Concursul Enescu 2014: Jean Claude Pennetier și pianista de origine română Mara Dobrescu susțin un recital extraordinar pe scena Ateneului Român în această seară



Jean Claude Pennetier și pianista de origine română Mara Dobrescu susțin un recital extraordinar pe scena Ateneului Român în această seară
 
Cunoscutul pianist francez Jean Claude Pennetier și pianista Mara Dobrescu interpretează în această seară, de la ora 19.00, pe scena Ateneului Român lucrări de Schubert, Schumann și Brahms într-un recital cu valoare de simbol. Accesul publicul în sala de concert este permis chiar şi fără rezervare, în limita locurilor disponibile. Pentru cei care ajung după începerea recitalului, accesul se va putea face la pauză.

Pianiștii Jean Claude Pennetier și Mara Dobrescu urcă pe scena Ateneului Român, de la ora 19.00 pentru a susține un recital extraordinar în cadrul Concursului Enescu 2014. Momentul este unul cu valoare de simbol. Jean Claude Pennetier a fost prezent ca artist invitat și în cadrul Festivalului Enescu 2013, iar astăzi este Președintele Juriului Secțiunii de Pian a Concursului Enescu ediția 2014. Reputatul pianist i-a fost profesor Marei Dobrescu, una dintre cele mai cunoscute pianiste de origine română, absolventă a prestigiosului Conservator din Paris. Cei doi se întâlnesc pentru prima dată pe o scenă românească, pentru a interpreta lucrări de Schubert, Schumann și Brahms în cadrul Concursului George Enescu, eveniment care deschide drumul în cariera internațională pentru tinerii artiști.
 
 
Jean-Claude Pennetier este considerat unul dintre cei mai spectaculoși pianiști ai generației sale. Concertează alături de orchestre importante precum: Orchestre de Paris, Staatskapelle din Dresda, Orchestra Națională din Lille, Orchestra NHK din Tokyo. Înregistrările sale cu Beethoven, Schubert, Schumann, Brahms şi Debussy au fost distinse cu numeroase premii de specialitate.

Mara Dobrescu și-a început studiile la Liceul de Muzica George Enescu. A fost remarcată imediat și a obtinut o Bursă a Guvernului Francez timp de trei ani la prestigiosul Conservator Național Superior din Paris, unde a terminat cu cele mai înalte distincții. În prezent, este invitată să concerteze pe scenele unora dintre cele mai importante insituții de muzică din lume, de la faimosul Théâtre de Chatelet, la  l'Auditorium du Musée d'Orsay sau Salle Cortot. Mara Dobrescu face parte și din „Trio Brâncuși”, cu care a înregistrat în anul 2012 integrala triourilor de George Enscu la o casa de discuri Zigzag Territoire (Franța). Pianista a urmat cursuri de perfecționare și cu legendara Martha Argerich.
Accesul publicul în sala de concert este permis chiar şi fără rezervare, în limita locurilor disponibile. Pentru cei care ajung după începerea recitalului, accesul se va putea face la prima pauză. 

Următoarele evenimente din cadrul Concursului Enescu 2014 sunt Semifinala, Secțiunea de Pian  – 24 septembrie, între orele 10.00 și 13.00, apoi începând de la 17.00, la Sala Mare a Ateneului Român – și Finala, Secțiunea de Pian – 27 septembrie, ora 19.00, Sala Mare a Ateneului Român.  Semifinala și Finala vor fi transmise live și pe ecranul din fața Ateneului, pe siteul www.festivalenescu.ro. Finala va putea fi urmărită în direct și pe TVR HD.

Detalii suplimentare despre Concursul Enescu:
Organizat pentru prima dată separat de Festivalul Enescu, Concursul Internațional George Enescu 2014 contribuie la prestigiul României în lume și deschide drumul către cariere internaționale pentru 240 de tineri artiști din Coreea de Sud, Rusia, Japonia, SUA, Germania, Franța, România, Venezuela, Mexic, Argentina și Australia.
Concursul Enescu a reușit în timp să-și consolideze poziția ca una dintre principalele competiții internaționale, atât din perspectiva dificultății, cât și din perspectiva rigorii jurizării. De-a lungul timpului, pentru mulți artiști renumiți ai lumii, participarea la această competiție a reprezentat punctul de cotitură care i-a ajutat să ajungă la recunoaștere la nivel mondial.

0 comentarii: