Emir Baigazin invitat special la Anonimul 15


Cel mai recent film semnat Emir Baigazin, THE RIVER va avea premiera mondială la Festivalul de Film de la Veneția, la câteva săptămâni dupa prezența regizorului la ANONIMUL 15. Filmul a fost anunțat astăzi, 25 iulie, în cadrul conferinței de presă susținute de Președintele Biennale di Venezia, Paolo Baratta și de directorul departamentului Cinema, Alberto Barbera, ca făcând parte din Competiția Orizzonti.

Emir Baigazin a debutat fulminant cu filmul HARMONY LESSONS, care a avut premiera în Competiția Oficială a Festivalului de Film de la Berlin 2013, unde a și câștigat Ursul de Argint pentru Contribuție Artistică Extraordinară pentru imaginea semnată de Aziz Zhambakiyev. Ursul de Argint a fost acordat de un Juriu condus de regizorul Wong Kar-wai, în același an în care Ursul de Aur a fost câștigat de Poziția copilului, în regia lui Călin Peter Netzer. În același an, HARMONY LESSONS a fost inclus în Competiția ANONIMUL 10 de către selectorul Ludmila Cvikova și s-a clasat pe locul 2 în preferințele spectatorilor exprimate prin vot.

Cu cel de al doilea său film, THE WOUNDED ANGEL, scris, regizat și montat de el, Emir Baigazin s-a întors la Festivalul de Film de la Berlin 2016, în secțiunea Panorama.

HARMONY LESSONS, THE WOUNDED ANGEL și THE RIVER au fost gândite și anunțate încă de la început ca fiind părți ale unei trilogii despre adolescenți și relația lor complexă cu lumea. Emir Baigazin consideră că adolescența „este cea mai critică perioadă din viață, când ceva se poate rupe în mintea adolescentului, iar acesta se pierde pentru totdeauna. Sunt interesat să văd dacă pot să descopăr acea coardă întinsă care urmează să se rupă”.

În paralel cu lucrul la THE RIVER, Emir Baigazin a lucrat ca regizor și producător pentru filmul WOULD YOU LIKE TO STARGAZE?, care va avea premiera mondială în cadrul ANONIMUL 15, în ultima seară de Festival. 

La Festival, alături de Emir Baigazin, va fi prezentă și Aidana Kozhageldina, scenograful și designerul de costume al filmului WOULD YOU LIKE TO STARGAZE?.

Emir Baigazin va primi în cadrul Festivalului Trofeul ANONIMUL pentru contribuția sa la frumusețea cinematografiei universale. WOULD YOU LIKE TO STARGAZE?, THE WOUNDED ANGEL și HARMONY LESSONS vor fi cele 3 titluri prezentate publicului, iar filmele sale vor fi urmate de sesiuni de întrebări și răspunsuri. Emir Baigazin va susține, de asemenea, un masterclass la Festival sâmbătă, 11 august.

“Dedicăm anul acesta Festivalul unui cineast extraordinar pe care l-am descoperit încă de la debut, acum 5 ani, l-am urmărit de-a lungul anilor pentru a-i acorda anul acesta Trofeul pentru contribuția sa la frumusețea cinematografiei universale. Emir Baigazin este un cineast tânăr care a avut atâtea să ne spună prin filmele sale încă de la început, care ne oferă atât de mult nouă, spectatorilor săi și cu siguranță ne va mai atrage în universul său atât de special, de inspiring și de provocator”, spune Miruna Berescu, Directorul Festivalului ANONIMUL.

ANONIMUL 15 se va desfășura în perioada 6- 12 august la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării.

SILVA prezintă ediția a 15-a a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL, eveniment organizat de Fundația Anonimul și Asociația FAMart.
Proiect cultural co-finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale, Centrul Național al Cinematografiei și Uniunea Cineaștilor din România.

Sponsori principali: E.ON, LIDL
Sponsori: Bristot România, HBO România, TNT România, Fundația9

Parteneri principali: Green Village, Green Dolphin Camping, Nova Travel, IT Smart Distribution, Canal Televiziune TNT România
Parteneri: Panasonic, TAROM, Novotel Bucarest City Centre, Hotel Ibis Gara de Nord, Asociaţia "Ivan Patzaichin - Mila 23", Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării, Film Festival, iCover, Evergreen Concept, Zeedo, Pepsi, Bucovina, Domeniile Urlați, Jagermeister, Martini, Mouton Cadet, True

0 comentarii: