Centrul Ceh: Plastic People vor deschide Soundczech



Cea de-a treia ediție a festivalului de muzică contemporană cehă SOUNDCZECH își deschide porțile miercuri, 24 septembrie la ora 21.00, cu ocazia concertului legendarei trupe underground The Plastic People of the Universe care va avea loc la Clubul Țăranului din București.
 
De asemenea, grupul va susține un concert special doar pentru invitați, cu ocazia Zilei Naționale a Republicii Cehe, la Palatul Bragadiru pe 25 Septembrie la ora 18.00.
 
Trupa va fi prezentă și pe 25 septembrie la ora 13.00 pentru a depune flori la monumentul dedicat lui Václav Havel din Parcul Izvor /Jurnaliștii interesați să ia parte la acest eveniment sunt rugați să se prezinte la stația de metrou Parc Izvor, cel târziu la ora 13.00/.
 
Probabil una dintre cele mai influente formații din underground de pe întreagă planetă - The Plastic People of the Universe vor ajunge pentru prima dată în România cu ocazia sărbătoririi a 25 de ani de la evenimentele din 1989.
 
The Plastic People of the Univese este principalul reprezentant al contraculturii pragheze (1968-1989), muzica lor fiind influențată de către artiști precum The Velvet Underground sau Frank Zappa. Legendarul grup avangardist a militat permanent împotriva regimului comunist, suferind nenumărate condamnări datorită acestor activități. Ei au reprezentat principalul motiv pentru care dramaturgul Václav Havel, susținut de alți membrii ai culturii cehe, a pus bazele Cartei 77. 
 
În cadrul festivalului SOUNDCZECH vor mai fi prezente și alte două trupe din Republica Cehă - revelația scenei alternative pragheze Vložte Kočku, dar și duo-ul DVA care se întorc în România să ne uimească cu sunetul lor jucăuș și versurile lor in limbi inexistente.
 
Accesul la evenimentele din cadrul SOUNDCZECH este gratuit. Festivalul este organizat de către Centrul Ceh București, cu sprijinul Staropramen.
 
Programul integral SOUNDCZECH:  http://www.czech-it.ro/soundczech-2014.html
 
Facebook: https://www.facebook.com/events/322585671255818/322765221237863
Informatii despre The Plastic People of the Universe: http://www.europalibera.mobi/a/24444923.html

0 comentarii: