Concurs de proiecte 2020: sprijin pentru inițiativele civice ale tinerilor


În 2020 implicarea alături de tineri și susținerea inițiativelor lor civice este o temă de primă importanţă pentru Franța. În acest context Institutul Francez din România și Ambasada Franței lansează un concurs de proiecte concepute de tineri și destinate tinerilor.

Concursul se adresează organizațiilor de tineret din România, ONG-urilor - asociații, fundații și federații, înregistrate în România, conduse de tineri și în interesul tinerilor, precum și asociațiilor franceze consacrate prin legea 1901 care colaborează cu ONG-uri românești.  

Proiectele prezentate trebuie să propună acțiuni inovatoare și colective pentru una dintre tematicile următoare:
-          educație despre democrație și gândire critică
-          construcție europeană
-          dezvoltarea unei conștiințe ecologice
-          dialog între generații
-          artă și implicare politică.

Concursul de proiecte are două părți: inițiative civice și organizarea unui hackaton civic, urmând ca un candidat să aleagă doar una dintre ele.

Se va acorda prioritate proiectelor care iau în considerare preocupările pentru egalitatea de gen.

Durata de implementare a proiectelor în România trebuie să fie de maximum un an.          

Inițiativele civice selecționate vor primi o finanțare din partea Institutului Francez din România și al Ambasadei Franței cu o valoare cuprinsă între 2 000 și 5 000 euro, în funcție de necesități.

Candidaturile trebuie trimise până la data de 25 februarie 2020 (inclusiv).
Un juriu format din trei experți va delibera la mijlocul lunii martie. 

Din acesta fac parte:
- Florin Stoican, Președintele asociației KOGAYON,
- Rareș Voicu, vicepreședinte al Consiliului Național al Elevilor,
- Elena Calistru, președinta și cofondatoarea Asociației Funky Citizens.


De altfel luna februarie este dedicată tinerilor, iar pe 26 februarie, la București, va avea loc forumul „Tineri în secolul XXI”, în cadrul căruia Emmanuel Demarcy-Mota, directorul Teatrului de la Ville de Paris va prezenta platforma 18-XXI, ce creează un spațiu de dialog deschis și de dezbatere cu privire la valorile actorilor culturali din București și din Europa. Forumul va pune în valoare proiecte creative care construiesc punți între generații, domenii, teritorii și culturi.

Mai multe detalii despre concurs și formularul de candidatură pot fi consultate aici: https://ro.ambafrance.org/Concurs-de-proiecte-2020-Sprijin-pentru-ini%C8%9Biativele-civice-ale-tinerilor

0 comentarii: