Programul Search & Research RO continuă și anul acesta în cadrul Nopții Albe a Galeriilor 2017

Asociația Ephemair are plăcerea de a anunța continuarea în acest an a programului “Search & Research RO” inițiat cu ocazia Nopții Albe a Galeriilor NAG 2016 prin care invită un grup de specialiști străini din domeniul artei contemporane să cerceteze și să descopere scena culturală locală.
 
Pentru ediția NAG 2017, “Search & Research RO“ este realizat în cooperare cu programul de rezidențe curatoriale ARC Bucharest, iar invitații sunt:
Miguel Amado - Senior Curator la Middlesbrough Institute of Modern Art, Anglia, Geir Haraldseth - Director al Rogaland Kunstsenter (Rogaland Contemporary Art Centre), Stavanger, Norvegia, Gabi Scardi - curatoare și critic de artă, Milano, Italia, Evelyn Simons - curatoare, critic de artă și coordonatoare de proiecte la CAB – un centru privat non-profit de artă contemporană din Bruxelles, Belgia și Stefan Vicedom curator, cercetător asociat în artă contemporană la Städel Museum din Frankfurt, Germania.
 
Programul de o săptămână al “Search & Research RO“ va include un tur intensiv de vizitare a instituțiilor, galeriilor și inițiativelor participante în programul NAG București, o călătorie de cercetare în Timișoara și Arad și o serie de vizite de studiouri de artiști în București.
 
Programul va fi concluzionat de participarea invitaților la o discuție cu publicul moderată de Dragoș Olea - membru al colectivului de artiști APPARATUS 22 și consultant ARC Bucharest - care va avea loc la data de 10 Octombrie, începând cu orele 16:00, la Rezidența BRD Scena9 din București.
 
Pentru informații suplimentare contact: office@noaptealgaleriilor.ro / info@arcbucharest.ro
Facebook Event: https://www.facebook.com/events/867286523439633/
 
Search & Research RO“ este realizat cu sprijinul generos al Institutului Cultural Român - ICR, Primăria Capitalei prin ARCUB și BRD Groupe Societe Generale.
______
Noaptea Albă a Galeriilor – NAG este un eveniment care radiografiază anual scena culturii contemporane și a spațiilor care o promovează. Inițiat în 2007 NAG are loc în peste zece orașe din România.www.noapteagaleriilor.ro
Asociația Ephemair produce proiecte și evenimente al căror scop este acela de a promova cultura contemporană din România și de a intermedia un dialog firesc între scena artistică și publicul larg. Www.ephemair.ro
ARC Bucharest este un program de rezidențe destinat curatorilor care lucrează și sunt stabiliți în afara României pentru a descoperi contextul artistic efervescent din București http://arcbucharest.ro/

0 comentarii: