JUDIT CRĂCIUN - METAFORME - eșantioane ale unor concepte plastice

Galateea  Contemporary Art vă invită la expoziția METAFORME - eșantioane ale unor concepte plastice a ceramistei JUDIT CRĂCIUN din Baia Mare. Curatori : Mónika Pădureț și Cosmin Năsui
 
„Judit Crăciun. expune eșantioane, forme, relicve din faianță, depășind pe de o parte funcționalitatea, pe de altă parte decorativismul și mizând pe calitățile de intersarjabilitate, pe corespondențele de goluri si plinuri, pe un anume „non geometrism”, dar și pe metamorfozele ludice, potențate de glazuri colorate. Aceste piese se transformă pe nesimțite, sub ochii noștri, într-un fel de „arhitecturi” non funcționale, organiciste, dar și minerale. Construcții masive, dar și cu segmente fragile, de o superbă, provocatoare inutilitate, odată cu păstrarea calităților expresive și tectonice, date de procesul tehnologic al elaborării lor.”
Gheorghe Vida, critic de artă l 1996

„O personalitate artistică puternică şi autentică transpare, de asemenea, din ceramica Juditei Crăciun. În cazul lucrărilor sale, nu atât temporalitatea, cât spaţialitatea devine primordială.
Severitatea liniilor, respectiv masivitatea şi robusteţea  construcţiilor sale geometrizate sunt ameliorate prin intervenţia ludică a elementelor organice, specifice lumii vegetale.
În consecinţă, tocmai această simbioză a antitezelor conferă lucrărilor sale de factură biomorfă calităţile inconfundabile ale întregului.
Demersul său artistic este susţinut şi de precizia, respectiv dexteritatea cu care stâpâneşte tehnica de execuţie a lucrărilor. Inspirate fiind din natură, dar transfigurate într-o manieră personală, lucrările artistei frapează publicul prin noutatea viziunii stilistice, originalitatea formelor şi structura relaţională pe care o presupun. Cu siguranţă, lucrările se remarcă prin decorativitate şi autonomia individuală a fiecăreia în parte”.
Németh Julia, critic de artă l 2017

 Parteneri media: Observator Cultural, Modernism, Radio România Cultural, Senso TV – Arte, Agenția de Carte, Cultura, Art Clue
                         
                                         
Expoziția poate fi vizitată în perioada 13 septembrie - 10 octombrie 2018.
Intrare liberă

Galateea Contemporary Art
Calea Victoriei 132, Bucureşti | Bucharest
Program galerie  | Opening hours
L - V: 12-20 | Monday-Friday: 12pm - 8pm
galeriagalateea@yahoo.com
www.galateeagallery.com/
https://www.facebook.com/galeria.galateea/

0 comentarii: