Teatrul experimental din Polonia, la Cluj-Napoca

Study ROSA, proiectul care revendică tradiția cercetărilor teatrale lui Jerzy Grotowski, prezintă spectacolele sale în cadrul Festivalului KaravanAct - Teatru pe Drum. Vă invităm luni, 3 octombrie și marți, 4 octombrie 2016, la Studioul Radu Stanca al Facultății de Teatru și Televiziune din cadrul universității clujene să vizionați spectacolele „Tazm. Tăcerea luminii” și „INIMĂ. Liniștea poligonului”.
 
„Tazm. Tăcerea luminii” este un spectacol bazat pe romanul lui Tahar Ben Jelloun, „Lumina orbitoare și absentă”, o mărturie unei a unei persoane încarcerate timp de 18 ani în celula întunecată a penitenciarului Tazmamart din Maroc. 
 
Performance-ul „INIMĂ. Liniștea poligonului” vorbește despre identitatea și obligațiile umane în situații limită. Este un gest de empatie față de animalele și oamenii care suferă din cauza războiului, fanatismului și ideologiilor. 
 
Ambele spectacole sunt regizate de prof. Grzegorz Ziółkowski de la Universitatea „Adam Mickiewicz” din Poznan. Ziółkowski a fost director de programe la Institutului „Jerzy Grotowski”, iar actulamente este profesor, regizor, editor, trăducător și autor al cărților despre Peter Brook și Jerzy Grotowski. Studioul ROSA, pe care-l conduce, este un proiect de teatru experimental și, în același timp, un seminar practic - un loc de cercetare a tehnicilor actoricești. 
 
Festivalul de Teatru pe Drum „KaravanAct“ propune spectacole teatrale și ateliere artistice, deopotrivă pentru adulți și copii, la Sfântu George, Miercurea-Ciuc, Chidea și Cluj-Napoca. Programul este organizat de Asociația Teatrală Shoshin, cu sprijinul Institului Polonez din București, Institutului Adam Mickiewicz din Polonia și al altor instituții și asociații.

0 comentarii: