Echipa filmului Urma lansează un videoclip pentru trupa Urma


Echipa filmului Urma, în regia lui Dorian Boguță, și formația Urma lansează un videoclip pentru una dintre cele mai cunoscute piese ale trupei de rock alternativ: A Place for Me, de pe albumul Trend Off din 2007. Urma intră în cinematografele din toată țara pe 6 martie, distribuit de Transilvania Film. Videoclipul poate fi vizionat aici: https://youtu.be/PDdRcOQ9KrQ
 
Fanii formației și iubitorii de cinema vor avea parte de un eveniment special URMA – trupa și filmul, pe 13 martie, la CinemaPRO din București. Seara va începe cu un concert al trupei, urmat de proiecția debutului în lungmetraj al lui Dorian Boguță, în prezența echipei. Detalii, în curând pe pagina de Facebook a filmului.

Protagonistul clipului este chiar vocalistul trupei Urma, Mani Gutău. Filmările au avut loc într-una dintre locațiile din film: Lacul Vidraru. Secvențele filmate de directorul de imagine Barbu Bălășoiu se intercalează cu scene din Urma și redau atmosfera de căutare și nesiguranță din film. Un policier cu accente de thriller, Urma e o poveste plină de suspans despre secretele pe care le ascund cei de lângă noi. 

Totul pornește de la dispariția unui pianist celebru. Polițistul care preia cazul află treptat despre destinul zbuciumat al artistului, relațiile sale bizare și deciziile care au declanșat un vârtej de evenimente surprinzătoare. După moartea părinților săi, devenise obsedat de fericirea surorii sale, dincolo de limitele iubirii fraterne. În distribuție: Teodor Corban, Marin Grigore, Irina Rădulescu, Dragoș Bucur, Mădălina Ghenea, Lucian Ifrim, Liviu Pintileasa, István Téglás

 „Atunci când am ales numele filmului, m-a străbătut cumva un gând că s-ar putea crea o legătură între formaţia Urma şi film. Dar a fost doar un gând. Totul a pornit însă de la remarca lui Mani Gutău: Voi aţi făcut un film cu numele formaţiei mele?. Atunci, fără ezitare, l-am rugat să vadă filmul şi, dacă i se pare interesant, să ne gândim cum am putea colabora. Mani a fost printre primii spectatori ai filmului şi am aşteptat cu emoţie feedback-ul lui, care a fost şi încurajator şi de folos”, declară producătoarea Oana Bujgoi Giurgiu.

Melodia A Place for Me a fost alegerea regizorului Dorian Boguță pentru coloana sonoră. „A Place for Me este una dintre cele mai frumoase piese ale formaţiei Urma. Cred că nu suntem singurii îndrăgostiţi de ea şi ne-am bucurat că Mani Gutău a fost de acord să asociem această piesă cu filmul nostru”, adaugă Oana.

„Teoretic, filmul Urma nu e despre muzica Urma. Practic, muzica Urma e în filmul Urma. Undeva, între teoretic și practic, filmul și muzica Urma merg pe același drum, aflat în afara timpului. De la o inimă la alta. Sper ca aceasta minunată poveste, semnată de o echipă și mai faină, sa primească atenția cuvenită, merită”, spune solistul Mani Gutău.

Fondată în primăvara anului 2003 la Cluj, Urma a îmbogăţit scena rockului alternativ românesc cu patru albume de studio: Nomad Rhymes (2003), Anger as a Gift (2005), Trend Off (2007), Lost End Found (2013) şi cu apariţii live în România, Ungaria, Franța, Germania, Elveția și Marea Britanie. Următorul album, inima!ism, va apărea în această primăvară. 

Urma a avut premiera mondială la Festivalul Internațional de Film de la Namur și a fost selectat în competiția Spectrum la Cottbus. Scenariul este semnat de Dorian Boguță și Loredana Novak, imaginea a fost realizată de Barbu Bălășoiu (Sieranevada), iar montajul îi aparține lui Tudor Popescu. Urma este produs de Hai Hui Entertainment, în co-producție cu Mandragora, Actoriedefilm și Point Film. 

Din 6 martie, poate fi văzut în cinematografele din toată țara. Trailer: https://bit.ly/32e1Fb6
***
A Place for Me – albumul Trend Off (2007)
Regia: Dorian Boguță
Imaginea: Barbu Bălășoiu
Montaj: Tudor D. Popescu
Protagonist: Mani Gutău
Producător: Oana Giurgiu, Hai-Hui Entertainment
Locație: Lacul Vidraru

***
Parteneri media: Magic FM, Libertatea, Zile și nopți, Agerpres, Life.ro, Films in Frame, All About Romanian Cinema, Movienews, Infotrafic Cluj

0 comentarii: