Istoria nu se vinde, se răscumpără

Cel mai reprezentativ monument al istoriei farmaceuticii românești şi totodată cea mai veche farmacie cu laborator din București și-a găsit cel mai potrivit proprietar.
Farmacia Gheorghe Hotăranu scoasă la licitație de Artmark Historical Estate în data de 14 septembrie 2017 la un preț de pornire: 600.000 de euro a fost cumpărată, după un concurs între 3 oferte, de către Colegiul Farmaciștilor din București la un preț de adjudecare de 850.000 de euro.

Fostul proprietar și totodată moștenitorul celebrului farmacist Gh. Hotăranu și-a exprimat încântarea în fața destinului pe care îl va avea acest imobil, întrucât Colegiul Farmaciștilor din București are în proiect transformarea farmaciei istorice în Muzeul Național al Farmaciei.

Proiectată în stil neoromânesc de arh. Statie Ciortan și finalizată în 1925 de către antreprenorul italian Ernesto Mazzolini, casa cu farmacie la parter rivalizează doar cu Muzeul Farmaciei din Sibiu. La interior s-au conservat impecabil aproape toate elementele de mobilier și dotări farmaceutice, comandate și executate la Viena.

În aceeași zonă sunt situate și alte imobile istorice semnificative din portofoliul AHE, ce ne așteaptă să le reintegrăm în circuitul cultural - turistic. Spre ex. Băcănia și Casele Nae Petrescu (preț de pornire de 760.000 de euro) și superba Casă pictată de Francisc Vodak (preț de pornire: 2.150.000 de euro). Mai multe detalii despre aceste imobile puteți afla pe site-ul: http://artmarkhistoricalestate.ro/.

0 comentarii: