JOACĂ CE VEZI! - proiect de intervenție culturală

Timp de 2 săptămâni, Școala Gimnazială nr. 95 din București a devenit un spațiu de creație colectivă.
 În cadrul proiectului de intervenție culturală JOACĂ CE VEZI!, dezvoltat de artiștii Centrului de Teatru Educațional Replika, coordonatorii atelierelor de creație – Radu Apostol (regizor), Alexandra Bugan, aka SEREBE (artist vizual), Mihaela Michailov (dramaturg) au lucrat alături de elevi la reamenajarea și activarea performativă a spațiului școlii.
 Atelierele au fost axate pe mai multe direcții de intervenție participativă: detectarea unor spații cu poveștile lor caracteristice, transformarea unor locuri din școală în centre de interes vizibile și atractive, reimaginarea școlii ca mediu prietenos și incitant, conceperea unor mesaje care să-i reprezinte pe tineri, realizarea unor jocuri teatrale care valorizează spontaneitatea, reactivitatea, lucrul în echipă. 
 
 Miza principală a proiectului a fost investirea spațiului școlii cu semnificații și imagini de care tinerii să se simtă legați și cu care să poată rezona. 
 
Școala a devenit un spațiu de intervenție, un cadru de existență imprimat de personalitatea copiilor, de nevoile și dorințele lor, un loc în care tinerii și-au imaginat cum ar putea arăta locul în care își petrec jumătate din zi.
 
Școala s-a transformat într-un spațiu comun de relaționare și interacțiune.
 
Prezentările proiectului JOACĂ CE VEZI! au loc
joi, 28 septembrie, ora 13.00 și
vineri, 29 septembrie, de la ora 12.00,
la Școala Gimnazială nr. 95 din București.

0 comentarii: