Seara de lungmetraj Arkadia ShortFest prezintă „Câteva conversații despre o fată foarte înaltă”


Festivalul Internațional de Scurtmetraj Arkadia ShortFest a dedicat în cadrul fiecărei ediții o seară specială filmului românesc de ficțiune, aceasta bucurându-se de un mare succes în rândul spectatorilor care în ultimii ani au urmărit filme multi-premiate precum Câinele Japonez, Bacalaureat sau Două Lozuri în spațiile alternative amenajate de organizatori.

Pentru ediția cu numărul 5, seara de lungmetraj va aduce cinefililor prezenți în Corbu, filmul de debut al regizorului Bogdan Theodor Olteanu, cu Silvana Mihai și Florentina Năstase în rolurile principale. Câteva conversații despre o fată foarte înaltă va fi proiectat sâmbătă, 18 august, de la 22:45 în prezența regizorului și a echipei.

Filmul a avut premiera mondială în cadrul celei de-a 17-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania și premiera internațională la cea de-a 72-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Edinburgh, în cadrul secțiunii European Perspectives. Lansat de curând în cinematografele din țară, filmul prezintă încercarea protagonistelor de a construi din bucăți începutul unei povești de dragoste - o fostă prietenă în comun, un album de fotografii, câteva conversații online, o cafea și o vizită. Dar pe măsură ce se apropie trebuie să înfrunte lucrurile care le despart.

Despre provocările întâmpinate de la lansarea filmului și până acum, regizorul a declarat: „Din păcate traseele fimelor românești prin cinematografe sunt o tristețe. Din fericire se fac din ce în ce mai multe evenimente dedicate cinemaului și pentru filme precum cel la care am lucrat, iar asta crește mult șansele de a le aduce în fața oamenilor. Probabil că proiecția de la Arkadia va avea mai mulți spectatori decât a strâns în ultima săptămână la toate proiecțiile. E și rău, dar e și foarte bine.”. (Bogdan Th. Olteanu)

Cea de-a 5-a ediție Arkadia ShortFest se va desfășura între 15 – 18 august 2018 într-un spațiu cu totul și cu totul nou, lângă plaja Corbu din Constanța, în apropierea Unbar. Schimbarea aduce noi posibilități de dezvoltare pentru festival, dar și noi oportunități pentru publicul fidel. Comuna Corbu oferă numeroase posibilități de agrement (sporturi nautice, pescuit, circuite motocross/ATV, ciclism), precum și acces direct către obiective turistice majore precum Delta Dunării, Constanța, Cetatea Histria sau Cetatea Enisala. Pe site-ul festivalului se regăsesc mai multe informații despre posibilitățile de transport și cazare.

Anul acesta spațiul festivalului va include și o zonă amenajată de camping care poate găzdui până la 100 de persoane. Campingul Arkadia va avea montate corturi profesionale puse la dispoziție de Decathlon, partener oficial al festivalului, iar accesul la ele este inclus în abonament, în limita locurilor disponibile. Check-in-ul se va face de miercuri 15 august, începând cu ora 10:00, la intrarea în zona de camping.

Biletele și abonamentele sunt puse în vânzare online pe Eventbook.ro.
***
Detalii: www.arkadiashortfest.ro.

Ne puteți urmări pe Facebook: Arkadia ShortFest

Pentru informații suplimentare, ne puteţi scrie pe office@arkadiashortfest.ro.

***
Festivalul de film Arkadia ShortFest este organizat de Asociația Culturală Arkadia, în parteneriat cu Unbar.

Sponsor principal: Kaufland Romania
Sprijinit de: Honda, Alfa Rom Trans, Shop4Office, Novatik
Parteneri: Epson, Techir, WWF-România, Decathlon
Parteneri media: Radio Guerrilla, Revista Arte și Meserii, Observator Cultural, Agerpres, Radio România Cultural,
Movie News, Moviecore, Dissolved Magazine, SUB25, All About Romanian Cinema, LiterNet, IQool.

0 comentarii: