Inscrieri la singurul curs de dans scotian din Romania



Cel mai prietenos dans, dansul scotian este mai curand un joc de imbunatatire a memoriei si socializare in care greselile si picioarele stangi sporesc zambetele si atmosfera specific fericita creata in jurul lui.
 
Manierat și plin de energie, politicos dar distractiv, dansul scotian este un antrenament al mintii și al corpului, un dans fara partener și fara nevoie de cunoștinte in materie de dans. 
Este un dans de grup, de socializare si necompetitiv, aspecte care il diferentiaza de dansul irlandez cu care este frecvent confundat. Este despre oameni si comunitate si se adreseaza celor care vor sa rada si sa se relaxeze prin miscare dincolo de tehnica si reguli de urmat.
 
Alina Petrisan, initiatoarea cursurilor de dans scotian in Romania, anunta cu bucurie deschiderea sezonului 2014 – 2015, ce contine 7 module. Un modul se intinde pe o perioada de 5 saptamani si este structurat in patru sedinte plus eveniment final deschis pentru oricine vrea sa vada, sa simta sau sa incerce dansul si spiritul scotian.
Odata inscris, primesti titulatura de danscotian, apoi carnetul danscotianului in care aduni amintiri si carduri colorate cu puncte in baza carora esti rasplatit la evenimentele de final de modul cu diverse cadouri specifice culturii celtice.
 
Iata cum este atmosfera din sala de dans (video Youtube): https://www.youtube.com/watch?v=4sQvC16voAs
 
Inscrierile pentru primul modul al sezonului 2, care incepe marti, 7 octombrie 2014, se fac prin mail catre goingap@alinapetrisan.ro sau la 0721.515.548.
 
Cursurile au loc in fiecare marti, incepand cu ora 19, la Dance AP Studio (Str. Cameliei, nr. 39 - zona Gara de Nord - Piata Matache, Bd Uranus, sector 1, Bucuresti).

Tariful pentru un modul variaza intre 90 lei si 170 lei, in functie de fidelitate, cu reduceri pentru elevi si studenti si cu preturi preferentiale pentru cei care se inscriu pentru prima data la cursul de dans scotian.

Durata unei clase: 90 - 100 min.
Harta si detalii pe https://www.facebook.com/danceapstudio?fref=ts

Ne gasiti pe Facebook https://www.facebook.com/dance.scottish
Si pe site https://www.alinapetrisan.ro/scottish
Contact: goingap@alinapetrisan.ro / 0721. 515. 548

_ _
Dance Scottish este predat in Romania de Alina Petrișan, un antrenor de dans, aparte. 
Dupa 9 ani de dans sportiv de performanta, in 2010, la 26 de ani, Alina a luat pentru prima data contact cu dansul scotian si s-a indragostit de veselia lui si intreg spiritul sau, astfel ca in fiecare vara de atunci viziteaza Scotia si danseaza la Scoala de vara din St Andrews. In 2013, reprezentatia de dans a grupului din care a facut parte si povestea visului ei de a pune bazele comunitatii de dans scotian in Romania au fost incluse in documentarul celor de la BBC despre aniversarea a 90 de ani de RSCDS.
 
RSCDS (Societatea Roiala de Dans Scotian din Marea Britanie) despre Alina Petrișan – dupa cea de-a treia vizita a ei in Scotia, St Andrews la Summer School :
”In July Alina was one of nine South Wales Branch members to attend Summer School. Not only did Alina herself having an enormously enjoyable time, but she also packed a stupendous amount of action and of learning into her week. Alina not only attended morning classes at Advanced Level and social dancing in the evenings but also participated in further optional sessions on “Teaching Skills – Children” and “Party & Social Dances”, as well as submitting herself to a personal critique of her dancing. To cap it all, she also attended a Highland class, and was one of four dancers performing the sword dance in the Highland demonstration at the prestigious Younger Hall event on the Thursday evening.”

(Alison Jackson – RSCDS Teacher for South Wales Branch)

0 comentarii: