Anim’est 2018: ”Marnie’s World”, proiecție caritabilă pentru Asociația Dăruiește Viață


Festivalul Internațional de Film de Animație Anim’est vine în sprijinul Asociației Dăruiește Viață cu o proiecție caritabilă – Marnie’s World, duminică, 30 septembrie, de la ora 18.00, la Cinema Elvire Popesco. Toate încasările adunate din vânzarea biletelor vor fi donate pentru proiectul de construire a Primului Spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România.
 
O adaptare după celebrul basm al Fraților Grimm, „Muzicanții din Bremen”, potrivită pentru toate vârstele, Marnie’s World este cel mai recent film de animație în regia lui Christoph Lauenstein și Wolfgang Lauenstein, care dețin în palmares un Premiu Oscar pentru Cel mai bun scurtmetraj de animație („Balance”, 1989). Biletele la proiecție, în valoare de 10 lei, pot fi achiziționate online, pe Eventbook.ro, și vor fi disponibile și în cinema.  

Conform datelor comunicate de Dăruiește Viață, turnarea fundației primului spital de oncologie și radioterapie pediatrică din țară a început în luna iunie a acestui an, în curtea Spitalului „Marie Curie” din București. Până în momentul de față, peste 150.000 de donatori, persoane fizice și companii, s-au alăturat proiectului, devenind fondatori ai Spitalului.

Echipa festivalului Anim’est crede cu tărie că filmul poate deveni un bun prilej pentru susținerea unei cauze umanitare și că publicul cinefil se poate transforma în public donator al unui spital menit să ofere mai multe șanse la viață copiilor bolnavi de cancer din România.
Reprezentanții Asociației Dăruiește Viață vor fi prezenți duminică pentru a oferi publicului mai multe informații despre proiect. Spectatorii care vor dori să doneze în nume propriu vor avea posibilitatea să o facă direct la eveniment. De asemenea, Dăruiește Viață oferă și posibilitatea donațiilor online pe www.bursadefericire.ro  și prin SMS la 8864 cu mesajul SPITAL (donații de 4 euro/lună). 

Un tur virtual al Primului Spital de Oncologie și Radioterapie pentru copiii diagnosticați cu cancer din România este disponibil la acest link: https://www.youtube.com/watch?v=E7wXG1chatk

Cea de-a treisprezecea ediţie a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim'est va avea loc în perioada 28 septembrie - 7 octombrie 2018 la Cinemateca Eforie, Cinema Elvire Popesco, Centrul CINETic, Point și Expirat. Biletele și Festival Pass-urile pot fi achiziționale online, pe Eventbook.ro, și vor fi disponibile și în cinema. Programul complet al ediției din acest an este disponibil pe site-ul Anim’est.
 
Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Anim’est, partener EMILE Awards – Premiile Europene ale Industriei Filmului de Animație, este organizat de Asociaţia Este’n'est și finanțat de Centrul Naţional la Cinematografiei, Administraţia Fondului Cultural Naţional, Uniunea Cineaştilor din România și Institutul Cultural Român.

Parteneri instituţionali: Centrul CINETic, UNATC I. L. Caragiale, Forumul Cultural Austriac, Institutul Francez din România, Ambasada Franței în România, Centrul Ceh, Institutul Maghiar din București, Delegația Valonia-Bruxelles, Institutul Polonez.

Parteneri: Groupama Asigurări, Old Mout, AVIS Rent a Car, Framebreed, Point Hub, Expirat, Cărturești

Parteneri media: Radio Guerilla, Blitz TV, Vice România, Radio România Cultural, Sub25, The Institute, AaRC.ro, Igloo/Banchiza Urbană, IQads & SMARK, Proanimatie.ro, AGERPRES, Ziarul Metropolis, Dissolved Magazine, Munteanu
Partener de monitorizare: mediaTRUST

0 comentarii: