KeramikumHungarikum @ Galateea Contemporary Art & METATERRA @ Institutul Balassi din București

Institutul Balassi ( Institutul Maghiar din București ) și Galateea Contemporary Art au onoarea de a vă invită la un dublu eveniment care aduce în atenția publicului ceramică creată de femei, având-o ca protagonist principal pe Jakobovits Márta. Pe 8 martie și 9 martie 2017 ne-am gândit să vă invităm la două vernisaje consecutive: în data de 8 martie 2017 , ora 19, la vernisajul expoziției de ceramică METATERRA a ceramistei JAKOBOVITS MÁRTA la Institutul Balassi din str. Str. Gina Patrichi (fosta Orlando), nr.8 , București și în data de 9 martie 2017, ora 19, la expoziția de grup KeramikumHungarikum Ceramică din Ungaria și România la Galateea Contemporary Art din Calea Victoriei 132, București, expoziție la care participă Jakobovits Márta alături de 8 ceramiste din Ungaria și România.

Cele două expoziții au fost gândite împreună cu Galateea Contemporay Art la inițiativa Institutului Balassi din București care este de asemenea și organizatorul principal al ambelor expoziții. Expoziția METATERRA a Mártei Jakobovits găzduită de Institutul Balassi cuprinde un vast material din opera artistei cu un bogat palmares artistic național și internațional, iar expoziția KeramikumHungarikum de la Galateea Contemoporary Art reunește, alături de Jakobovits Márta, 8 ceramiste din generații diferite: BABOS PÁLMA, NAGY MÁRTA, GESZLER MÁRIA, KUZSEL GABRIELLA din Ungaria și JAKOBOVITS MÁRTA, JAKABOS OLSEFSZKY IMOLA, CRĂCIUN JUDIT, MANA BUCUR și PĂDUREȚ MÓNIKA din România.

Expoziția KeramikumHungarikum de la Galateea Contemoporary Art dorește să fie și o miniradiografie a ceramicii maghiare contemporane din Ungaria și România. Chiar dacă arta în general este un limbaj universal, înțeles și perceput ca atare, există și nuanțe culturale specifice datorate provenienței artistului, în cazul de față nuanțele culturii maghiare care și-au pus amprenta pe stilul fiecărei artiste în parte.

Lucrările ceramistelor din Ungaria fac parte din colecția de artă a INTERNATIONAL CERAMICS STUDIO, Kecskemét, Ungaria care anul acesta aniversează 40 de ani de existență. ICS este un reper fundamental pentru orice ceramist profesionist, este un fel de Mecca Ceramică unde trebuie să mergi, ca ceramist, măcar o dată în viață.

Cele două expoziții vor putea fi vizitate după cum urmează:
METATERRA @ Institutul Balassi (Institutul Maghiar din București)
8 – 31 martie 2017
Program:  luni - joi : 10 - 17, vineri: 10 -14

KeramikumHungarikum @ Galateea Contemoporary Art
9 martie – 6 aprilie 2017
Program: luni-vineri: 12 - 20

Galateea Contemporary Art mulțumește și pe această cale Institutului Balassi din București și International Ceramic Studio, Kecskemét pentru inițiativă, colaborare, organizare și sprijin.
Mulțumiri speciale:
Domnului Kósa András - directorul Institutului Balassi din Bucuresti
Bara Hajnal - Institutul Balassi București
Csegedi Magdolna - Institutul Balassi București
Mircea Tancău - Institutul Balassi București
Kuzsel Gabriella - International Ceramic Studio, Kecskemét

Link-uri:
Institutul Balassi București: http://www.bukarest.balassiintezet.hu/ro/
International Ceramic Studio, Kecskemét: http://icshu.org/
Galateea Contemoporary Art: http://www.galateeagallery.com/?lang=ro

U.A.P din România | Galateea Contemporary Art
Calea Victoriei 132, Bucureşti | Bucharest
tel:+40(0)21 317 3814; +40(0)745 355 941

Program galerie | Opening hours
luni - vineri 12 - 20  | Monday - Friday : 12 pm – 8 pm

www.galateeagallery.com/
http://galeriagalateea.blogspot.ro/
https://www.facebook.com/galeria.galateea/
galeriagalateea@yahoo.com

0 comentarii: