FLUID performance at Teatrul de vară Capitol



#FLUID / The Stage is Yours /
performance
OPEN CALL Winner / SEMNAL URBAN 
Teatrul de vară CAPITOL, str.Constantin
Mille nr. 13, București
15 Septembrie 2017 // 20:00 –22:00
 
Vineri, 15 Septembrie, ne revedem în fața Teatrului de vară CAPITOL pentru a participa la a treia punere în scenă a performance-ului The Stage is Yours, un traseu muzical și performativ, creat și interpretat de #FLUID, în jurul istoriei spațiului scenic bucureștean, vizând cu preponderență povestea Teatrului de vară și Cinematografului Capitol.
Colaborarea dintre Paul Dunca (performer, coregraf, dramaturg) și Alex Bălă (muzician), materializată #FLUID, este un queer act bucureștean care folosește sunetul, muzica și microfonul ca arme împotriva neutralității civice. 
“Pun la cale împreună cu Alex Bălă un itinerar muzical despre povestea locației Teatrului de Vară Capitol folosind microfonul și convenția de story telling. Cred că această campanie e foarte necesară pentru conștientizarea valorii acestui spațiu. Lipsa spațiilor e una dintre problemele reale cu care comunitatea artistică se confruntă momentan.” - feeder insider w/ Paul Dunca
 
În August 2016, în fața Teatrului de vară, un performance-manifest, The Stage is Yours, a avut ca scop reactivarea memoriei colective printr-un itinerariu muzical despre istoria Teatrului de vară Capitol. Microfonul și conceptul de story-telling au fost uneltele de care s-au folosit cei de la #FLUID iar rezultatul a fost un queer act memorabil compus din 8 melodii, printre care și un cover după Grace Jones, separate de 8 povești despre Teatrul de vară Capitol, povestite de Paul Dunca. Al doilea performance “The Stage is Yours” a avut loc în încheierea conferinței “Reactivarea Patrimoniului: Provocări și Beneficii”, organizată de Save or Cancel în Mai 2017, și a fost găzduită de Centrul Național al Dansului, partenerii campaniei de sensibilizare.
Tot Vineri, 15 Septembrie 2017, are loc inaugurarea celui de-al doilea semnal urban din cadrul campaniei, instalația artistică câștigătoare a apelului deschis 1 din New open calls for CAPITOL. Aici poți vedea primul semnal urban, realizat de Pisica Pătrată.
 
Fotografiază și interpretează creativ una dintre fațadele Cinema / Teatrul de vară CAPITOL și câștigă premiul open call 2deschis până în data de 7 Septembrie.
 
Află mai multe despre ansamblul de monumente Cinema / Teatrul de vară CAPITOL și campania de sensibilizare, aici
 
Această acțiune este organizată de Save or Cancel, prin feeder.ro, și face parte din proiectul cultural multianual “hub cultural Cinema / Teatrul de vară CAPITOL”, co-finanțat de AFCN, și produs cu suportul ArCub, în cadrul programului cultural “București – Oraș Participativ 2017”.
Organizator: Save or Cancel
Parteneri: AFCN, ArCub, PMB, CNDBTeatrul MicCinema Marconi, RADEFCarol 53, Monumente Uitate / Asociația ARCHÉ
Design: Acme Industries
Foto: VJ VLC, Alex Iacob
Text: Cristina Popa (random) și Andrei Racovițan (ubic)
 

Despre Save or Cancel 
Din 2008, Save or Cancel este un mediu de comunicare și propagare a artelor și culturii, promovând și facilitând rolul acestora în societatea contemporană.
Programele multidisciplinare auto-inițiate de Save or Cancel au ca scop identificarea oportunităților sustenabile și adaptabile de (re)valorizare a existentului prin proiecte de arhitectură, culturale și editoriale

0 comentarii: