Spectacol TDR „Confidențial. Scene Argheziene” în cadrul Zilelor Bucureștiului 2017


În cadrul Zilelor Bucureștiului,  la Teatrul Dramaturgilor Români va avea loc, duminică, 17 septembrie 2017, spectacolul Confidențial. Scene argheziene.  Având la bază unele schițe dramatice mai puțin cunoscute ale lui Tudor Arghezi, regizorul şi actorul Dan Tudor creează un spectacol inedit  în cheia umorului absurd. Din distribuție fac parte: Marius Bodochi, Eugen Cristea, Tudorel Filimon, Cristina Deleanu, Afrodita Androne, Luana Lute. Scenografia spectacolului este semnată de Corina Grămoșteanu, muzica de Vlaicu Golcea și coregrafia de Florin Fieroiu.  

Zilele Bucureștiului este evenimentul care celebrează împlinirea a 558 de ani de la prima atestare documentară a Capitalei. Intrarea este liberă la toate evenimentele din cadrul Zilelor Bucureştiului 2017, inclusiv la spectacolul Confidențial. Scene argheziene coproducție Teatrul Dramaturgilor Români și Muzeul Național al Literaturii Române.

Din stagiunea 2017-2018 mai fac parte și spectacolele Învățăturile lui Zaharia Trahanache către fiul său și Exercițiu de echilibru a căror premieră va fi în săptămâna ce urmează. 

Exercițiu de echilibru de Carmen Dominte (regia Felix Crainicu) va avea premiera pe 20-21 septembrie la Sala TDR din Calea Griviței 64-66 și este un spectacol despre probleme de cuplu și de familie, un subiect despre care s-a spus tot și încă nimic.

Învățăturile lui Zaharia Trahanache către fiul său de Marilena Dumitrescu (regia Ingrid Bonța) este o piesă despre moștenire, urmași și o societate „fără prințipuri” și va avea premiera oficială pe 23-24 septembrie la sala TDR.

Toate spectacolele TDR sunt supratitrate în limba engleză, oferindu-se astfel şi străinilor aflați în București ocazia de a descoperi dramaturgia românească.

Mai multe detalii despre proiectele Teatrului Dramaturgilor Români găsiți pe www.teatruldramaturgilor.ro.
Biletele pentru spectacolele TDR se pot cumpăra online de pe bilet.ro.

0 comentarii: