Galeriile Artmark: Arta contemporană ajută


Cu o valoare totală de adjudecare de aproape 250.000 euro, Licitaţia de Artă Postbelică și Contemporană din seara de 10 iulie a dovedit încă o dată trendul de interes pe care îl suscită arta zilelor noastre.
 
Dar licitația nu a reprezentat doar atât. Proiectul nobil pe care și l-a propus a reușit. Din vânzarea lucrărilor donate de o serie de artiști contemporani s-a obținut suma de aproape 52.000 de euro. Aceste fonduri  vor veni în sprijinul dotării Centrului socio-medical de la Adunații-Copăceni, destinat îngrijirii paliative gratuite a copiilor cu boli terminale.
 
Seara nu a fost lipsită și de alte surprize plăcute. Au existat câteva recorduri de autor, dintre care îi amintim pe: Ion Grigorescu (Bucureștiul văzut de pe Dealul Morii, 16.500 €), Henry Mavrodin (Cometă, 9.000  €), George Apostu (Fluturi, 9.000 €), Andrei Chintilă (Madness /Dansul, 6.500  €), Raid / Veronica Raimund (The Temple Bird, 2.500  €).
 
Desfășurată într-un ritm alert, licitaţia a durat aproape 3 ore şi a implicat numeroşi paşi de licitare la lucrările de referinţă. Lucrarea Venus de Victor Vasarely s-a adjudecat în 21 de pași de licitare cu 4.500 €, iar Portret de femeie de Corneliu Baba a fost adjudecată în 16 pași de licitare pentru 20.000 €.

0 comentarii: