IMPRO Fest 5 - Spectacole de teatru de improvizatie in 3 cartiere bucurestene



S-a încheiat ediţia a cincea !MPRO – Festivalul Naţional de Improvizaţie, care s-a desfăşurat în perioada  7- 11 septembrie la Muzeul Național al Țăranului Român – Studioul Horia Bernea. În cele cinci zile de Festival au fost spuse şi trăite zeci de poveşti cu sute de personaje, create pe loc cu ajutorul a peste 1.000 de spectatori, şi au fost generate noi abordări în teatrul de improvizaţie. 

Spectatorii au avut parte atât de divertisment cât şi de poveşti memorabile, emoţii puternice şi personaje cu care să se  poată identifica.
Canadienii Missie Peters şi Dave Morris au impresionat cu spectacolul de improvizaţie şi poezie „SpeakEasy”, trupa Backstage Boys a creat personaje jucăuşe dar şi scene de intimitate în formatul fluid „One Shot”, iar cel mai bine vândut spectacol din Festival, musical-ul „Sing It!”, a cucerit sala cu refrene puternice şi o energie debordantă, demnă de Broadway.

Improvizatorii începători au participat la cele şase ateliere susţinute de invitaţii cu experienţă din Canada şi Marea Britanie, dar şi de cei mai cunoscuţi traineri români din domeniu (reprezentând Academia de Improvizaţie, Şcoala de Improvizaţie şi Laboratorul de Impro din Recul), iar spectatorii curajoşi dornici să încerce improvizaţia au urcat pe scenă în cadrul celor două sesiuni de Open Stage.

În perioada următoare, cu ajutorul unor grupuri de iniţiativă locală, !MPRO duce teatrul de improvizaţie în trei cartiere bucureştene: sâmbătă 16 septembrie – ora 17.00 la Centrul Comunitar Tei (Parcul Circului) şi ora 18.00 la Grădina comunitară Grădinescu (bd. Bucureştii Noi nr. 50B), iar duminică 17 septembrie – ora 19.00 la Make a Point Pantelimon (str. Morarilor nr. 1).
Mai multe detalii pe www.improfest.ro şi pe www.facebook.com/improfest.ro

!MPRO este organizat de Asociația Tam-Tam și finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB, în cadrul programului cultural "Bucureşti-Oraş participativ”.

0 comentarii: