Opening - `Tète à tète`- Dana Fabini & Gavril Zmicală

Galateea  Contemporary Art vă invită marți, 17 iulie 2018, ora 19, la vernisajul expoziției ”Tête-à-tête” - Dana Fabini & Gavril Zmicală.
Curatoare:  Lucia Lobonţ și Bianca Boeroiu

Expoziția ”Tête-à-tête” - Dana Fabini și Gavril Zmicală  tematizează relația artist - creație prin juxtapunere ideatică, tehnică și stilistică. Gavril Zmicală a rămas fidel pasiunii sale pentru ceramică, în timp ce Dana Fabini a abandonat treptat materiile clasice de expresie în favoarea unei pasiuni pentru concepte și tehnici multimedia.

Există ideea, des vehiculată între artiștii plastici, că o imagine nu are nevoie de cuvinte, ea vorbește de la sine. Și cei mai mulți artiști produc într-adevăr imagini care vorbesc de la sine. Mai puțini sunt artiștii care încearcă drumul invers, acela în care cuvintele exprimă imagini. Nu mă refer aici la metafore și comparații, nici la narațiuni sau scenarii, ele sunt tehnici de lucru, metode. Mă refer la capacitatea semantică, morfologică și sintactică a cuvintelor de a funcționa într-un raport de tip formă-fond sau figură-spațiu, asemeni unei picturi sau oricărei alte imagini pur vizuale. Mai concret mă refer la o lingvistică vizuală”.
DANA FABINI

Între epiderma lutului și inteligența formei există, în câmpul artei, un interval tainic, o zonă “primejdioasă” pe care o traversez adeseori cu lucrările mele, fiecare din ele marcând de fapt punctele nodale, de “criză”, ale acestei traversări. Ele articulează în formă întrebările esențiale cu care mă confrunt: ce se întâmplă la granița dintre ființă și lume? dintre formă și sens? cum pot comunica cele două lumi: interioară și exterioară? ce trebuie și ce poate face ființa, cu trup și suflet, pentru a trece dincolo de propriile ei hotare de timp și spațiu, pentru a se împlini în noianul de praguri ce-i tulbură drumul către sine? și mai ales, cum poate imaginea plastică să articuleze coerent toate aceste semne de întrebare?
GAVRIL ZMICALĂ

Expoziția poate fi vizitată în perioada 17 iulie - 16 august, 2018.
Intrare liberă

Parteneri media: Observator Cultural, Modernism, Radio România Cultural, Senso TV – Arte, Agenția de Carte, Cultura, Art Clue
           ..............................
.................................................................................................................
Galateea Contemporary Art
Calea Victoriei 132, Bucureşti | Bucharest
Program galerie  | Opening hours
L - V: 12-20 | Monday-Friday: 12pm - 8pm

galeriagalateea@yahoo.com
www.galateeagallery.com/
https://www.facebook.com/galeria.galateea/

0 comentarii: