Legendarii Plastic People Of The Universe pentru prima data in Romania

Probabil unul dintre cele mai influente grupuri underground de pe intreaga planeta - The Plastic People of the Universe, isi va sustine singurul concert din Bucuresti miercuri 24 septembrie, ora 21.00 la Clubul Taranului.

The Plastic People of the Universe (PPU) este principalul reprezentant al culturii underground din Praga (1968-1989). Muzica lor a fost influentata de The Velvet Underground si Frank Zappa. Aceasta legendara trupa avangardista sfida adesea regimul comunist si din cauza nonconformismului lor, membrii trupei au avut probleme, fiind in repetate randuri arestati.

Nenumaratele retineri si urmariri penale i-au determinat pe Vaclav Havel si pe alti reprezentanti ai culturii pragheze sa scrie, in semn de protest, Carta 77. La sugestia presedintelui Havel, s-au reunit in 1977, cu ocazia aniversarii a 20 de ani de la Carta 77, si au sustinut concerte cu regularitate de atunci.

“Prin invitarea grupului The Plastic People of the Universe ne dorim sa marcam cea de-a 25a aniversare a evenimentelor din 1989, perioada marcanta atat pentru istoria Romaniei, cat si a celei din Republica Ceha. Putem doar sa ne inchipuim cum ar fi decurs lucrurile fara cei de la The Plastic People,” a spus Rene Kubasek, director al Centrului Ceh din Bucuresti.

Trupa va concerta in Bucuresti in cadrul festivalului SOUNDCZECH, organizat anual in Romania de catre Centrul Ceh, cu sprijinul Staropramen. Intrarea la toate evenimentele din cadrul SOUNDCZECH este gratuita.

Mai multe despre PPU: http://www.europalibera.mobi/a/24444923.html
Eveniment Facebook: https://www.facebook.com/events/146619087699150

0 comentarii: