Ziua Europeană a Limbilor 2017

Vrei să cunoști ciudata limbă a fotbalistului polonez Robert Lewandowski? Vrei să participi la jocuri, quiz-uri și să înveți câteva cuvinte folositoare în diferite limbi europene? Te invităm pe 23 septembrie la Ziua Europeană a Limbilor 2017 la București!
 
Ziua Europeană a Limbilor este o sărbătoare internațională, stabilită la inițiativa Consiliului Europei care a fost celebrată pe data de 26 septembrie, sau în apropierea acestei date, începând cu anul 2001. Scopul acesteia este de a-i încuraja pe europeni să învețe limbi străine și de a le prezenta avantajele pe care această activitate le oferă, dat fiind că în Europa există culturi și limbi diferite.

În capitala României, Ziua Europeană a Limbilor este organizată în fiecare an de către institutele culturale ale țărilor europene, care aparțin rețelei European Union National Institutes for Culture (EUNIC). În acest an, evenimentul dedicat acestei sărbători se va desfășura pe data de 23 septembrie, între orele 11-16.30 în grădina Casei Filipescu Cesianu pe Calea Victoriei 151.


Institutul Polonez din București, care va fi unul dintre participanții la eveniment, a pregătit diferite atracții pentru copiii și adulții interesați de Polonia și limba polonă. În timpul întâlnirii cu echipa noastră, care va avea loc cu sprijinul studenților de la Catedra de Limba Polonă a Facultății de Limbi și Literaturi Străine UB, vei afla, spre exemplu, cum să pronunți numele unor fotbaliști polonezi faimoși, cele ale unor oameni de știință și scriitori, sau cum să comanzi specialități poloneze într-un restaurant. Vei avea ocazia să „deguști” limba polonă în timpul unei lecții demonstrative foarte interesante, vei afla de ce este una dintre cele mai grele limbi din lume, vei putea încerca gustări specific poloneze și te vei distra cu diferite jocuri și quiz-uri la care vei putea câștiga premii.

 
Programul Institutului Polonez la Ziua Europeană a Limbilor:
12.00 – 12.30 – ateliere pentru copii, realizate de către o studentă la limba polonă
14.00 – 14.30 – „speak dating” – o întâlnire culturalo-lingvistică cu o persoană care studiază limba polonă sau cu cineva pentru care polona este limbă maternă – aici poți pune întrebări de tot felul, nu există subiecte tabu ;)
14.30 – 15.00 – lecție demonstrativă de limba polonă, realizată de către lectorul de limbă polonă de la Universitatea București
15.00 – 15.30 - ateliere pentru copii, realizate de către o studentă la limba polonă 
15.30 – 16.00 - lecție demonstrativă de limba polonă, realizată de către lectorul de limbă polonă de la Universitatea București 
Pe lângă toate acestea, pe toată durata Zilei Europene a Limbilor vă invităm la standul Institutului Polonez la care veți poate afla o mulțime de lucruri despre Polonia și veți obține informații despre locurile unde puteți studia limba polonă în România.
Mai multe despre programul tuturor institutelor poți găsi pe pagina de facebook a evenimentului >>>

0 comentarii: