”Să vorbim despre Revoluție!” - Podcast Scena.ro # 2


Să vorbim despre Revoluție! - Podcast Scena.ro # 2
Miercuri, 12 februarie, de la ora 19.00, la sediul Goethe-Institut (Calea Dorobanți, nr.32) va avea loc lansarea oficială a celei de a doua serii a Podcastului Scena.ro ”Talking about a revolution/Să vorbim despre revoluție”.

Revista de artele spectacolului Scena.ro lansează o nouă serie a podcastului său având ca invitați artiști, istorici, psihologi, antropologi cu background-uri sociale și etnice diferite, pentru a pune în discuție ideea de revoluție, anume cum au evoluat lucrurile după decembrie 1989 în România și Europa Centrală. Nu în ultimul rând, după 30 de ani, ce poate fiecare dintre noi să facă pentru ca revoluția începută atunci să se împlinească cu adevărat?
Scopul podcastului, care va fi realizat și difuzat în prima jumătate a anului 2020, este de a pune în circulație idei noi, de a impulsiona acțiuni și, prin prezentarea unor modele relevante, care au acționat deja în direcția schimbării societății, de a-i inspira și încuraja pe oamenii activi să-și urmărească propriile căi pentru a produce, la rândul lor, schimbarea socială.

Primele trei episoade ale acestei serii i-au avut ca invitați pe Mircea Toma, psiholog, jurnalist și președintele Active Watch și Daniel David, profesor de psihologie clinică și psihoterapie, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj, autor al studiului Psihologia poporului român, autoarele dramatice Saviana Stănescu, autoarea noii piese Proiectul Revoluția și Maria Manolescu, care a scris piesa Micul nostru centenar și romanul unei noi generații, Vânători-culegători, laureata premiului Scena.ro 2019  în cadrul Premiilor Sofia Nădejde, Alina Nelega, autoarea romanului ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat și Elise Wilk, care a publicat de curând volumul În spatele geamurilor sunt oameni (al treilea episod va fi disponibil începând cu 10 februarie). Toate episoadele sunt disponibile gratuit online.

Miercuri, 12 februarie, de la ora 19.00, în prezența publicului, va fi înregistrat în direct un nou episod de podcast cu regizorul Alexander Nanau, autorul noului film documentar ”colectiv” (în cinematografe din 28 februarie), și jurnalistul Răzvan Luțac, care vor discuta, alături de moderatoarele Cristina Modreanu și Oana Cristea Grigorescu pe tema Colectiv – tragedia care a trezit o națiune, despre rolul presei într-o democrație și rolul cinematografiei în a povesti istoria unei societăți.

Seria a doua a podcast-urilor Scena.ro este produsă de Asociația Română pentru Promovarea Artelor Spectacolului (ARPAS), în parteneriat cu Radio România Cultural și cu sprijinul Goethe-Institut. Proiect curatoriat de Cristina Modreanu. Moderatoare: Cristina Modreanu și Oana Cristea-Grigorescu.
Podcast-urile pot fi accesate pe site-ul revistei Scena.ro www.revistascena.ro aici: https://soundcloud.com/revistascenaro  și de pe site-ul Radio România Cultural: https://radioromaniacultural.ro/talking-about-a-revolution-sa-vorbim-despre-revolutie-episodul-1/

0 comentarii: