musical şi swing, oferind astfel un plus de autenticitate şi savoare întregului spectacol.

„American Night Dream este o călătorie muzical-liric-coregrafică în spaţiul american al musical-ului de pe Broadway, jazz-ului şi gospel-ului. Spectacolul este o întâlnire a sensibilităţii româneşti cu cea de peste ocean, în care invitaţii americani vor prezenta o abordare inedită a câtorva piese celebre din foclorul românesc iar artiştii români vor da glas unor melodii americane de succes”, spune Cezar Ghioca, regizorul artistic al spectacolului.

Invitatul special al „American Night Dream” este interpretul şi compozitorul american Calvin McClinton, specialist în muzică afro-americană şi teatru muzical. El este autorul unui musical ce are la baza povestea românească „HarapAlb”, inspirându-se din melodii folclorice româneşti. Spectatorii vor putea vedea o mostră din acest musical în cadrul „American Night Dream”.

Una dintre surprizele serii va fi interpretarea unei melodii din folclorul românesc in stil gospel. Mai mult, una dintre melodiile Mariei Tănase va fi pusă în scenă într-o manieră inedită şi cu o coregrafie specială.

Claudia Pavel (Cream) va aduce câteva melodii de succes de pe Broadway pe scena Teatrului Elisabeta din Bucureşti. Ea se va transforma, preţ de câteva minute, în Sally Bowles, chemându-ne la „Cabaret”.  Celelalte piese pe care le va interpreta artista le păstrăm surpriză pentru public.
Claudia Pavel: „Fiind şi actriţă şi cântăreaţă, a face musical este tot ce mi-am dorit, e ideal pentru mine deoarece este foarte solicitant şi îţi oferă oportunitatea a te exprima şi arăta ceea ce eşti în stare ca artist”.

În spectacol ne vor mai încânta actriţele Dana Rotaru şi Ana Pasti. Prima ne va impresiona cu interpretarea de forţă, originală, a unor piese celebre din musicalul american. Dana Rotaru a fost selecţionată de către celebrul regizor australian Stephen Barlow pentru a juca în „Fantoma de la Operă”, care va avea premiera la Bucureşti în viitorul apropiat.

Pe de altă parte, Ana Pasti este singura artistă din România care a obţinut o bursă Fulbright pentru actorie. Întoarsă recent în ţară, după finalizarea master-ului în actorie la University of Southern California, Los Angeles, Ana Pasti va susţine un moment de jazz şi poezie americană. Prin talentul ei va da viaţă experienţei americane.

Nataşa Trifan, o coregrafă româncă de carieră internaţională, a studiat baletul timp de nouă ani la „Floria Capsali”, prima scoală Românească de Balet. A absolvit întâi ATF-ul în Bucureşti iar apoi SUNY Brockport din New York, cu o diplomă în Dans şi Somatică. A primit Premiul Criticii pentru cel mai bun dans contemporan din partea Uniunii Româneşti de Coregrafi şi Compozitori. În ultimii ani, Nataşa a dansat pe scene din SUA şi Europa, iar in New York şi-a lansat recent un nou show, „Les Amies”. La ora actuală ea este membru al International Dance Council sub egida UNESCO.
Dan Ardelean, directorul muzical al „American Night Dream”, este un reputat compozitor român, profesor şi regizor muzical având peste patru decenii de experienţă în fruntea orchestrei Teatrului de Revistă din Bucureşti, şi o prezenţă notabilă la aproape toate festivalurile de muzică, inclusiv în producţia „Chicago” a Teatrului Naţional din Bucureşti.

Cezar Ghioca, regizorul artistic al „American Night Dream”, este singurul regizor român specializat în teatru muzical, cu studii aprofundate în Statele Unite, unde a fost bursier Fulbright. Este cântăreţ de jazz, fiind vocea mai multor spectacole din Bucureşti. 

„Ne-am dorit un spectacol original, care să ofere publicului un tip de dialog cultural aparte. Ne-am dorit o îmbinare armonioasă, inedită, a unor piese din musical-uri ce au făcut istorie pe Broadway, interpretate cu sensibilitate românească, şi a unor piese româneşti în versiune gospel. Este un spectacol-întâlnire între două lumi diferite, unite însă prin vocea unor artişti de excepţie,” spune Adina Sădeanu, producătorul „American Night Dream”.

Biletele la spectacolul „American Night Dream” sunt disponibile la casa de bilete a Teatrului Elisabeta (Bulevardul Regina Elisabeta nr.45) şi online pe www.bilet.ro, la trei categorii de preţuri – 60 (primele cinci rânduri), 50 şi, respectiv, 40 de lei

0 comentarii: