Godot-Cafe Teatru: Don Juan - 16 ianuarie

COVER TEATRAL- INDIE- DUPA J. B. P. MOLIERE

"Am pus in scena “Don Juan” cu distributie exclusiv feminina pentru ca in acest fel, in mod paradoxal, povestea, mitul Don Juan capata valente cu totul speciale.

Incercand sa fiu si plastic si auditiv, ca sa zicem asa, am adaptat o partitura compusa pentru instrumente de suflat, trompete si tromboane, pentru viori si violoncele.

Cum nu-mi plac fanfarele in teatru, m-am gandit sa orchestrez aceasta piesa ca pe un fel de “Eine Kleine Nachtmusik” teatral. Un "cover" teatral dupa Moliere. Ce castiga textul pus in scena in acest fel ?... in primul rand foarte multa senzualitate, simplu, e mai sexy, detasare, ironie, mult umor si nu in ultimul rand eleganta. Pe langa asta textul si spectatorul castiga participarea a opt actrite tinere ce abia au terminat facultatea (ba chiar nabadaiosul Sganarelle e in anul trei) opt actrite cool si frumoase, despre care veti mai auzi.

Figura Seducatorului a bantuit si continua sa bantuie Europa si civilizatia noastra luand diverse forme, in fel si fel de chipuri. Personajul Don Juan a devenit o expresie, uzuala si vulgarizata. Ati auzit de multe ori formulari : “tipul e un don juan", "ah, don juan", "mare don juan" e.t.c. Dar ce este un “don juan", azi? Ce se intampla cand Seducatorul devine pragmatic, devine Manipulator? Cand charmul celui care seduce se transforma in pofta perversa a manipularii aproapelui.

Ce se intampla atunci cand Erosul jucaus si fermecator ameninta sa devina politica, glamour, fashion, economie, imagine? Moare, se adapteaza, supravietuieste sau pur si simplu intra in criza ca toata lumea ?...Let's see...

asadar un Don Juan cu don juane colectia iarna-primavara by Marcel Top la Godot"
detalii distributie, foto pe blogul oficial al spectacolului: http://donjuanbaudelairian.wordpress.com/

Godot Cafe- Teatru
STRADA BLANARI NR.14, BUCURESTI, SECTOR 3
REZERVARI
TEL: 021 31 61 682 si 0736 414 244 (11:00-23:00)
contact@godotcafeteatru.ro

0 comentarii: