Centrul Ceh: Dvorak Listening Party - 1 februarie

“Dvorak Remixed Listening Party” are loc miercuri, la ora 19.00,la Centrul Ceh.

Peste 30 de muzicieni romani au raspuns apelului lansat de catre
Centrul Ceh Bucuresti, in luna decembrie a anului trecut, cu ocazia
aniversarii a 170 de ani de la nasterea celebrului compozitor ceh
Antonin Dvorak. Provocarea a fost de a remixa oricare dintre lucrarile compozitorului, netinand cont de un gen sau stil.

Remixurile primite au atras repede atentia publicului pe internet si
contul de soundcloud al Centrului Ceh (www.soundcloud.com/centrulceh)
a inregistrat aproape 10.000 de ascultari in doar cateva saptamani.

 „Ne-am gandit mult cum sa sarbatorim aniversarea unuia din cei mai mari compozitori cehi. Si, luand in considerare faptul ca publicul
nostru este tanar si creativ, in cea mai mare parte, am renuntat la
ideea unui concert clasic si am decis sa reimprospatam muzica lui Dvorak, printr-un concurs de remixuri”, isi aminteste directorul Centrului Ceh, Rene Kubasek.

„Am vrut de asemenea, sa il introducem pe Dvorak tinerei generatii si sa le aratam ca muzica lui nu este nici pe departe moarta. Dar nu asteptam un raspuns de o asa amploare” adauga Kubasek.

Miercuri, 1 februarie, la ora 19.00, Centrul Ceh va incheia proiectul, gazduind „Dvorak Remixed Listening Party”, unde va lansa un dublu CD, continand toate remixurile. Lista artistilor include atat nume bine cunoscute pe scena muzicii contemporane electronice romanesti, precum si muzicieni originali, in devenire. CD-ul, care este impartit in 2 parti: „Rhytm” si „Sound” (continand melodii mai experimentale) va avea marca casei de productie independente romanesti Local Records. Toate piesele sunt lansate sub licenta Creative Commons Licence (artistii permit copierea si difuzarea libera).

Cel mai bun remix, selectat de un juriu ceho-roman, va primi miercuri, din partea Centrului Ceh, un sejur de trei zile in Praga, precum si bere, oferita de partenerul general al proiectului, Staropramen.

La petrecerea de miercuri publicul va asculta toate melodiile, insotite de proiectii video, realizate special pentru fiecare lucrare in parte, de catre VJ Cinty Ionescu. Pentru cei care doresc sa mearga inapoi la clasic, Centrul Ceh a pregatit o camera speciala de chill, unde se vor asculta viniluri cu Dvorak si se vor proiecta imagini vintage de la începutul cinematografiei. „Judecand dup  muzica lui,sunt convins ca lui Dvorak i-ar fi placut aceasta petrecere”,conchide Rene Kubasek.

Evenimentul este organizat de catre Centrul Ceh Bucuresti, iar partenerul general al evenimentului este Staropramen. Ceilalti parteneri sunt: CSA Czech Airlines, Local Records, Sambata Sonora si Radio Romania Cultural.
Intrarea este libera.

0 comentarii: