Atelierul de scenaristica First Draft

Asociația Culturală Control N organizează în perioada 21 februarie – 10 aprilie a șaptea sesiune a atelierului de scenaristică First Draft.
Cursul se adresează amatorilor și începătorilor în domeniul scenaristicii de film și prezintă în detaliu elementele de bază în scrierea unui scenariu de scurt metraj – premisă, personaje, conflict, structură dramaturgică, dialog, precum și elemente de formatare și limbaj specific scenaristicii de film.
Cursul este interactiv, fiecare dintre participanți putând să aibă în portofoliu, la finalul celor 8 săptămâni, un prim scenariu de scurt metraj. Fiecare curs durează două ore și este compus din discuții aplicate și vizionări de filme. Însă workshop-ul înseamnă mai mult decât cele două ore de curs, petrecute alături de traineri în fiecare săptămână. Participanții primesc teme specifice dupa fiecare curs și, până la viitoarea întâlnire, ei sunt indrumați on-line în vederea perfecționării tehnicilor de viitori scenariști.
Cursul este susținut de Ana Agopian (scenarist), Oana Răsuceanu (scenarist) și Iulia Rugină (regizor de film). Cea de-a șaptea sesiune a atelierului First Draft va începe pe 21 februarie, de la ora 19:00 și va continua în fiecare marți, timp de 8 săptămâni. Numărul maxim de participanți la curs este de 15. Nu există limită de vârstă. Taxa de participare este de 1000 Ron, respectiv 800 Ron (pentru elevi și studenți).
Cei interesați se pot înscrie la adresa info@controln.ro până la data de 17 februarie. Înscrierile se fac în limita locurilor disponibile.
Ana Agopian, Oana Răsuceanu și Iulia Rugină au semnat impreună mai multe scenarii de scurt și mediu metraj, printre care Bună Cristina! Pa Cristina, Vineri in jur de 11, Captivi de Crăciun – filme prezentate și premiate în numeroase festivaluri naționale și internaționale, precum Clermont-Ferrand, Cottbus, Oberhausen, Munchen, Ludwigsburg, TIFF și altele, Tabasco și scurt metrajul de animație Skugos. Primul scenariu de lung metraj semnat de cele trei, Breaking News se află acum în pre-producție. Scenariile celor trei au participat la importante workshop-uri de dezvoltare de scenariu, precum: Sources 2, Graz 2008, Nipkow Programm (Berlin, 2008) și Scripteast (2009, având sesiunile de dezvoltare în Sterdyn, Polonia, la Festivalul Internațional de Film de la Berlin și la Festivalul Internațional de Film de la Cannes). In perioada 2009 – 2011, Ana, Iulia și Oana au fost preparatori universitari în cadrul U.N.A.T.C-ului, Catedra de scenaristică a Facultații de Film. Ana Agopian continuă să predea scenaristică la U.N.A.T.C și în prezent.
Mai multe detalii despre First Draft  pe site-ul www.controln.ro, pe e-mail la adresa  info@controln.ro sau la telefon 0721 969 639.

0 comentarii: