O după amiază cu Frida Kahlo: cartea & filmul - 17 septembrie

Editura Nemira vă invită la un eveniment special dedicat Fridei Kahlo în cadrul ediției a doua a festivalului de film și cultură Latino-Americană Pelicula.

Duminică, de la ora 16.00, la Cinema Elvira Popescu, are loc o discuție pornind de la romanul Cartea secretă a Fridei Kahlo, de F. G. Haghenbeck, la care participă Cristina Bazavan și Ileana Cecanu. 


Apoi, de la 16.30, începe proiecția filmului Frida, naturaleza viva, regizat de Paul Leduc. cu Ofelia Medina și Juan José Gurrola în rolurile principale.

F.G. Haghenbeck reconstituie viața celebrei pictorițe îmbinând biografie și ficțiune, poveste și istorie, Cartea secretă a Fridei Kahlo desenează destinul implacabil al unei artiste, al unei femei, al unui spirit tulburat. Acolo vor intra, în timp, Diego Rivera, Troțki, Hemingway, Dalí, Henry Miller. Acolo se vor trăi iubirile, acolo se va înfrunta moartea, acolo se va desena povestea. Din relatări de epocă, din fragmente citite în jurnalul pictoriței și crâmpeie de mărturii, Haghenbeck țese într-o imagine însuflețită complicata existență a Fridei, rețetă cu rețetă, pictură cu pictură.

* CARTEA SE VA GĂSI LA VÂNZARE ÎN CADRUL EVENIMENTULUI.

Cea de-a doua ediție a Festivalului de film și cultură Latino-Americană, PELICULA- Latin American Film & Experience, are loc anul acesta între 13-17 septembrie. Deși focusul sunt filmele (lungmetraje, documentare, o secțiune de scurtmetraje), unicitatea acestui eveniment este dată de culoare și complexitate, pentru că generează extrem de mult conținut cultural: dans, muzică, literatură, gastronomie, fotografie, pictură și, nu în ultimul rând. o secțiune specială dedicată poveștilor din America Latină, atât din punct de vedere turistic, gastronomic, cât și istoric și lifestyle.

PROGRAM: http://bit.ly/2eTMj3I

0 comentarii: