Pelicula 3 vă invită să călătoriți în Peru

A treia ediție a festivalului Película - Latin American Experience este gata să înceapă. În perioada 12 - 16 septembrie 2018 publicul va avea ocazia să participe la proiecții de film, demonstrații de dans și, experiențe culinare, expoziții de pictură sau să cunoască povești cu și despre America Latină.

Festivalul Película este organizat de FREEALIZE și Asociația Culturală ARTICHITANA și este susținut onorific de ambasadele celor 8 țări din America Latină prezente la București: Argentina, Brazilia, Chile, Cuba, Mexic, Peru, Uruguay și Venezuela. Lor li se alatură Ambasada Franței, Institutul Francez și Institutul Cervantes.

Invitatul de onoare al acestei ediții este Ambasada Peru. Organizatorii își doresc să promoveze cultura țării, prin intermediul filmelor, al expoziției de pictură pregătite, al gastronomiei sau al muzicii.
 
„Până acum evenimentele realizate de Ambasada Peru au fost primite cu cel mai înalt nivel de interes de publicul românesc, subliniind importanța rădăcinilor latine comune, și contribuția la promovarea relațiilor dintre țările noastre înfrățite. Artiști tineri contribuie cu noi perspective la  peisajului cultural în Peru, împreună cu noi regizori care promovează o cinematografie în ascendență, cu producții care atrag atenția diferitelor categorii de public.” - au declarat reprezentanții Ambasadei Republicii Peru la București.

Filmul EL ABUELO, regizat de Gustavo Saavedra va deschide festivalul din acest an, pe 12 septembrie, la Cinema Elvire Popesco. Bunicul (Crisostomo) urmează să împlinească 80 de ani și fiul său, împreună cu cei doi nepoți, îl duc să-și vadă satul natal, Huamachuco, pe care nu l-a mai văzut de 70 de ani.

Deși distanțele sunt mari, organizatorii au și câțiva invitați speciali din Peru. Enrica Perez este regizor și scenarist. Primul ei lungmetraj, Climas, a fost difuzat la prima ediție Película, iar anul acesta urmează să vedem scurtmetrajul TAXISTA (joi, 13 septembrie, ora 19.30, la POINT), urmat de un Atelier de Pisco Sour oferit de Ambasada Peru în România. Enrica este unul dintre membri juriului internațional care va selecta Cel mai bun film din Competiția festivalului (COMPI). În prezent ea lucrează la cel de-al doilea lungmetraj.

De asemenea, realizatorul documentarului SIGO SIENGO, Javier Corcuera, se va alătura manifestațiilor latino-americane de la București, în data de 15 septembrie 2018. SIGO SIENDO este un film despre personaje care definesc o țară. Deși filmul vorbește despre muzică și muzicanți, nu este un film muzical, ci mai degrabă o reflecție asupra unor povești personale aparent disparate, dar care se caută permanent una pe alta într-o țară prinsă ea însăși în lupta de a-și defini identitatea: Peru.
 
„Este o plăcere să particip cu filmul meu, SIGO SIENDO, la festivalul Película din București, sunt foarte încântat să pot împărtăși un moment împreună cu dvs. SIGO SIENDO este un film despre lumile țării mele, o călătorie prin muzica populară a Amazonului, lumea andină și coasta Republicii Peru. O excursie printr-o țară care continuă să își construiască identitatea. Sper să vă placa și vă bucurați de ea. Vă îmbrățisez.” - este mesajul acestuia pentru publicul din România.   

Documentarul LOS OJOS DEL CAMINO spune povestea unui șaman care vrea să afle ce boală domnește peste omenire, iar acțiunea se petrece în amețitorul ținut al Munților Anzi. Proiecția va avea loc la Institutul Cervantes, pe 13 septembrie.

RODENCIA Y EL DIENTE DE LA PRINCESA, unul dintre filmele pentru copii din secțiunea NINIPELI va fi proiectat pe 15 septembrie: Ca să-și salveze regatul de rozătoarele care le-au pus gând rău, doi șoricei pleacă pe meleaguri interzise în căutarea cristalului magic despre care legenda spune că va putea readuce liniștea în ținutul de acasă. Tot în categoria NINIPELI am pregătit atelierul În zbor prin Peru! pentru copii între 7-10 ani, ce va avea loc la Mercato Comunale, sâmbătă, 15 septembrie, ora 10.00.

Ricardo Terrones, artist din regiunea Chepén din Peru și cercetător al perioadei contemporane în care se îmbină elemente din arta vechii civilizații, va avea o expoziție de pictură cu intrare liberă în cadrul festivalului (14-16 septembrie 2018). Vernisajul va avea loc în data de 14 septembrie, ora 17.00, la Gallery).

Película promite o experiență inedită și vă așteaptă să luați parte la cât mai multe evenimente! Toate biletele sunt puse în vânzare pe: https://eventbook.ro/program/pelicula
                 
Eveniment sustinut de: Alien Film Entertainment, AMIQ Consulting, Ethras, Saha, Condor, Practix, Corona, Auchan Retail România
Parteneri: AQUA CARPATICA, Domeniile Sâmburești, DHL, Cărturești, XFactorApp, THE SHAPE OF E
Locații partenere: OK Center, Deschis Gastrobar, Mercato Comunale, VINO Wines and More, Taqueria El Torito, Cinema Muzeul Țăranului, POINT, Gallery, Grădina Dorobanți, J’ai Bistrot, Bistro Matrioșka, LOKAL, Lente, Teahouse 5, Acuarela
Parteneri media: Radio Guerilla, Cinemagia, Zile si Nopti, The Institute, Modernism.ro, Verbs describe us, Dissolved Magazine, Raftul cu filme, Munteanu

______________________________
____________________
Pagina de facebook: https://www.facebook.com/PeliculaLAFE
Pagina de instagram: @peliculalafe
Adresa de e-mail: peliculalafe@gmail.com
Bilete: https://eventbook.ro/program/pelicula

0 comentarii: