Omagiu Cannes catre cinematografia Italiana

Un Marcello Mastroiani cu indicele pe nas, pregatit pentru a-si ajusta ochelarii de soare. Un cadru din filmul "", semnat Federico Fellini, in tonalitate sepia este afisul oficial al festivalului de la Cannes ce va debuta pe 14 mai.

Este pentru prima data cand onoarea de a fi pe afis revine unui actor italian. "Cu Marcello Mastroiani si Federico Fellini, cinematograful este liber si deschis lumii, este un mod de a reafirma importanta artistica a cinema-ului Italian si European prin intermediul uneia din cele mai solare prezente",se poate citi in comunicatul organizatorilor.

"8 1/2" a fost prezentat la Cannes in 1963 dupa ce Fellini castigase premiul Palme D'Or in 1960 cu "La Dolce Vita". In afara absentei vreunui film italienesc din competitia oficiala ramane reactia Chiarei Mastoiani, fiica maestului Marcello: "Sunt foarte mandra si emotionata de faptul ca festivalul de la Cannes, prin afisul sau, a ales sa il cinsteasca pe tatal meu. Mi se pare un poster foarte frumos si modern. La fel il gasesc si pe Marcello: frumos si modern intr-o dulce ironie de detasare a clasei. Cu adevarat el!".

Autorul afisului, Herve Chigioni, a declarat pentru BFM Tv: "Privirea sa din spatele ochelarilor de soare ne face complici la promisiunea de bucurie a unui cinema mondial, bucuria de a fii impreuna in cadrul Festivalui de la Cannes".

0 comentarii: