Dracula Film Festival: Competitia de scurtmetraj international



În competiția de scurtmetraj internațional a celei de-a doua ediții a Dracula Film: Horror and Fantasy Festival, care va avea loc între 1 și 5 octombrie, în Brașov, au fost selecționate 8 filme. Povestiri insolite și ipoteze tulburătoare bântuie prin cele 8 scurtmetraje (6 europene plus două americane) care concurează pentru Trofeul Little Dracula.
 
În Heart (R. Andrew Zuber, SUA) formula thriller-ului este jucată cu maximă eficiență și un tânăr are ocazia de-a afla că nu oricine arată și se comportă ca o victimă inocentă este victimă. Sau inocentă.  Tot despre oamenii care nu sunt exact ce par a fi este și filmul belgian Un Homme Bien (R. Steve De Roover), în care un star porno aflat între două filmări și un cetățean bonom, destul de interesat, negociază o tranzacție într-un bar. Ce se va întâmpla în parcarea din spate nu fusese negociat. În Arrangement of Thorns (R. Chris Davis & Julian Lambert, UK), o iscusită reformulare într-un format mediu-scurt a fantasy-urilor destinate publicului adolescent care-au umplut recent cinematografele, un licean suspectează că noii săi colegi ascund ceva. Nici prin cap nu îi trece ce sunt nou-veniții și care sunt intențiile lor. Emit (R. J. S. Mayank, USA) este un SF despre o lume paralelă în care timpul se scurge invers, în timp ce în I Wish My Life (R. Joachim Huveneers, Belgia), într-un viitor nu foarte îndepărtat, un soț face demersurile necesare pentru a-și reprograma soția. Tot SF este și Stepmother (R. Nick Fogg, UK), o dramă despre o fetiță, mama ei vitregă și o invazie extraterestră. Nici thriller-ul în formulă clasică nu poate lipsi: Grieta en la oscuridad (R. Xavi Rull, Spania) aduce un scriitor în fața celor mai sumbre secrete ale maestrului său, care-și extrage literatura din surse terifiante. Tot din Spania și tot din zona filmului fantastic clasic provine și Mr. Dentonn (R. Ivan Villamel). O poveste înfricoșătoare pentru copii stârnește o prezență. Malefică. Este domnul Dentonn, care s-a întors din lumea lui de dincolo de oglindă.

Juriul competiției de scurtmetraj internațional este format din regizorul Marian Crișan (Rocker, Morgen, Luni, Portret de familie, Megatron, Amatorul, La mulți ani!), monteurul Cătălin Cristuțiu (Război pe calea undelor, California Dreamin’, Cea mai fericită fată din lume, Eu când vreau să fluier, fluier, Crulic – drumul spre dincolo, Toată lumea din familia noastră, Closer to the Moon, Bad Penny, Trece și prin perete, Kowalski etc) și Ruxandra Grecu, reporter al emisiunii Ca-n filme, Digi 24.
Dracula Film: Horror and Fantasy Festival este un festival competițional - în cadrul căruia vor fi proiectate filme horror, SF, supranaturale, thriller sau fantasy - și are 3 secțiuni: competiție lungmetraj internațional, competiție scurtmetraj internațional și competiție scurtmetraj românesc.
 
În cadrul competiției de scurtmetraj românesc au fost selectate 7 filme, care vor concura pentru Trofeul Vlădutz: Dispăruții (R. Ion Bădescu), Pui de somn (R. Paul Mureșan), Lumină firavă (R. Florina Dumitrache), Gloria (R. Mara Ionescu), LAG (R. Anton Grooves & Bogdan Orcula), Șah (R. Claudia Ciocan & Iulia Radu) și Kazimir (R. Dorian Boguță).
 
Juriul competiției de scurtmetraj românesc este alcătuit regizorul Tom Wilson (Experimentul București și Before the Fall), criticul de film Ileana Bârsan și jurnalistul Dragoș Vasile.
Selecția competițiilor de scurtmetraj românesc și scurtmetraj internațional a fost realizată de către criticul de film Cristi Mărculescu.
 
Dracula Film: Horror and Fantasy Festival are loc anual în luna octombrie în Brașov, este organizat de Asociația Culturală Fanzin și prezentat de Viasat History.
Proiecțiile Dracula Film: Horror and Fantasy Festival vor avea loc la Teatrul Sică Alexandrescu și Cinemateca Patria.
Parteneri instituționali: Primăria Municipiului Brașov, Centrul Național al Cinematografiei România, Teatrul Sică Alexandrescu, Cinemateca Patria
Sponsori: Silva, BCR, Coresi Shopping Resort, Optiplaza, Țiriac Auto, Kronbun, CHR
Partener culinar: Sergiana Poiana Mărului
Parteneri: Ro Image 2000, Club Rockstadt, Kunstadt, Tipografia, Artemis, Tatratea

0 comentarii: