JOE LOVANO readuce jazz-ul clasic, pe scena Salii Radio

Castigator al Premiului Grammy, saxofonist si compozitor, JOE LOVANO se pozitioneaza in avangarda grupurilor de Jazz de mari sau mici dimensiuni si este considerat unul dintre cei mai buni saxofonisti tenor din toate timpurile.
 
Artistul va sustine primul sau concert in Romania in data de 25 martie 2017, de la ora 20.00, la Sala Radio din Bucuresti.
 
Lovano declara ca este “fascinatde scena de jazz din Europa, in special din cea de Est, si ca asteapta cu nerabdare turneul sau european, care il va duce in Spania, Cehia, Romania si Ungaria.
 
In Classic Quartet, proiectul cu care se prezinta si pe scena Salii Radio, Lovano va explora bogata istorie a jazz-ului “clasic”, de la swing la bebop.

Botezarea unui proiect cu numele "clasic” poate parea putin pretentios, la prima impresie, dar in acest caz, denumirea pare ca se potriveste ca o manusa. Clasic, prin definitie, este ceva "de cea mai inalta calitate, clasa sau rang", iar acest lucru se potriveste cu siguranta proiectului lui Joe Lovano, considera prestigioasa publicatie All About Jazz.

 
La Bucuresti, publicul va putea asculta integral albumul Classic! Live at Newport, dedicat memoriei pianistului Hank Jones, un album aclamat de critici, a carui lansare a durat nu mai putin de 11 ani, de la inregistrarea sa in 2005, pana la lansarea oficiala din 2016. Potrivit artistului, acesta este si ultimum album ce va fi lansat sub egida Blue Note.
 
Lovano este un sustinator fervent al jazz-ului traditional, notabila in acest sens fiind colaborarea din urma cu zece ani cu renumitul pianist Hank Jones, cunoscut pentru asocierile sale cu Ella Fitzgerald, Charlie Parker si multi altii.  In proiectul Classic Quartet, Lovano schimba conturul in timp ce onorareaza structura muzicala, iar rezultatul este un jazz de inalta clasa, unanim apreciat.

In seara de 25 Martie, pe scena de la Sala Radio, vor urca Joe Lovano, la saxofon tenor, Lawrence Fields la pian, Peter Slavov la bass si Otis Brown la baterie.
 
Despre Joe Lovano
De la lucrarea sa simfonica nominalizata la premiile Grammy, pana la rolul sau de sef al catedrei de jazz la Berklee College of Music, saxofonistul originar din Cleveland/SUA impinge si provoaca fara teama asocierile sale conceptuale si tematice, intr-o cautare pentru noi moduri de exprimare artistica si noi modalitati de a defini limbajul jazzului.
 
In 2014, JOE LOVANO a castigat premiul pentru Suflatorul si Saxofonistul Anului de la Asociatia Jurnalistilor de Jazz, precum si Saxofonistul Tenor al Anului, de la prestigioasa DownBeat Magazine.
 
Artistul a lansat 23 de albume aclamate la faimoasa casa de discuri Blue Note, ultimele trei concentrandu-se pe cvintetul sau, US FIVE.
 
In cuvintele lui Bruce Lundvall (Blue Note Label), JOE LOVANO este un gigant al instrumentul sau si un gigant cu drepturi depline al jazz-ului.

PROGRAM:

Concertul “JOE LOVANO - Master of Saxophone” va avea loc pe 25 Martie 2017, ora 20:00, la Sala Radio din Bucuresti. Accesul in sala se face incepand cu ora 19:30. Nu este permis accesul cu camere foto profesionale. Filmatul este interzis pe toata durata concertului.

Bilete

Biletele pentru acest eveniment costa de la 105 de lei in functie de categorie si pot fi cumparate din reţeaua Eventim (magazinele Germanos, magazinele Carrefour, Orange Shop, Vodafone, librariile Carturesti şi Humanitas, benzinariile OMV) şi online pe eventim.ro, iabilet.ro si bilete.ro. 

 
Evenimentul este organizat de Jazz Syndicate Live Sessions
 
Facebook Event:
https://www.facebook.com/events/206372986499623/

VIDEO:
https://www.youtube.com/watch?v=Yk1v1TEDmaQ&list=RDYk1v1TEDmaQ#t=588

 
Eveniment recomandat de Magic FM

0 comentarii: